29 Haziran 2019, Cumartesi 11:59:35

İstanbul Havalimanı kitap oldu

İGA, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ay gibi kısa bir sürede yapılış hikâyesini derinlemesine ele alan “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabını yayınladı. Uzun süren ve titizlikle yapılan çalışmalar sonunda hazırlanan kitabın, havacılık sektörü adına kaynak olarak kullanılması hedefleniyor.
  • Kaç kişi hayatını kaybetti unuttunuz sanırım
  • Son 17 yıldır olan biten,akla hayale gelmeyecek her şey hakikaten hayaldi gerçek oldu,yolsuzluklar,arsızlıklar,düne kadar laf söylediklerine bir anda dönüp kul olmak,teröristleri palazlandırmak,şımartmak,makamları,ihaleleri paylaşmak,paraları yandaşlara,betona saçmalar,projeleri olması gerekenden daha fazlaya mal etmek,torunlarımızın bile borçla doğmaları,işçi ölümleri,yatlar,gemicikler,kol saatleri,ayakkabı kutuları,para sıfırlamalar,mankenlerle alemler,döviz,faiz,ithalat,işsizlik,pahalılık rekorlarının kırılması,geçimin daha da zorlaşması,eğitim kalitesinin iyice düşmesi,hastahanelerin rezil durumu,tacizler,tecavüzler,suç patlaması,adaletin,güvenliğin bitmesi,her işin torpille yapılması,avrupa’dan para gelecek umuduyla ülkemize doldurulan suriyelilerin hali vs. Say say bitmez hamdolsun !
  • suan ki uygulamalarida yazsalar ya. kocaman balon
  • Keşke hayal olarak kalsaydı. Not: Bu politik mesaj değildir. Bu sitede siyasi polemiğe karşıyım. Sadece alışamadım yenisine .
  • hayatini kaybedenlerden de bahsetmisler mi kitapta?
  • Ihale yapildiktan sonra yandas firmalara fazla para kazandirmak icin ihale sartlarinin nasil degistirildigi ile ilgili bir bolum de var mi?
  • İGA dan dünya havacılık sektörüne armağan olabilir ama Türkiye havacılık sektörüne darbe olacaktı o. Kim ne yapsın sizin kitabınızı? Sanki havacılık sektöründe bir ilk'i yapmışlar da, sanki Türk havacılığına çok büyük katkı sağladılar da... Uzun bir zamanda titizlikle kitap hazırlayacağınıza keşke aynı titizliği havaalanında gösterseydiniz. İGA kendine yakışanı yaptı çünkü sadece bir hikayesiniz, hikaye kitabınız artık tüm biatçılarınızın raflarında yer alabilir.
  • İga kendini daha çok nasıl abartabilir
  • Merak ediyorum o kitapta yagcilara mi yer verifiedi yoksa o işim gerçek yaratıcısı Yusuf Akcayoglu ve ekibine mi..ama tabiki o Memet kalyoncu ve havuz guruhu herzaöanki gibi gerekeni yapmıs işi de hic alakası olmayan tiplere mal etmistır..Türkiye boyle bir hal almıştır iyinin yeri yoktur..etraf yagcılar ve dalkavuklara kalmıstır..tek kelimeyle yazıklar olsun ülkeyi bu hale sokana
  • Ne acıdır ki kitapta havacılığımızın yüz akı olan Arff'in adı bile geçmiyor.

İGA, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ay gibi kısa bir sürede yapılış hikâyesini derinlemesine ele alan “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabını yayınladı. Uzun süren ve titizlikle yapılan çalışmalar sonunda hazırlanan kitabın, havacılık sektörü adına kaynak olarak kullanılması hedefleniyor.

Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın prestij kitabı “Hayaldi Gerçek Oldu” ismiyle okuyucu ile buluştu. İstanbul Havalimanı’nın geçmişten günümüze tüm süreçlerinin hikâyesinin anlatıldığı kitapta, bu sürece yakından tanıklık etmiş ve yön vermiş kişilerin anlatımlarına da yer veriliyor. İstanbul Havalimanı’nın inşaat sürecindeki her detayların tek tek kaleme alındığı kitapta, tüm engellere karşı koyan, Zafer Anıtı’nın yapımında var gücüyle çalışan mimarlardan mühendislere işçilerden emekçilere kadar birçok kişinin katkıları da sayfalardaki yerini alıyor.

İGA’dan havacılık sektörüne armağan…

İstanbul Havalimanı’nın tüm süreçlerinin anlatıldığı kitapta, İstanbul’un tarihi, havalimanının ihale süreçleri, çevre ve sürdürülebilirlik çalışmaları, inşaat alanında yaşanan ilkler, teknolojik alt yapı, havalimanının özel sistemleri ve en önemlisi inşaat süresinin perde arkasındaki gelişmeleri anlatıyor. İGA’nın havacılık sektörüne armağanı olan kitap, İstanbul Havalimanı’nın ilerleyen dönemde havacılık sektörüne sunacağı ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmayla da yenilikçi, sürdürülebilir ve bütüncül bir sisteme ön ayak olacak, örnek model teşkil edecek nitelikte olduğunu da aktarıyor.

“Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı, e-kitap olarak okuyucuların karşısına çıkıyor

Okuyucular prestij kitaba internet üzerinden ulaşabilecek. e-kitap olarak https://www.igairport.com/hayaldi-gercek-oldu-e-kitap adresinden okunabilen kitap, hem İngilizce hem de Türkçe diliyle okuyucuların karşısına çıkıyor. Kitap, inşaat süreci boyunca çekilen etkili fotoğraf kareleriyle de göz dolduruyor. Araştırma ve metin sürecinin gazeteci-yazar Faruk Şüyün’un editörlüğünde kaleme alınan Hayaldi Gerçek Oldu kitabı için yoğun bir mesai harcandı. İstanbul Havalimanı’nın yapım sürecinde görev alan bir çok yönetici, mühendis ve mimarın katkılarıyla hayata geçen kitap, okuyucuları uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

Binlerce yıldır bu topraklarda yaşamış insanların İstanbul’a değer katmak için uğraş verdiği düşünüldüğünde, İstanbul Havalimanı’nı gerçeğe dönüştüren hikayenin anlatıldığı bu kitap, binlerce kişinin emeğine, azmine ışık tutuyor.

İstanbul Havalimanı kitap oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Pardon ~ 5 yıl önce
Kaç kişi hayatını kaybetti unuttunuz sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayal ! ~ 5 yıl önce
Son 17 yıldır olan biten,akla hayale gelmeyecek her şey hakikaten hayaldi gerçek oldu,yolsuzluklar,arsızlıklar,düne kadar laf söylediklerine bir anda dönüp kul olmak,teröristleri palazlandırmak,şımartmak,makamları,ihaleleri paylaşmak,paraları yandaşlara,betona saçmalar,projeleri olması gerekenden daha fazlaya mal etmek,torunlarımızın bile borçla doğmaları,işçi ölümleri,yatlar,gemicikler,kol saatleri,ayakkabı kutuları,para sıfırlamalar,mankenlerle alemler,döviz,faiz,ithalat,işsizlik,pahalılık rekorlarının kırılması,geçimin daha da zorlaşması,eğitim kalitesinin iyice düşmesi,hastahanelerin rezil durumu,tacizler,tecavüzler,suç patlaması,adaletin,güvenliğin bitmesi,her işin torpille yapılması,avrupa’dan para gelecek umuduyla ülkemize doldurulan suriyelilerin hali vs. Say say bitmez hamdolsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Woly ~ 5 yıl önce
suan ki uygulamalarida yazsalar ya. kocaman balon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 5 yıl önce
Keşke hayal olarak kalsaydı. Not: Bu politik mesaj değildir. Bu sitede siyasi polemiğe karşıyım. Sadece alışamadım yenisine .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peki ~ 5 yıl önce
hayatini kaybedenlerden de bahsetmisler mi kitapta?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok heyecanli ~ 5 yıl önce
Ihale yapildiktan sonra yandas firmalara fazla para kazandirmak icin ihale sartlarinin nasil degistirildigi ile ilgili bir bolum de var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AviationPro ~ 5 yıl önce
İGA dan dünya havacılık sektörüne armağan olabilir ama Türkiye havacılık sektörüne darbe olacaktı o. Kim ne yapsın sizin kitabınızı? Sanki havacılık sektöründe bir ilk'i yapmışlar da, sanki Türk havacılığına çok büyük katkı sağladılar da... Uzun bir zamanda titizlikle kitap hazırlayacağınıza keşke aynı titizliği havaalanında gösterseydiniz. İGA kendine yakışanı yaptı çünkü sadece bir hikayesiniz, hikaye kitabınız artık tüm biatçılarınızın raflarında yer alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 5 yıl önce
İga kendini daha çok nasıl abartabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf akcayoglu ~ 5 yıl önce
Gercegi yansitmayan yalanlarla dolu kitap! O inşaatı Yusuf Akcayoglu ve kurduğu çekirdek ekip sıfırdan yaptı..orada su anda ekmek yiyen herkes o CEO ve ekibine borçlu..ama tr de hak yemek cok doğal olduğu icin bu kitapta onlardan eser yok..yazıklar olsun bşrmiyonkere! Başta Memet kalyoncu ve havuz gurubuna yuh diyorum baska da bise demiyorum?
Sakso ~ 5 yıl önce
Çekerek
Vay be ~ 5 yıl önce
Merak ediyorum o kitapta yagcilara mi yer verifiedi yoksa o işim gerçek yaratıcısı Yusuf Akcayoglu ve ekibine mi..ama tabiki o Memet kalyoncu ve havuz guruhu herzaöanki gibi gerekeni yapmıs işi de hic alakası olmayan tiplere mal etmistır..Türkiye boyle bir hal almıştır iyinin yeri yoktur..etraf yagcılar ve dalkavuklara kalmıstır..tek kelimeyle yazıklar olsun ülkeyi bu hale sokana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Ne acıdır ki kitapta havacılığımızın yüz akı olan Arff'in adı bile geçmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000