29 Nisan 2019, Pazartesi 11:15:39

İstanbul Havalimanı metrosu havadan görüntülendi

2016 yılında temeli atılan, İstanbul yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın 1. etabında istasyonlarda gelinen son durum havadan görüntülendi. Metro Hattı’nın 1. etabı 2019 yılında, 2. etabı ise 2021 yılında hizmete sunulacak.
  • Tgs çalışanları zam ve prim bekliyor
  • E5 SEFAKÖY METRO NE ZAMAN AÇILACAK.??? HİÇBİR İŞ BAŞLATILMAMIŞ.ÇOĞU ÇALIŞAN E5 ÜZERİ BÖLGELERDE OTURUYOR.YAZIK ÇALIŞAN YOLLARDA PERİŞAN.2-3 SAATİ YOLLARDA GEÇİYOR.KIŞ IN NE OLACAK BAKIN GÖRECEKSİNİZ.YAZIK ÇALIŞANA EMEKÇİYE. !!!!!!
  • E-5 SEFAKÖY METRO NE ZAMAN YAPILACAK???. TAM ANA ARTER ÜZERİ.O BÖLGE VE E5 ÜZERİNDE BİR DÜNYA ÇALIŞAN PERSONEL VAR.BU HİÇ GÜNDEMDE YOK. !!! BİR KEPÇE DAHİ VURULMADI. E5 SEFAKÖY E !
  • o hattın en geç 2020 sonu bitmesi lazım,daha çok çalışın
  • 2019 da imkanı yok. Sinyalizasyon ve ray döşeme işlemleri en az 9 ay kaldıki daha kazı bitmedi
  • Tüm etapları 2 yılda bitecekmiş hey maşallah! Metrosu,treni vs olmadan dünyanın en büyük havalimanını açtık diye böbürlenmek ancak bizim gibi geri kalmış,tribüne oynamaktan,insanların aklıyla dalga geçmekten,milleti deli gibi borca sokmaktan başka şey bilmeyenlerin yönetici olabildiği ülkelerde olur!
  • biz zaten 2019 u yarıladık bile!
  • Arkadaşlar bilgi almak istiyorum . Kirazlık Bağcılar Esenler Yenibosna Merter Vatan dan geçen metro güzedahında oturanlar o zaman Yenikapı da Taksim 4 levent Gayrettepe metrosuna aktarmamı yapacaklar . Havalimanına ulaşmak için bilgi almak için teşekürler
  • 2013’te temeli atılan hava limanı için 2016’da metro inşaatı başlatmak.... Güzelim ülkem, maalesef ki, bir o kadar da garabetler ülkesi...
  • TBM hizlari ayda ortalama 600 mt. 40 km icin 65 ay demektir. Yani 5.5 sene sadece tunel kazma. Kac TBM var? O da onemli. 2 noktadan 2 ser TBM olsa, sadece kazmak 1.5 sene surer. Bunun insaat, mekanik, elektrik, otomasyon isleri deseniz, demek ki en az 3 sene. 2016 da basladi ise 2019 da bitmesi cok iyimser. 2021 iyidir.

2016 yılında temeli atılan, İstanbul yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın 1. etabında istasyonlarda gelinen son durum havadan görüntülendi. Metro Hattı’nın 1. etabı 2019 yılında, 2. etabı ise 2021 yılında hizmete sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan İstanbul Havalimanı'na şehir merkezinden ulaşımı sağlamak için inşa edilen Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattı 1. etabında çalışmalar hızla devam ediyor. Metro hattında yer alan İhsaniye, Işıklar Otogar, Göktürk, Kemarburgaz istasyonlarında hummalı çalışmalar göze çarparken, gelinen son nokta havadan drone ile görüntülendi.

Toplam uzunluğu yaklaşık 70 kilometre olacak hattın, Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı yönünde uzunluğu yaklaşık 37,5 kilometre, İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı yönünde ise 32 kilometre olarak tasarlandı. İstanbul Havalimanı’nı şehir merkezine bağlayacak metro hattının ilk etabı 2019’da ikinci etabı ise 2021’de hizmete açılacak.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI GÜZERGAH

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek. Hatta sırasıyla Gayrettepe, Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Havalimanı-1, Havalimanı-2 ve Havalimanı-3 istasyonları bulunacak. Bu istasyonlar her biri yaklaşık 37 kilometre uzunluğunda olan 5.70 metre iç çaplı iki adet ana hat tüneli ve toplam uzunluğu yaklaşık 1.1 kilometre olan makas tünelleri ile birbirine bağlanacak. Sefer sıklığının 3 dakika olarak planlandığı hatta, maksimum işletme hızı 120 km/saat olup, istasyonlar ve güzergâh araçların 4’lü veya 8’li diziler halinde vatandaşlara hizmet edecek.



ENTEGRE EDİLECEK HATLAR

Yeni metro ile saatte tek yönde 70 bin yolcu taşınabilecek. Hat tamamlandığında, Gayrettepe İstasyonu’nda Metrobüs ve Şişhane - Taksim - 4.Levent - Hacıosman Metro Hattı ile Kağıthane İstasyonu'nda Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı ile entegre olacak.



İstanbul Havalimanı metrosu havadan görüntülendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Seval ~ 5 yıl önce
Tgs çalışanları zam ve prim bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E5 SEFAKÖY METRO ? ~ 5 yıl önce
E5 SEFAKÖY METRO NE ZAMAN AÇILACAK.??? HİÇBİR İŞ BAŞLATILMAMIŞ.ÇOĞU ÇALIŞAN E5 ÜZERİ BÖLGELERDE OTURUYOR.YAZIK ÇALIŞAN YOLLARDA PERİŞAN.2-3 SAATİ YOLLARDA GEÇİYOR.KIŞ IN NE OLACAK BAKIN GÖRECEKSİNİZ.YAZIK ÇALIŞANA EMEKÇİYE. !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EK SEFAKÖY METRO ~ 5 yıl önce
E-5 SEFAKÖY METRO NE ZAMAN YAPILACAK???. TAM ANA ARTER ÜZERİ.O BÖLGE VE E5 ÜZERİNDE BİR DÜNYA ÇALIŞAN PERSONEL VAR.BU HİÇ GÜNDEMDE YOK. !!! BİR KEPÇE DAHİ VURULMADI. E5 SEFAKÖY E !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acele edin ~ 5 yıl önce
o hattın en geç 2020 sonu bitmesi lazım,daha çok çalışın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kcolak ~ 5 yıl önce
2019 da imkanı yok. Sinyalizasyon ve ray döşeme işlemleri en az 9 ay kaldıki daha kazı bitmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ! ~ 5 yıl önce
Tüm etapları 2 yılda bitecekmiş hey maşallah! Metrosu,treni vs olmadan dünyanın en büyük havalimanını açtık diye böbürlenmek ancak bizim gibi geri kalmış,tribüne oynamaktan,insanların aklıyla dalga geçmekten,milleti deli gibi borca sokmaktan başka şey bilmeyenlerin yönetici olabildiği ülkelerde olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 5 yıl önce
biz zaten 2019 u yarıladık bile!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar bilgi almak istiyorum . Kirazlık Bağcılar Esenler Yenibosna Merter Vatan dan geçen metro güzedahında oturanlar o zaman Yenikapı da Taksim 4 levent Gayrettepe metrosuna aktarmamı yapacaklar . Havalimanına ulaşmak için bilgi almak için teşekürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne fark eder ~ 5 yıl önce
2013’te temeli atılan hava limanı için 2016’da metro inşaatı başlatmak.... Güzelim ülkem, maalesef ki, bir o kadar da garabetler ülkesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TBM hizi ~ 5 yıl önce
TBM hizlari ayda ortalama 600 mt. 40 km icin 65 ay demektir. Yani 5.5 sene sadece tunel kazma. Kac TBM var? O da onemli. 2 noktadan 2 ser TBM olsa, sadece kazmak 1.5 sene surer. Bunun insaat, mekanik, elektrik, otomasyon isleri deseniz, demek ki en az 3 sene. 2016 da basladi ise 2019 da bitmesi cok iyimser. 2021 iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000