23 Aralık 2019, Pazartesi 11:56:54

İstanbul Havalimanı yeni pisti ne durumda?

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 49 milyon yolcuya hizmet eden İstanbul Yeni Havalimanı inşaat çalışmaları devam ediyor.
  • Terminal binası neden pistlerin tam ortasına konumlandırılmamış veya biraz daha yukarıya? Bu şekilde yakıt sarfiyatı daha da fazla olmuyor mu?
  • uzaylıların görmesi için yapılmış nazca resimlerine benzemiş :)
  • inşallah vatana millete hayırlı olur;ınsanlara ekmek kapısı olur..ülkeye döviz girer..suanda en çok bu iki şeye ıhtıyacımız var..iş ve döviz..
  • Bu kadar reklamına gerek yok ki Zaten aldığı arsaların teşviklerin neticesinde bu pistin hali hazırda bitmesi gerekirdi..ama temizliği bitiremeyen bir yöneticinin burayı becermesi beklenemezdi.devlet teşvik veriyor önünü açıyor İGA yöneticileri işte işini böyle savsaklıyor.
  • 49 milyon yolcu pist olmadanmı uçtu ?
  • Temeli atılan terminal yarım yamalak bitti. bari tek düzen olan pisti yapsaydınız da kış ayında bu kadar zorlanılmasaydı..iga yöneticileri yoksa pistsiz havalimanı olur kaatine mi varmıştı süpriz mi oldu
  • Çok Eyce bir Havalimanı hele birde pistler tam kapasite faliyete geçsin Avrupada kaç tane Havalimanı zarar edecek he Vallah
  • Acil olarak yeşil alana önem verilmeli.Uzaydan çekilen görüntü gerçekten çok çirkin duruyor.
  • Havaalani çok güzel ama yeri mevkisi çok kötü. Hiç bir zaman gelişmeyecek dağ başına yapmışlar
  • Ne zaman açılacak pist havaalanı yapmışlar da pisti düşünememişler

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 49 milyon yolcuya hizmet eden İstanbul Yeni Havalimanı inşaat çalışmaları devam ediyor. Havalimanına yeni yapılan pist uydu görüntülerine yansıdı. Pistin yanında yüzlerce kamyonun çalıştığı uzaydan çekilen görüntülere yansıdı.

İstanbul Yeni Havalimanı birinci kısmı 6 Nisan 2019 tarihi itibariyle yolcularına hizmet vermeye başladı. Havalimanının diğer kısımlarının inşaatı ise hızla devam ediyor. Havalimanında yeni yapılan pist ise uzaydan gözükmeye başladı. Kaydedilen uydu görüntülerinde pistin üzerinde yüzlerce kamyonun çalıştığı gözüküyor. 76.5 milyon metrekarelik alan üzerinde inşaat çalışmaları yıllar içindeki değişimi uydu çekilen fotoğrafları ile gözler önüne serildi.

Fotoğraflarda inşaatın başladığı günden bu güne gelinen aşamalar net bir şekilde görülüyor. Havalimanının uzaydan son çekilen görüntülerinde ise uçak yoğunluğu göze çarpıyor. Körüklerin neredeyse hepsinin uçaklarla dolu olduğu gözükürken pistte inen ve kalkış için bekleyen uçaklar da görüntülere yansıdı.









İstanbul Havalimanı yeni pisti ne durumda?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

hello world ~ 4 yıl önce
Terminal binası neden pistlerin tam ortasına konumlandırılmamış veya biraz daha yukarıya? Bu şekilde yakıt sarfiyatı daha da fazla olmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falanca ~ 4 yıl önce
uzaylıların görmesi için yapılmış nazca resimlerine benzemiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşşalh ~ 4 yıl önce
inşallah vatana millete hayırlı olur;ınsanlara ekmek kapısı olur..ülkeye döviz girer..suanda en çok bu iki şeye ıhtıyacımız var..iş ve döviz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacıva ~ 4 yıl önce
Bu kadar reklamına gerek yok ki Zaten aldığı arsaların teşviklerin neticesinde bu pistin hali hazırda bitmesi gerekirdi..ama temizliği bitiremeyen bir yöneticinin burayı becermesi beklenemezdi.devlet teşvik veriyor önünü açıyor İGA yöneticileri işte işini böyle savsaklıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 4 yıl önce
49 milyon yolcu pist olmadanmı uçtu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar çalışmamaktan ~ 4 yıl önce
Temeli atılan terminal yarım yamalak bitti. bari tek düzen olan pisti yapsaydınız da kış ayında bu kadar zorlanılmasaydı..iga yöneticileri yoksa pistsiz havalimanı olur kaatine mi varmıştı süpriz mi oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sami ~ 4 yıl önce
Çok Eyce bir Havalimanı hele birde pistler tam kapasite faliyete geçsin Avrupada kaç tane Havalimanı zarar edecek he Vallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nmömb ~ 4 yıl önce
Acil olarak yeşil alana önem verilmeli.Uzaydan çekilen görüntü gerçekten çok çirkin duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fethullah ağlayan ~ 4 yıl önce
Havaalani çok güzel ama yeri mevkisi çok kötü. Hiç bir zaman gelişmeyecek dağ başına yapmışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuç ne ~ 4 yıl önce
Ne zaman açılacak pist havaalanı yapmışlar da pisti düşünememişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutulanlar ~ 4 yıl önce
Bir de metro istasyonu unutulmuş.
ps ~ 4 yıl önce
3. pist 1b fazında 2020 haziran.metro yıl sonu.Muhtemelen 29 ekim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000