24 Temmuz 2022, Pazar 15:41:27

İGA ve Esenboğa'da göçmen hareketliliği

Son iki günde 592 Afganistan uyruklu göçmen İstanbul Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan sınır dışı edilerek ülkelerine gönderildi.
  • Ellerini, kollarını sallıyarak ülkeye girişlerine izin ver, sonra masrafını ödeyip ülkesine geri gönder. Ne kadar mantıklı bir ülkeyiz, paçalarımızdan akıyor mantık, her alanda.
  • Afrikali istemiyoruz deyince irkci yaygarasi atanlar ‘araplari, pakistanlilari, afganlari istemiyoruz’ deyince irkci yaftasu yemiyorlar nedense.
  • Bunlardan cok var avrupada, parazit gibi yayildilar. Acil stop lazik
  • Iga çalışanları kölelikten vazgeçin maaşlarınızı artirmazlarsa alman havayolu gibi greve gidin
  • Darisi suriyelilerin basina
  • Afganistan’da kadın doğmuyor heralde. Manzaraya bak ne idüğü belirsiz milyonlarca erkek şehirlerde dolaşıyor.
  • Darisi diger milyon gocmenlerin/ multecilerin basina. Amin
  • sadece afganlar değil pakistanlılar suriyeliler ıraklılar mülk satın alıp vatandaşlık alan bütün araplar sınır dışı edilmeli. artık ak partiye oy vermicem bundan sebbep parti üyelğimide iptal edicem
  • 2016 yilindan sonra gizli operasyon ve sinirlarin organize bos birakilmasiyla kac gocmen alindi???
  • Özellikke İran sınırından kaçak yollarla (ve yürüyerek) gelenlerin dönüşte uçak biletlerini kendilerinin almaları beklenemez. Keza ekonomik olarak zorda olan Taliban yönetiminin de. Peki ülke olarak bu maddi-manevi yükü karşılamak yerine sınırdan geçişlerine müsaade edilmese daha iyi olmaz mı?

Son iki günde 592 Afganistan uyruklu göçmen İstanbul Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan sınır dışı edilerek ülkelerine gönderildi.

Kaçak göçle mücadeleye yönelik sınırlarda artırılan güvenlik önlemlerinin yanı sıra Türkiye’ye yasa dışı yollarla girenlerin yakalanmasına ilişkin denetimler devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, son 2 günde 592 Afganistan uyruklu göçmenin sınır dışı işlemleri için İstanbul ve Ankara’da uçak seferleri düzenlendi. Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altına bulunan ve İstanbul Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen 592 Afgan göçmen, uçaklarla ülkelerine gönderildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Daire Başkanlığı'nın paylaştığı verilere göre 2022 yılı başından itibaren Afganistan’a 140 charter seferi düzenlendi. Bu seferlerle 25 bin 492 Afgan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı. Tarifeli uçuşlarla ülkesine gönderilenler göçmenlerle birlikte toplam 34 bin 679 Afgan uyruklu Kaçak Göçmen sınır dışı edildi. Bu zamana kadar başta Afgan uyruklu göçmenler olmak üzere diğer ülkelerden Türkiye'ye kaçak yollarla giren göçmen sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132 artış göstererek 57 bin 123 olarak kayıtlara geçti. 2016 yılından bu zamana kadar sınır dışı edilen göçmen sayısının 356 bin 819’a ulaştığı öğrenildi. (Hürriyet)

İGA ve Esenboğa'da göçmen hareketliliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Önce… ~ 2 yıl önce
Ellerini, kollarını sallıyarak ülkeye girişlerine izin ver, sonra masrafını ödeyip ülkesine geri gönder. Ne kadar mantıklı bir ülkeyiz, paçalarımızdan akıyor mantık, her alanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celiski ~ 2 yıl önce
Afrikali istemiyoruz deyince irkci yaygarasi atanlar ‘araplari, pakistanlilari, afganlari istemiyoruz’ deyince irkci yaftasu yemiyorlar nedense.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gr ~ 2 yıl önce
Bunlardan cok var avrupada, parazit gibi yayildilar. Acil stop lazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçiii ~ 2 yıl önce
Iga çalışanları kölelikten vazgeçin maaşlarınızı artirmazlarsa alman havayolu gibi greve gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akepelilerle yollayacagız ~ 2 yıl önce
Az kaldi
Iga ~ 2 yıl önce
Darisi suriyelilerin basina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 2 yıl önce
Dariai senin gibi irkcilarin basina.
Cinsiyet ~ 2 yıl önce
Afganistan’da kadın doğmuyor heralde. Manzaraya bak ne idüğü belirsiz milyonlarca erkek şehirlerde dolaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gumruk ~ 2 yıl önce
Darisi diger milyon gocmenlerin/ multecilerin basina. Amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
sadece afganlar değil pakistanlılar suriyeliler ıraklılar mülk satın alıp vatandaşlık alan bütün araplar sınır dışı edilmeli. artık ak partiye oy vermicem bundan sebbep parti üyelğimide iptal edicem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyleyse ~ 2 yıl önce
Afrikalilar?
Peki ~ 2 yıl önce
2016 yilindan sonra gizli operasyon ve sinirlarin organize bos birakilmasiyla kac gocmen alindi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye 'de derinleşen ekonomik kriz varken ~ 2 yıl önce
Özellikke İran sınırından kaçak yollarla (ve yürüyerek) gelenlerin dönüşte uçak biletlerini kendilerinin almaları beklenemez. Keza ekonomik olarak zorda olan Taliban yönetiminin de. Peki ülke olarak bu maddi-manevi yükü karşılamak yerine sınırdan geçişlerine müsaade edilmese daha iyi olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000