04 Nisan 2022, Pazartesi 15:44:36

İGA 800 Bin TL ödüllü 'İGA Hub' programını hayata geçirdi

İGA İstanbul Havalimanı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent işbirliğiyle sektörde yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ülke ekonomisine değer oluşturması amacıyla "İGA Hub" girişimcilik programını hayata geçirdi.
  • Bakalım 2023 de ne yapacaksınız. Korku da zor iş değil mi.
  • Her alanda iyi her alanda lider olan havalimanı her zaman ki gibi yakıt çiftliğini ramazan erzak kartı olan bim kartı vermiyor ve dışlıyor 3 yıldır silah parası yok her yıl sözleşme var denilerek 4 ay zam yapmıyor ama her alanda bir numarayız süpersin igaairport
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • İga ödülleri toplarken kalifiyeli çalışanları bir bir neden kaybediyor. TGS bagaj işçi maaşları uzman maaşlarından çok olduğu sürece TGS harekat memuru maaşları şef maaşlarından çok olduğu sürece böyle her hafta 3 5 kişi istifa eder iga da ödüllerle övünür yazıkkkk
  • Maşallah her şeye bütçe hazır para ödül var ama güvenliğe gelince yapcak bişey yok öyle mi? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
  • Ağzınızla kuş tutsanız kamuoyunu değiştiremezsiniz. Adınız çıktı bir kere. Bence hiç bu tip üçüncü sınıf teklamlarla uğraşmayın. Bence uzun süre sessiz kalın

İGA İstanbul Havalimanı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent işbirliğiyle sektörde yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ülke ekonomisine değer oluşturması amacıyla "İGA Hub" girişimcilik programını hayata geçirdi.

İGA'dan yapılan açıklamaya göre, girişimcilik programı kapsamında "sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği" dikeyinde akıllı havalimanı, robotik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, nesnelerin interneti (Internet Of Things-IoT) güvenlik ile mobilite alanlarındaki girişimlerin olgunlaşması için girişim ekosistemi oluşturuldu.

Odak alanları ile İGA'nın tüm kurumsal gücünü, havacılığın tüm bileşenlerini de yanına alarak, havacılıkla etkileşen diğer tüm sektörleri de kapsayacak bütüncül şekilde, yolcular, çalışanlar, iş ortakları ve otoriteler için daha kaliteli, hızlı, ekonomik çözümler sağlayacak projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği dikeyinde yenilikçi proje geliştiren girişimler başta olmak üzere İGA İstanbul Havalimanı çalışanları ve İstanbul Havalimanı ekosistemi içerisindeki tüm paydaşlar da yenilikçi ve teknolojik tabanlı iş fikirleri ile İGA Hub girişimcilik programına başvuru yapabilecek.

Girişimlerin eğitim, mentorluk, prototipleme, network ve yatırım gibi alanlarda gelişim göstermeleri için İTÜ ARI Teknokent'in dünyada ilk 5'te yer alan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek'in deneyiminden faydalanarak, girişimlere destek olunacak. İGA Hub, sektörün kalbinde yer alarak sektör paydaşlarıyla girişimciler arasında köprü olacak.

Bu kapsamda ilk çözüm ortağı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi oldu.

İGA Hub'a kabul edilen girişimlere ihtiyaç duyacakları tüm desteklerin sunulmasının yanı sıra girişimciler İTÜ Çekirdek'in her yıl düzenlediği, bölgenin en büyük girişimcilik etkinliği olan "Big Bang Start-up Challenge"ta toplam 800 bin liralık İGA ödül havuzundan pay alma şansını yakalayacak.

"PROJELERİN DİĞER SEKTÖRLERE DE FAYDA SAĞLAMASINI AMAÇLIYORUZ"

Açıklamada görüşmelerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, küresel rekabetteki gücü artıracak en stratejik alanlardan birinin teknoloji olduğunu belirtti.

Samsunlu, bunun en önemli kaynağının da yenilikçi ve cesur teknolojiler ile bunu geliştiren "start-uplar" olduğunu kaydederek, "İGA Hub programında hedeflerimiz sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği alanında inovatif fikirlerin hayata geçirilmesini ve teknolojik girişimlerin desteklenmesini sağlamak" ifadelerini kullandı.

"SON 2 YILDA 5 KAT BÜYÜME"

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise kuluçka merkezleri İTÜ Çekirdek'te bugüne kadar 7 bin 600 girişimciye destek olduklarını, bu girişimlerle 760 milyon lira yatırım aldıklarını ve ekosistemlerinin sadece son 2 yılda 5 kat büyüdüğünü aktardı.

Dikbaş, İTÜ Çekirdek'in 10 yıldır teknolojinin her alanından girişimi desteklediğine dikkati çekerek, "Yapılan bu iş birliği, önümüzdeki yıllarda bu alanda uluslararası programlarımız ve diğer dikey alanlarımızda yapacağımız disiplinler arası iş birliklerimizle birçok başarı hikayesinin doğmasına da katkı sunacak, teknolojiye dayalı milli kalkınma seferberliğinde önemli bir çarpan etki yaratacak" dedi.

Proje hakkında detaylı bilgiye ve başvuru süreçlerine "https://iGAhub.aero/" sitesinden ulaşılabiliniyor.

İGA 800 Bin TL ödüllü 'İGA Hub' programını hayata geçirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

2023 ~ 2 yıl önce
Bakalım 2023 de ne yapacaksınız. Korku da zor iş değil mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dışlanan çiftlik ~ 2 yıl önce
Her alanda iyi her alanda lider olan havalimanı her zaman ki gibi yakıt çiftliğini ramazan erzak kartı olan bim kartı vermiyor ve dışlıyor 3 yıldır silah parası yok her yıl sözleşme var denilerek 4 ay zam yapmıyor ama her alanda bir numarayız süpersin igaairport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
danisma songul ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıfsız ~ 2 yıl önce
İga ödülleri toplarken kalifiyeli çalışanları bir bir neden kaybediyor. TGS bagaj işçi maaşları uzman maaşlarından çok olduğu sürece TGS harekat memuru maaşları şef maaşlarından çok olduğu sürece böyle her hafta 3 5 kişi istifa eder iga da ödüllerle övünür yazıkkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iga guvenlik ~ 2 yıl önce
Maşallah her şeye bütçe hazır para ödül var ama güvenliğe gelince yapcak bişey yok öyle mi? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuş ~ 2 yıl önce
Ağzınızla kuş tutsanız kamuoyunu değiştiremezsiniz. Adınız çıktı bir kere. Bence hiç bu tip üçüncü sınıf teklamlarla uğraşmayın. Bence uzun süre sessiz kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000