16 Mayıs 2022, Pazartesi 13:27:43

İstanbul Havalimanı metrosunda son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hattındaki çalışmalarda gelinen aşamayı, “Projemizde yüzde 78 ilerleme kaydettik. 31.5 kilometre olan metro hattının günlük taşıma kapasitesi 600 bin yolcu” sözleriyle açıkladı.
  • Adamlar hizmet yapıyor. Gidin Avrupa’ya Amerika’ya böyle bir metro ağı metro kalitesi var mı? Hepsi dökülüyor rezil durumda. Bir turist gelse toplu taşıma ile her yere hızlı gidebilir. Bu metro da bu sene bitecek. Metro bitmeden havalimanı açılmamalıydı diyen ede! Atatürk havalimanı artık bitmiş durumdaydı. Uçaklar havada tur atıyor tesis dökülüyordu. Tarihin en hızlı havalimanı yapıldı. Her türlü konfor var içinde. Yüz akımız. Bunu kabul edin. Otobüs ulaşımı var. Aracınla otoban imkanı var.
  • En son 2022 nin ilk çeyreğinde metro ulaşıma açılacak demişti sayın bakan geçenlerde yaza doğru dedi bir Sabiha Gökçen havalimanı metrosu ve ikinci pisti bunlar ne hikmetse hiç bitmiyor saw ın ikinci pistin üzerine İstanbul havalimanı ordu -giresun havalimanı Rize -artvin havalimanı bitti bu Sabiha Gökçen havalimanı nın ikinci pisti bitmedi orada yatır filan mı var arkadaş
  • Algı operasyonlarıyla siyasi rant devşirmiyoruz. Görev alanlarımıza giren işlerden imtina edip, yükü başkalarına atmıyoruz diyorsun da belediye seçimleri öncesi Marmaray ve Metro inşaatlarını neden durdunuz? Metro ulaşımı olmadan İga'yı neden faaliyete geçirdiniz, son duraktan otobüsle alana insanları taşımayı marifet mi sanıyorsunuz, İbb hizmet etmesin diye önüne engeller çıkarıp duruyorsunuz, seçim sonrası yandaşlarınız işten atılmasın diye jet hızıyla kanun çıkardınız, hani milletin seçimine saygı duyun, seçimleri siz kazanın kendi kadrolarınızla çalışın diyorsunuz ne oldu, size çıkar için oy verenler haricinde milleti kör alemi sersem mi sanıyorsunuz? Sizin bu ülkeye verdiğiniz maddi ve manevi zararı cümle düşmanlar birleşse veremezdi !!!
  • Açılışla ilgili tarih verirmisiniz
  • Bırakın İBB yapsın bu işleri. Bilenler yapsın bilmeyenler öğrensin
  • Bir sürü şey söylenmiş, yazılmış çizilmiş. Ancak Havalimanı metrosu ne zaman faaliyete geçecek söylenmemiş. 1 yıl sonra mı, 5 yıl sonra mı, 10 yıl sonra mı belli değil. Sadece laf kalabalığı.
  • 3 yildir otobusle imzaya yetismek icin 4 saat onceden evden cikiyorum...! Ulasim olmadan gecmemeliydik ist'e...! Aldığım maasla araba bile alamiyorum...! Hakkim haram olsun.
  • Herseyiniz hatali herseyiniz cagdasliktan uzak, sen gel milyonlarca dolar verdigin hatti unut daha sonra hatirla ve hatali yap, memleketi ne hale getirdiniz, o havalimani oldugu surece hatalariniz teshir olacak ve anilacaksiniz ama guzel degil
  • Bak bakalım doğru yere mi çıktık
  • Ee ne zaman açılış ? Söylentilere göre metro kapısı çok uzakmis havalimanina bilen varmi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hattındaki çalışmalarda gelinen aşamayı, “Projemizde yüzde 78 ilerleme kaydettik. 31.5 kilometre olan metro hattının günlük taşıma kapasitesi 600 bin yolcu” sözleriyle açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada İstanbul’da trafik yükünü hafifletecek metro projelerinde adım adım sona yaklaşıldığını kaydetti.

İstanbul’daki raylı sistem ağının 260 kilometre olduğunu anımsatan Karaismailoğlu, yapımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla, bu rakamın 363 kilometreye yükseleceğini ifade etti. İstanbul’da 7 ayrı hatta, 103 kilometrelik kent içi raylı sistem üzerinde gece gündüz çalışıldığının altını çizen Karaismailoğlu, “Bu projelerden biri olan Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro projesinde TBM ile yapılan tünel açma çalışmaları tamamlandı. Projede 8 TBM 55 bin 720 metre tünel kazdı. Projemizde yüzde 78 ilerleme kaydettik. 31.5 kilometre olan metro hattının günlük taşıma kapasitesi 600 bin yolcu. Projenin tamamlanmasıyla seyahat süresi de Halkalı-İstanbul Havalimanı arasında 30 dakikaya inecek” ifadelerini kullandı.

5 HATLA İLE ENTEGRASYON SAĞLANDI

7 istasyonun bulunduğu proje ile İstanbullulara konforlu, hızlı ve güvenli ulaşım imkanı sağlanacağına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Kent merkezinde ve Başakşehir Arnavutköy ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş’a metro ile bağlantılarını sağlayacağız. Halkalı- İstanbul Yeni Havalimanı metro hattı, Gayrettepe-Yeni Havalimanı Hattı, Vezneciler-Arnavutköy Hattı, Başakşehir-Kayaşehir Hattı, YHT Hattı ile Marmaray Hatlarına ve Yenikapı-Kirazlı-Halkalı Hattına entegredir. İstanbul’u raylı sistemlerle nakış gibi işliyoruz. İstanbul’da şehir içi ulaşımını, daha hızlı, daha ekonomik, daha çevreci ve daha konforlu hale getirmek için 7/24 hizmet esasına göre çalışıyoruz.

Biz, halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak görüyoruz. Başkalarının yaptıkları hizmetlerin üzerine konup, algı operasyonlarıyla siyasi rant devşirmiyoruz. Görev alanlarımıza giren işlerden imtina edip, yükü başkalarına atmıyoruz. Başkalarının ne dediğine kulak asmadan, polemiğe girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden, milletimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İstanbul Havalimanı metrosunda son durum ne?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Bir de iyiye iyi de! ~ 2 yıl önce
Adamlar hizmet yapıyor. Gidin Avrupa’ya Amerika’ya böyle bir metro ağı metro kalitesi var mı? Hepsi dökülüyor rezil durumda. Bir turist gelse toplu taşıma ile her yere hızlı gidebilir. Bu metro da bu sene bitecek. Metro bitmeden havalimanı açılmamalıydı diyen ede! Atatürk havalimanı artık bitmiş durumdaydı. Uçaklar havada tur atıyor tesis dökülüyordu. Tarihin en hızlı havalimanı yapıldı. Her türlü konfor var içinde. Yüz akımız. Bunu kabul edin. Otobüs ulaşımı var. Aracınla otoban imkanı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teasers ~ 2 yıl önce
"ayrıca otoban imkanı var" Yok, olmasaydı bari. Bu ne "otomobilde direksiyon bile var" gibi..
Yolcu ~ 2 yıl önce
En son 2022 nin ilk çeyreğinde metro ulaşıma açılacak demişti sayın bakan geçenlerde yaza doğru dedi bir Sabiha Gökçen havalimanı metrosu ve ikinci pisti bunlar ne hikmetse hiç bitmiyor saw ın ikinci pistin üzerine İstanbul havalimanı ordu -giresun havalimanı Rize -artvin havalimanı bitti bu Sabiha Gökçen havalimanı nın ikinci pisti bitmedi orada yatır filan mı var arkadaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy ofli bakan ~ 2 yıl önce
Algı operasyonlarıyla siyasi rant devşirmiyoruz. Görev alanlarımıza giren işlerden imtina edip, yükü başkalarına atmıyoruz diyorsun da belediye seçimleri öncesi Marmaray ve Metro inşaatlarını neden durdunuz? Metro ulaşımı olmadan İga'yı neden faaliyete geçirdiniz, son duraktan otobüsle alana insanları taşımayı marifet mi sanıyorsunuz, İbb hizmet etmesin diye önüne engeller çıkarıp duruyorsunuz, seçim sonrası yandaşlarınız işten atılmasın diye jet hızıyla kanun çıkardınız, hani milletin seçimine saygı duyun, seçimleri siz kazanın kendi kadrolarınızla çalışın diyorsunuz ne oldu, size çıkar için oy verenler haricinde milleti kör alemi sersem mi sanıyorsunuz? Sizin bu ülkeye verdiğiniz maddi ve manevi zararı cümle düşmanlar birleşse veremezdi !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metro ~ 2 yıl önce
Açılışla ilgili tarih verirmisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İBB ~ 2 yıl önce
Bırakın İBB yapsın bu işleri. Bilenler yapsın bilmeyenler öğrensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne zaman açılacak? ~ 2 yıl önce
Bir sürü şey söylenmiş, yazılmış çizilmiş. Ancak Havalimanı metrosu ne zaman faaliyete geçecek söylenmemiş. 1 yıl sonra mı, 5 yıl sonra mı, 10 yıl sonra mı belli değil. Sadece laf kalabalığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H3 ~ 2 yıl önce
3 yildir otobusle imzaya yetismek icin 4 saat onceden evden cikiyorum...! Ulasim olmadan gecmemeliydik ist'e...! Aldığım maasla araba bile alamiyorum...! Hakkim haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden Herseyiniz? ~ 2 yıl önce
Herseyiniz hatali herseyiniz cagdasliktan uzak, sen gel milyonlarca dolar verdigin hatti unut daha sonra hatirla ve hatali yap, memleketi ne hale getirdiniz, o havalimani oldugu surece hatalariniz teshir olacak ve anilacaksiniz ama guzel degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tpic deactivated ~ 2 yıl önce
Bak bakalım doğru yere mi çıktık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Free ~ 2 yıl önce
Ee ne zaman açılış ? Söylentilere göre metro kapısı çok uzakmis havalimanina bilen varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000