01 Aralık 2022, Perşembe 14:14:32

İGA'dan 'hayallere kanat aç' projesi

İGA İstanbul Havalimanı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Cerebral Palsy Türkiye iş birliğinde oluşturduğu deneyim alanında Cerebral Palsy tanısına yönelik farkındalık oluşturan “Hayallere Kanat Aç” projesi çerçevesinde hayallerekanatac.com sitesini hayata geçirdi.
  • Engelsiz Havalimanı kim inanır kendi sandalyesi olan biri için ne kadar engelli olduğunu gözüne sokmak için yapılmış 2 devasa rampa uçaktan inince asansör çıkıyorsun 2 asansör az ileriye gidiyorsun 3 asansör tam bitti diyorsun bagaj alıma gidiyorsun 4 asansör engelli yolcular içinde bekleme yapılmadığı için ulaşım katı için 5.asansor.
  • Dükkanlarda ki fiyatlarda yemek yememizi engelliyor. Hamburgerler 150₺ civarı
  • Personelin promosyonları hakkında da bir çalışma yapsanız

İGA İstanbul Havalimanı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Cerebral Palsy Türkiye iş birliğinde oluşturduğu deneyim alanında Cerebral Palsy tanısına yönelik farkındalık oluşturan “Hayallere Kanat Aç” projesi çerçevesinde hayallerekanatac.com sitesini hayata geçirdi.

Engelsiz havalimanı konseptini benimseyen ve erişilebilirliği misyonunun bir parçası haline getiren İGA İstanbul Havalimanı, “Herkes İçin Havalimanı” hedefiyle çıktığı yolda, erişilebilir havalimanı kavramını standartların üzerine taşıyor.

Sadece bir havalimanı olmaktan öte aynı zamanda bir yaşam alanı olan İGA İstanbul Havalimanı, bu paralelde Cerebral Palsy Türkiye iş birliğiyle hazırladığı ‘Hayallere Kanat Aç Projesi’nin lansmanını gerçekleştirdi.

Cerebral Palsy Türkiye ile birlikte şekillendirilen bu çalışmaya havalimanı ziyaretçileri de dahil edilirken; ziyaretçilerin projeye katılımları oranında Cerebral Palsy’li çocuklar adına İGA tarafından yapılan bağışlar, Teknoloji Temelli Rehabilitasyon desteğine dönüşüyor.

Proje  kapsamında, havalimanı içinde belirli bir noktada bulunan deneyim alanında misafirlere Teknolojik Temelli Rehabilitasyon’un bir parçası olan SmartPose oyunu oynatılıyor; aynı zamanda hayallerekanatac.com adresli mikro web site üzerinden de çocukları Lendiga adlı hayali bir adaya taşıyacak uçak tasarımları hazırlatılıyor.

Bu sayede empati ve eşitlik duyguları desteklenirken; Cerebral Palsy tanısı olan çocuklar adına İGA tarafından bağış yapılmasına da önayak olunuyor.

Proje kapsamında İGA’nın yaptığı bağışlar, sunulan bu deneyimi Cerebral Palsy’li çocuklar için teknolojik rehabilitasyon seansı imkânına dönüştürüyor.

1-3 Aralık 2022 tarihleri arasında web sitesi üzerinden ziyaretçilerin tasarladıkları uçaklar hareket edip, yükseldikçe; bağış hedefine biraz daha yaklaşılıyor. Lendiga adasına havalanan uçaklar arasında en çok beğenilen 10 uçağın NFT versiyonu oluşturuluyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Cerebral Palsy tanısına yönelik bir farkındalık oluşturmayı ve “Teknoloji Temelli Rehabilitasyon” sürecinin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekmeyi amaçlayan İGA İstanbul Havalimanı; ziyaretçilerine bilimsel bir oyun olan SmartPose’u oynatıp, hayallerekanatac.com üzerinden uçak tasarlatırken, 50 çocuk için 8’er seanstan oluşan rehabilitasyon masrafını karşıladı. Projeye destek olacak kişilerin bağışlarıyla daha fazla çocuğun hayatına dokunulmasının hedeflendiği açıklandı.

Bunun yanında Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI), İGA İstanbul Havalimanı’nın, havalimanı erişilebilirliğine yönelik yeni “Erişilebilirliği Geliştirme Akreditasyonu” programı kapsamında akredite edilen dünyadaki ilk havalimanı olduğunu vurguladı. Akreditasyon programı bu yılın başlarında başlatıldı. Program; özel ihtiyaç sahibi misafirlerin engellerini engelsize dönüştürmek için erişilebilirlik alanında sürekli bir iyileştirme yolu sağlıyor.

İGA'dan 'hayallere kanat aç' projesi

Yorumlar

Engelli adayları ~ 1 yıl önce
Engelsiz Havalimanı kim inanır kendi sandalyesi olan biri için ne kadar engelli olduğunu gözüne sokmak için yapılmış 2 devasa rampa uçaktan inince asansör çıkıyorsun 2 asansör az ileriye gidiyorsun 3 asansör tam bitti diyorsun bagaj alıma gidiyorsun 4 asansör engelli yolcular içinde bekleme yapılmadığı için ulaşım katı için 5.asansor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engel ~ 1 yıl önce
Dükkanlarda ki fiyatlarda yemek yememizi engelliyor. Hamburgerler 150₺ civarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgagüvenlik ~ 1 yıl önce
Personelin promosyonları hakkında da bir çalışma yapsanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000