05 Ocak 2022, Çarşamba 11:58:25

İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde 15 bine yakın işlem yapıldı

İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde hizmete girdiğinden bugüne kadar 14 bin 820 adli işlem yapıldı.
  • İki gün önce burada haberi vardı,asker kaçağı,sahte pasaportla ülkeye girmeye çalışan,aranan pkklı teröristi alanda yakaladılar sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktılar,alandaki adliye teröristlerin işlemleri daha da kolaylaşsın,fazla bekletilmesinler hemen serbest kalsınlar diye var ama siz anlamıyorsunuz!!!
  • Haklısınız ama; açılan Asliye Mahkemesi. Yurtdışına çıkışta veya girişte sorun yaşadığınızda mesela ya Savcıyı çağıracaklar, ya da sizi Savcıya götürecekler. Savcının sorgulamasından sonra, ya serbest bırakacaklar, ya da mahkemeye sevk edecekler. Bu sefer de mahkemeden gün almak için zaman kaybedeceksiniz. Bu kadar büyük bir hava limanında nöbetçi gibi hakim, savcı ve mahkeme bulunması işleri hızlandıracak, mağduriyetleri azaltacak; suç olduğu takdirde de derhal adli işlemlerin devamına geçilecektir. Keşke mahkemeler bu kadar dolu olmasa.
  • Şimdi bu övünç kaynagı mı? Dava sayısı azaldıkca iyidir. Neye üzüldügümüz, neye sevındıgımız ne kadar degıstı. Ya aklımızı kaybettik, yada aklımızla oyun oynanıyor.
  • Kusura bakmayın ama siz adalet hukuk bilmiyorsunuz dostoyevski nin karamazov kardeşler kitabını okuyun bak insanoğlu bu kitabı 140 sene önce yazmış bu kitapta adalet nasıl işlenmiş umarım ders çıkarırsınız saygılarımla
  • Havalimanına adliye açmak o ülkede suç oranının ne kadar yüksek,adaletin hakkaniyeti ve işleyişinin de ne kadar kötü olduğunu gösterir...

İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde hizmete girdiğinden bugüne kadar 14 bin 820 adli işlem yapıldı.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi'ndeki hedefler doğrultusunda, 10 Şubat 2020'de açılan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde toplam 14 bin 820 işlem gerçekleştirildi.

Gaziosmanpaşa Adliyesinin bir birimi olan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde mahkemeler, 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. Yerli ve yabancı çok sayıda yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı'ndaki adliyede, savcılık 10 Şubat 2020'den itibaren, 21 ve 22. Asliye Ceza mahkemeleri ise 24 Temmuz 2020'den bu yana faaliyet gösteriyor.

Mahkemelerde, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. Ayrıca havalimanında meydana gelen olaylara seri biçimde müdahale edilmesi ve delillerin toplanması, mağdurların şikayetinin hemen alınması imkanı da sağlanıyor. Bu işlemlerin havaalanında yapılmasıyla yolcuların zaman kaybı ve seyahatlerinden geri kalmaması amaçlanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da açılacak
Öte yandan havalimanı adliyesi uygulamasının diğer havalimanlarına da hayata geçirilmesi için Adalet Bakanlığınca çalışmalar devam ediyor. Özellikle yurt dışına çıkışlarının yoğun olduğu diğer havalimanlarında bu uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında, yurt dışına çıkışların yoğun olduğu diğer havalimanlarında da bu uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayarak, "2022 yılında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir adliye kuracağız." bilgisini vermişti.

İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde 15 bine yakın işlem yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Adalet bitmiş ~ 2 yıl önce
İki gün önce burada haberi vardı,asker kaçağı,sahte pasaportla ülkeye girmeye çalışan,aranan pkklı teröristi alanda yakaladılar sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktılar,alandaki adliye teröristlerin işlemleri daha da kolaylaşsın,fazla bekletilmesinler hemen serbest kalsınlar diye var ama siz anlamıyorsunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
Haklısınız ama; açılan Asliye Mahkemesi. Yurtdışına çıkışta veya girişte sorun yaşadığınızda mesela ya Savcıyı çağıracaklar, ya da sizi Savcıya götürecekler. Savcının sorgulamasından sonra, ya serbest bırakacaklar, ya da mahkemeye sevk edecekler. Bu sefer de mahkemeden gün almak için zaman kaybedeceksiniz. Bu kadar büyük bir hava limanında nöbetçi gibi hakim, savcı ve mahkeme bulunması işleri hızlandıracak, mağduriyetleri azaltacak; suç olduğu takdirde de derhal adli işlemlerin devamına geçilecektir. Keşke mahkemeler bu kadar dolu olmasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
Şimdi bu övünç kaynagı mı? Dava sayısı azaldıkca iyidir. Neye üzüldügümüz, neye sevındıgımız ne kadar degıstı. Ya aklımızı kaybettik, yada aklımızla oyun oynanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamuran ~ 2 yıl önce
Senin bu işlere aklın ermez fo kardeş.
haha ~ 2 yıl önce
kucağına atlamaya fırsat kolladiginiz amerikaya bir bak bakayım sistem nasıl işliyor. basit bir trafik cezası icin bile randevuyla mahkemeye çıkma zorunluluğun var. polis ceza yazmiyor sana mahkeme emri tebliğ ediyor. özgürlükler ve demokrasi ülkesinde! :)) günde kaç dava dönüyor adliyelerinde bak bakalım
Duvar ahmet ~ 2 yıl önce
Kusura bakmayın ama siz adalet hukuk bilmiyorsunuz dostoyevski nin karamazov kardeşler kitabını okuyun bak insanoğlu bu kitabı 140 sene önce yazmış bu kitapta adalet nasıl işlenmiş umarım ders çıkarırsınız saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 2 yıl önce
Ya arkadaşlar genel hukuk tartışmasıyla H limanındaki adliyenin ne alakası var .Burda vatandaşın işini kolaylaştırmayı amaçlayan bir hizmet söz konusudur. Gop’a götürülmesi gereken kişinin işleminin H limanı içinde halledilmesidir. Genel değerlendirmelerin dışında ele alınması gerekir. 24 saat nöbet vatandaş içindir. Keşke tüm adliyelerde olsa demek gerekir…Doğru işi teşvik etmek gerekir.
adalet ! ~ 2 yıl önce
Havalimanına adliye açmak o ülkede suç oranının ne kadar yüksek,adaletin hakkaniyeti ve işleyişinin de ne kadar kötü olduğunu gösterir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil ~ 2 yıl önce
İngiltere'de de var, Almanya'da da var. Ayrıca havalimanı yabancı yolcunun olduğu bir yer. Ülkedeki adaletle bağlantısı ne? İşiniz gücünüz boş laf
kamil yazana ~ 2 yıl önce
Ülkedeki adaletle ne işi varsa o zaman sadece yabancı yolculara hizmet versin. Ayrıca İngiltere ve Almanya'da nerede,hangi havalimanında adliye var? Sadece iltica edenlere,mültecilere bakan adli bölüm var o kadar,işkembeden sallamadan neyin ne olduğunu öğren öyle olmayan aklınla yorum yap.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000