28 Mart 2022, Pazartesi 16:38:04

İstanbul Havalimanı ortaklığında flaş gelişme!

Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satma kararı aldı.
  • Her alanda iyi her alanda lider olan havalimanı her zaman ki gibi yakıt çiftliğini ramazan erzak kartı olan bim kartı vermiyor ve dışlıyor 3 yıldır silah parası yok her yıl sözleşme var denilerek 4 ay zam yapmıyor ama her alanda bir numarayız süpersin igaairport
  • yazık , kçö uçtuğumuz dönemde evin kredisini öteleyemedim. Faiş orandan yapılandırma önerdiler. Bütün birikimler eridi 2 senede.
  • Korkunun ecele faydası yoktur 2023 yakın
  • Kendilerine böylesine böyyük bir yatırımı memleketimize hem de cebimizden beş kuruş çıkmadan kazandırdıkları için teşekkür ediyor, yine yeniden daha büyük yatırımları milletimizin başına taç yapacakları günleri hasretle bekliyoruz. Beş, üç beşten büyüktür,
  • Yok oyle kacmak beraber yurudunuz siz yollarda kaldi 380 gun secime
  • Bu cengiz holding heryerde maşallah :) konuşulacak çok şey varda neyse
  • Para almayacaklar
  • Burası deli gibi kar etmeyecek mi bu yaz? 2019da bile devlete ödeme yaptılar çok kar edince. Neden çıkıyor bu ortaklar tek tek. Atatürk havalimanı canımız ciğerimiz tamam ama birisi bu soruma güzelce cevap verebilir mi neden çıkıyor bu firmalar böyle karlı bir yerden
  • Devlet bunlara çalışıyor yemin ederim,biz kredi borcunu 2 ay ödemeyelim 3.ay icralik oluruz
  • Sanırım ileriyi görüp 2023 de neler olacağını anladılar ve tırstlılar

Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satma kararı aldı.

İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’nın ortaklarından Limak ve Mapa’nın ortaklıktan çıkmaya hazırlandığı öğrenildi.

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg’in bildirdiğine göre, şirketlerin ortaklıktan çekilme kararında corona virüsü pandemisinin havayolu sektörü üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle beklenen kârların gecikmesi etkili oldu.

HİSSE SATIŞINDAN SONRA NE OLACAK?

Konuyla ilgili bilgi veren bir kaynak, Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat’ın, İGA Havalimanı İşletmeleri’ndeki yüzde 20’lik hisselerini satacağını açıkladı. Satış işlemlerinin sonrasında İGA’da Kalyon İnşaat yüzde 55, Cengiz İnşaat yüzde 45 hisseye sahip olacak.

Kaynak ayrıca, satış sonrasında Limak'ın Türkiye'de enerji ve altyapı yatırımlarına ağırlık vermeyi amaçladığını belirtti. Haberde, işlemlerin tamamlanması için Rekabet Kurumu’nun onayının beklendiği bildirildi. Limak, Kalyon ve Cengiz konu ile ilgili yorum yapmayı reddederken Mapa İnşaat, yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

İLK KOLİN ÇIKMIŞTI

Anlaşması 2013’te imzalanan havalimanı 5 ortakla hayata geçirilmiş ve 2018’de açılmıştı. Sonrasında ise Kolin inşaat 2019’da hisselerini satarak ortaklıktan çıkmıştı. Ancak o tarihten bu yana havalimanında işler beklenildiği gibi gitmedi.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle bu hedefler büyük darbe aldı. On yıl sonra yılda 200 milyon yolcuya çıkması planlanan havalimanının şu anda yıllık 90 milyon yolcusu bulunuyor.

Havalimanı işletmecileri, projenin 25 yıllık işletme ömrü boyunca hükümete yıllık kira bedeli olarak 22,2 milyar avro ödeyecekti.

Ancak hükümet, salgın nedeniyle son iki yıldaki ödemeleri erteledi ve 6,9 milyar dolar kredi yeniden yapılandırarak faiz oranını düşürüldü. Ayrıca kredinin vadesi 2033’e kadar iki yıl uzatıldı. (sözcü)

İstanbul Havalimanı ortaklığında flaş gelişme!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Dışlanan çiftlik ~ 2 yıl önce
Her alanda iyi her alanda lider olan havalimanı her zaman ki gibi yakıt çiftliğini ramazan erzak kartı olan bim kartı vermiyor ve dışlıyor 3 yıldır silah parası yok her yıl sözleşme var denilerek 4 ay zam yapmıyor ama her alanda bir numarayız süpersin igaairport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kçö ~ 2 yıl önce
yazık , kçö uçtuğumuz dönemde evin kredisini öteleyemedim. Faiş orandan yapılandırma önerdiler. Bütün birikimler eridi 2 senede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew ~ 2 yıl önce
Korkunun ecele faydası yoktur 2023 yakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şeş beş ~ 2 yıl önce
Kendilerine böylesine böyyük bir yatırımı memleketimize hem de cebimizden beş kuruş çıkmadan kazandırdıkları için teşekkür ediyor, yine yeniden daha büyük yatırımları milletimizin başına taç yapacakları günleri hasretle bekliyoruz. Beş, üç beşten büyüktür,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 cow boys ~ 2 yıl önce
Yok oyle kacmak beraber yurudunuz siz yollarda kaldi 380 gun secime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 2 yıl önce
Bu cengiz holding heryerde maşallah :) konuşulacak çok şey varda neyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten onlarin degild ~ 2 yıl önce
Para almayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Burası deli gibi kar etmeyecek mi bu yaz? 2019da bile devlete ödeme yaptılar çok kar edince. Neden çıkıyor bu ortaklar tek tek. Atatürk havalimanı canımız ciğerimiz tamam ama birisi bu soruma güzelce cevap verebilir mi neden çıkıyor bu firmalar böyle karlı bir yerden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaybe ~ 2 yıl önce
Devlet bunlara çalışıyor yemin ederim,biz kredi borcunu 2 ay ödemeyelim 3.ay icralik oluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 2 yıl önce
Sanırım ileriyi görüp 2023 de neler olacağını anladılar ve tırstlılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000