29 Haziran 2022, Çarşamba 14:46:11

İGA global havacılık eğitimleri verecek

İGA İstanbul Havalimanı, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü – International Civil Aviation Organization (ICAO) tarafından İstanbul’da düzenlenen Global Implementation Support Symposium 2022’de, ACI ile “Küresel Eğitim Anlaşması kapsamında Eğitim Merkezi Akreditasyonu” anlaşması imzaladı.
  • Tav holdinge özeniyorsunuz ama onlara yetişmeniz mümkün değil. Bakın size iyi bir fikir. Çağırın TAVı hepinizi eğitsin. Nasıl ama?
  • Çok lazımdı. Adamlar hala EU ya almamak için birsürü engel düzen kurmuş. Siz neyin peşindesiniz. Boşuna, nafile çabalarınız. 2023 te görüşeceğiz İnşallah A T A T Ü R K açılacak............
  • Peki IGA ya kim eğitim verecek

İGA İstanbul Havalimanı, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü – International Civil Aviation Organization (ICAO) tarafından İstanbul’da düzenlenen Global Implementation Support Symposium 2022’de, ACI ile “Küresel Eğitim Anlaşması kapsamında Eğitim Merkezi Akreditasyonu” anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında İGA İstanbul Havalimanı, eğitim yapılanması İGA Academy üzerinden ACI’ın eğitim programının en yeni ortağı oldu.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü - International Civil Aviation Organization’ın (ICAO) 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirdiği ICAO Global Implementation Support Symposium 2022 (Küresel Uygulama Destek Sempozyumu 2022), Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center’da düzenlendi.

Covid-19 salgınının ardından havacılık sektörünün toparlanması, inovasyonu, esnekliği, sürdürülebilir kalkınmayı ve operasyonel çözümleri desteklemek için en son dijital araçları, kilit girişimleri ve iş birliğine dayalı çabaları değerlendirmek üzere gerçekleştirilen sempozyum, havacılık dünyasını bir araya getirdi.

Sempozyum kapsamında, İGA İstanbul Havalimanı’nda ACI ile İGA arasında “Küresel Eğitim Anlaşması kapsamında Eğitim Merkezi Akreditasyonu” anlaşmasına imza atıldı. İmza törenine İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgüt ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar da katıldı.

ACI ile yapılan sözleşme kapsamında, İGA İstanbul Havalimanı, eğitim yapılanması İGA Academy üzerinden ACI’ın eğitim programının en yeni ortağı oldu. Böylelikle, ACI ve İGA bölgesel olarak belirlenmiş tüm kursları İGA’nın imkânlarıyla ACI tarafından akredite şekilde verebiliyor. Anlaşma gereği İGA, hem kendi personeline bu kursları verebilecek hem de başvuran diğer ülkelerden kursiyerlere bu eğitimi pazarlayabilecek.

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu imza töreninde yaptığı açıklamada: “İGA İstanbul Havalimanı olarak, Türkiye’yi havacılık sektöründe başarılı bir şekilde temsil etmeyi sürdürüyoruz. Sizlerin de bildiği üzere, havacılık sektöründeki kurallar son derece önemli ve bu kuralların öğrenilmesi aşamasında eğitim her zaman için büyük bir fark oluşturuyor. Bu yaklaşımla, ACI ile anlaşma imzalayarak uluslararası bir eğitim programını ülkemize kazandırmış olduk. Anlaşma ile birlikte dünyanın en büyük havalimanı ve bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olarak, havacılık alanındaki bilgi ve tecrübemizi gelecek nesillere aktarıyor, sektörün gelişimine eğitim yoluyla destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira: “İGA İstanbul Havalimanı üye havalimanlarımızdan biri ve Kadri Samsunlu da ACI World Yönetim Kurulu üyesi olarak yakın zamanda aramıza katıldı. Havalimanlarının yolcularına daha iyi hizmet verebilmesi için perspektifimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki 20 yıl içerisinde yolcu sayılarımızı iki katına çıkarmak. Havacılığın çatı kuruluşu olarak, ortak bir zemin oluşturabilmek adına havalimanları, ICAO ve diğer kuruluşlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Havalimanları sektörde çalışma sahasının yüzde 60’ını temsil ediyor. Bu nedenle eğitim programlarımız ile sistemin sosyal ekonomik açıdan kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgüt ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar imza töreninde havalimanlarının net sıfır emisyon hedeflerine değinerek şu şekilde konuştu: “ICAO olarak, küresel karbon emisyonunun azaltılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmaya yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sözümüzü tutmak için tüm teknik unsurlara sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Havalimanları ve hava yolu şirketleri, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüt ettiğini açıkladı. Bundan sonraki süreçte uzun vadeli hedeflerin hayata geçirilmesi için hükümetlere büyük bir sorumluluk düşüyor.”







İGA global havacılık eğitimleri verecek

Yorumlar

Tav ~ 2 yıl önce
Tav holdinge özeniyorsunuz ama onlara yetişmeniz mümkün değil. Bakın size iyi bir fikir. Çağırın TAVı hepinizi eğitsin. Nasıl ama?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Çok lazımdı. Adamlar hala EU ya almamak için birsürü engel düzen kurmuş. Siz neyin peşindesiniz. Boşuna, nafile çabalarınız. 2023 te görüşeceğiz İnşallah A T A T Ü R K açılacak............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Peki IGA ya kim eğitim verecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000