15 Şubat 2020, Cumartesi 13:32:41

İstanbul Havalimanı 3. pisti açmaya hazırlanıyor

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pist 18 Haziran'da açılacak.
  • E5 SEFAKÖY METRO ? Bırakın kardeşim bu işleri Gayrtetepe Metrosu siyasi ve adamı olanların yaptırdığı bir metro. - E5 SEFAKÖY METRO açılmalı acilen. Bilmiyormusunuz asıl Yolcu ve Çalışan İncirli den Beylükdüzü hatları arasında oturanlar. Hiç kimseden ses yok E5 SEFAKÖY METRO için. Akşamları servis çıktığında veya servis İGA ya gelirken görmüyormusunuz Tüm servislerin yol güzergahı 5 üzeri.!!! Bize Gayrettepe uymaz birader...
  • Metro ne zaman açılıyor arkadaşlar ,otobüste 7 lira oldu ,havaistte zengin oldu 20 tl . Pis yok metro yok nerde bu devlet?
  • Mert trol ün önde gidenisin. Gudubet havalimanını da al git.
  • Deprem olunca ilk gidecek olan burası devam edin .
  • Miyav
  • Saw 2. pistten haber verin. Ne zaman açılacak. Thy'nin bir yere gittiği yok Saw'dan uçmaya devam bu arada.
  • Yine xwind ile mi inilecek yoksa biraz kafa kullanip yeni pistlerin yönü değişecekmi?
  • Şu an zaten 4 pist var ama sadece 3’ü kullanılıyor bu 5. pist olacak ve bakalım nasıl kullanılacak
  • Artık bu sacma sapan havalimanına sırf Tayyip istiyor diye yatırımı bırakıp, SAW'ın 2. pistini bitirsin Tayyip efendi. Abuk subuk akıl sorunları yüzünden millet acı çekiyor, ölüyor.
  • Bu pist paralel. SAW 2. pisti bekletmeye devam etsinler 4. yapılana kadar.

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pist, 18 Haziran'da açılacak. Fransa'da pist için yaklaşma simülatör eğitimleri alan hava trafiğini yöneten kontrolörlere göre 3'üncü pistin faaliyete geçmesiyle uçak taksi sürelerinin kısalmasıyla gecikmeler azalacak ve kapasite artacak.

Atatürk Havalimanı'ndan 6 Nisan 2019 da İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç' olarak adlandırılan tarihi taşınma operasyonu yapıldı.Günlük ortalama 200 bin yolcu ve 1200 uçak ağırlayan İstanbul Havalimanı'nda birinci faz kapsamında, 2 pist ve 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binası hizmet veriyor. İstanbul Havalimanı geçtiğimiz yıl 82 bin 325 iç ve 247 bin 474 de dış hat olmak üzere toplam 329 bin 799 uçağa hizmet verdi. Havalimanı yolcu olarak ise 12 milyon 720 bin 826 iç ve 39 milyon 857 bin 182 de dış hat olmak üzere toplam 52 milyon 578 bin yolcu ağırladı. Havalimanını Ocak ayı verilerine göre ise 1 milyon 263 bin 808'i iç hat olmak üzere toplam 5 milyon 276 bin 260 da yolcu ağırladı.

Tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300’den fazla destinasyona uçuş imkanı sağlamayı hedefleyen İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pist çalışmaları devam ediyor. 18 Haziran'da açılacak olan pist için hava trafik kontrolörleri de Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Eurocontrol tesislerinde yaklaşma ve kule simülasyon eğitimleri görüyor. 10 Nisan'a kadar eğitim devam edecek ve toplam 300 kontrolör eğitim görecek.

TAKSİ SÜRELERİ KISALACAĞI İÇİN GECİKMELER AZALACAK

Hava trafiğini yöneten kontrolörlere göre İstanbul Havalimanı 3'üncü pist 18/36 terminale daha yakın olacağı için uçakların taksi süreleri kısalacak.34 sol pist sadece iniş, 35 sağ pisti hem iniş hem kalkış, 36 pisti sadece kalkış için planlandı. Kontrolörler uçakların taksi süreleri kısalacağı için hem gecikmelerin azalacağını hem de kapasitenin artacağını söyledi. Üçüncü pistin açılmasıyla beraber saatlik iniş kalkış trafiği de 80'den 120'ye çıkacak. Pistin faaliyete geçmesiyle kapasite artacağı için yeni havayolu şirketlerinin de İstanbul Havalimanı'ndan uçması bekleniyor. 74 hava yolu şirketinin uçuş yaptığı İstanbul Havalimanı’nda bu yıl pistin açılmasıyla beraber 80'i geçeceği belirtildi.

İstanbul Havalimanı 3. pisti açmaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

E5 SEFAKÖY METRO ? ~ 4 yıl önce
E5 SEFAKÖY METRO ? Bırakın kardeşim bu işleri Gayrtetepe Metrosu siyasi ve adamı olanların yaptırdığı bir metro. - E5 SEFAKÖY METRO açılmalı acilen. Bilmiyormusunuz asıl Yolcu ve Çalışan İncirli den Beylükdüzü hatları arasında oturanlar. Hiç kimseden ses yok E5 SEFAKÖY METRO için. Akşamları servis çıktığında veya servis İGA ya gelirken görmüyormusunuz Tüm servislerin yol güzergahı 5 üzeri.!!! Bize Gayrettepe uymaz birader...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
git gel 40 tl ~ 4 yıl önce
Metro ne zaman açılıyor arkadaşlar ,otobüste 7 lira oldu ,havaistte zengin oldu 20 tl . Pis yok metro yok nerde bu devlet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert e ~ 4 yıl önce
Mert trol ün önde gidenisin. Gudubet havalimanını da al git.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deprem ~ 4 yıl önce
Deprem olunca ilk gidecek olan burası devam edin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 4 yıl önce
Allah mısın sen nerede n biliyorsun yikilicani Allah bilir bilir yapar bu felaketler sizin gibi adamları n yüzünden oluyor beğenmiyor san kullanma sana giren çıkan ne bırak in şu boş muhabbetleri siz boş insan siniz az birsey olsa kendinizi satarsınız be
Pist ~ 4 yıl önce
Miyav

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. ~ 4 yıl önce
Saw 2. pistten haber verin. Ne zaman açılacak. Thy'nin bir yere gittiği yok Saw'dan uçmaya devam bu arada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 4 yıl önce
Ne boş konuşuyor sun kendin yaptır ozaman sizin çıkar için kendiniz satarsınız birde gelmiş konuşuyor siniz burda nereden ucarsan uc zorlayanmi var inadına devam
Pilot ~ 4 yıl önce
Yine xwind ile mi inilecek yoksa biraz kafa kullanip yeni pistlerin yönü değişecekmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST ~ 4 yıl önce
Şu an zaten 4 pist var ama sadece 3’ü kullanılıyor bu 5. pist olacak ve bakalım nasıl kullanılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGA değil SAW ~ 4 yıl önce
Artık bu sacma sapan havalimanına sırf Tayyip istiyor diye yatırımı bırakıp, SAW'ın 2. pistini bitirsin Tayyip efendi. Abuk subuk akıl sorunları yüzünden millet acı çekiyor, ölüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 4 yıl önce
Zoruna gitmiş baya sizin gibilerin kullanma o zaman iyi sinide siz yapın size kalsa yarım metre yol yapamazsınız sizin işiniz karalama sana zorla kullanmi diyen var vah sizin akliniz gitmiş ruh çok yer var oraya gidin
UçanKaçan ~ 4 yıl önce
Bu pist paralel. SAW 2. pisti bekletmeye devam etsinler 4. yapılana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000