12 Şubat 2022, Cumartesi 12:45:43

İGA 2022'de yüzde 40 büyüme hedefliyor

Geçen yılı yüzde 60 büyümeyle kapatan İstanbul Havalimanı’nda bu yıl yolcu sayısında yüzde 40 büyüme hedefleniyor. Büyüme trendinin önümüzdeki yıllarda da sürmesi bekleniyor.
  • Ne kadar tiksindirici bir isim su ıga kurban olsunlar dhm'ye
  • Geçmişe dönük fazla mesai ödemelerini bekliyoruz sayın yöneticiler Agl ve teknik hizmetler aldı bu ay bu iş bitmeli hepimiz bunu bekliyoruz
  • Bu büyümeyi personelinizede yansıtabilseydiniz keşke, insanlar bu zor dönemde şirketten daha iyi zam oranı bekliyordu.
  • Bizimde hedeflerimiz vardı buraya gelirken ama il dışından gelen ama başka işlerden gelen insanlarla dolu burası. Bu şartlarla olmuyor bu kadar düşük maas olmaz olmamalı. Salatalık 30 patlıcan 35 limon 8 tl ekmek 4tl halk ekmek 2tl yahu.Bilmez bir çogunuz bu fiyatları. Sn. Ceo ve Cfo lar geçmişe dönük gece fazla mesai ödemelerini bu ay içerisinde yatirmanizi bekliyoruz gün yüzüne çıkan inkar edilen ödemelerin örnekleri mevcut buradan dönüş yok pilavdan donenin kaşığı kırılsın. isimsiz olarak ödemelere ait gorselleri aksi durum olursa bu platform ile paylaşacak ve farklı aksiyonlar alacağız.
  • Şu büyümeleri birazda çalışanlarınıza yansıtın yaa, havacılık sektöründe ikramiye vermeyen tek sirkeydiniz kutlarım. Verdiğiniz maaşlarda ortada, büyüyecekmiş....
  • metrosu yok ulaşımı yok havalimanına bak çay demle asansörler arızalı hava muhalefetine hazırlıklı değil.
  • Tgs kar payı ödemelerini bekliyoruz
  • 4 kürek kâr ı temizleyemediniz sabaha kadar biz temizledik büyümeden bahsediyorsunuz ayıptır
  • Hak yiyici emek somuruculer artik benim sirtimdan gecinemeyeceksiniz. Baba kacar
  • Dunyanin en buyk ulasimi olmayan meydani. Metro ne oldu meydan acilali 3. Yil olucak. Dunyanin neresinde vardir acaba ulasimi cozulmeden sehir disina acilan havaalani. Yazikk insanlarin cektigi cileye.

Geçen yılı yüzde 60 büyümeyle kapatan İstanbul Havalimanı’nda bu yıl yolcu sayısında yüzde 40 büyüme hedefleniyor. Büyüme trendinin önümüzdeki yıllarda da sürmesi bekleniyor.

İstanbul Havalimanı, 2022 yılında yolcu sayısı ve gelirlerde yüzde 40 büyüme hedefliyor. Normalleşme adımlarının atılması ve aşılamanın hızlanması, seyahatlerin tekrar başlamasıyla birlikte İstanbul Havalimanı, 2021 yılını bir önceki yıla göre yüzde 60 büyümeyle kapattı. Büyüme trendinin gelecek yıllarda da sürmesi bekleniyor. 2021 yılını değerlendiren İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CFO’su Selahattin Bilgen, “Hem yolcu sayısı hem de gelir anlamında İstanbul Havalimanı olarak 2021 yıl sonu itibarıyla yüzde 60 büyümeyle kapattık. 2022 ve 2023 yılı için aynı trendde büyümeyi hedefliyoruz. Bu yıl yolcu sayısı ve gelirlerde hedefimiz yüzde 40 büyüme. Yanı sıra yüzde 6 civarında da istihdam artışı hedefliyoruz” dedi.

Pandeminin etkilerinden bağımsız olarak inşaatın öncesinde yapılan proje finansmanının refinansmanıyla ilgili çalışmaları olduğunu kaydeden Bilgen, şöyle konuştu: “Pandemi koşullarını da dikkate alarak 2021 yılı içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Bankalarla 5.8 milyar euro’luk refinansman gerçekleştirdik, finansman maliyetlerini düşürdük.” İstanbul Havalimanı projesi ihale edilirken oluşan şartlara göre devlete karşı yatırım taahhütleri olduğunu hatırlatan Bilgen, “Toplam dört fazda 10.2 milyar euro’luk yatırım yapacağız. Bunun en büyük kısmı olan birinci etap yatırımları olan 7.5 milyar euro’luk kısmını tamamlamıştık. 2.7 milyar euro’luk kısmını ise ileriki aşamalarda tamamlayacağız” dedi.

Sıfırdan bütçeleme

İstanbul Havalimanı’nda IT altyapısını kurarken bütçe ve maliyet kontrol süreçlerinin de önemsenen başlıklar arasında olduğuna değinen Selahattin Bilgen, “Sektörde ‘Zero Based Budgeting’ dediğimiz ‘Sıfırdan Bütçeleme’ metodolojisiyle çalışıyoruz. Her yıl bütçe hazırlanırken sıfırdan önümüzdeki yıl dahil olacağımız projeleri, harcamaları gözden geçirerek uyumlu bir bütçe ortaya çıkarıyoruz. Adaptif bütçe yapımızla 2022’de olası çok farklı senaryolara göre farklı bütçe senaryolarına onaylatıyoruz" ifadelerini kullandı.

50 CFO listesinde

Bu yıl En Etkin 50 CFO listesine de giren Selahattin Bilgen, “Bu listenin içerisinde olmak beni çok gururlandırdı. Bu listede yer alarak, oldukça kısa bir sürede Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına girmeyi başaran ve pek çok alanda prestijli ödüller kazanan İGA’nın, finans ve mali işler operasyonlarının yönetimi bakımından da başarısının tescil edildiğini düşünüyorum” dedi. (Milliyet)

İGA 2022'de yüzde 40 büyüme hedefliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

İGA Ne La ~ 2 yıl önce
Ne kadar tiksindirici bir isim su ıga kurban olsunlar dhm'ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fm ödeme ~ 2 yıl önce
Geçmişe dönük fazla mesai ödemelerini bekliyoruz sayın yöneticiler Agl ve teknik hizmetler aldı bu ay bu iş bitmeli hepimiz bunu bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 2 yıl önce
Bu büyümeyi personelinizede yansıtabilseydiniz keşke, insanlar bu zor dönemde şirketten daha iyi zam oranı bekliyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef mi ? ~ 2 yıl önce
Bizimde hedeflerimiz vardı buraya gelirken ama il dışından gelen ama başka işlerden gelen insanlarla dolu burası. Bu şartlarla olmuyor bu kadar düşük maas olmaz olmamalı. Salatalık 30 patlıcan 35 limon 8 tl ekmek 4tl halk ekmek 2tl yahu.Bilmez bir çogunuz bu fiyatları. Sn. Ceo ve Cfo lar geçmişe dönük gece fazla mesai ödemelerini bu ay içerisinde yatirmanizi bekliyoruz gün yüzüne çıkan inkar edilen ödemelerin örnekleri mevcut buradan dönüş yok pilavdan donenin kaşığı kırılsın. isimsiz olarak ödemelere ait gorselleri aksi durum olursa bu platform ile paylaşacak ve farklı aksiyonlar alacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pay ~ 2 yıl önce
Şu büyümeleri birazda çalışanlarınıza yansıtın yaa, havacılık sektöründe ikramiye vermeyen tek sirkeydiniz kutlarım. Verdiğiniz maaşlarda ortada, büyüyecekmiş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
metrosu yok ulaşımı yok havalimanına bak çay demle asansörler arızalı hava muhalefetine hazırlıklı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Tgs kar payı ödemelerini bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 2 yıl önce
4 kürek kâr ı temizleyemediniz sabaha kadar biz temizledik büyümeden bahsediyorsunuz ayıptır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istedigin kadar buyu ~ 2 yıl önce
Hak yiyici emek somuruculer artik benim sirtimdan gecinemeyeceksiniz. Baba kacar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucus personeli ~ 2 yıl önce
Dunyanin en buyk ulasimi olmayan meydani. Metro ne oldu meydan acilali 3. Yil olucak. Dunyanin neresinde vardir acaba ulasimi cozulmeden sehir disina acilan havaalani. Yazikk insanlarin cektigi cileye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim bilir ne zaman ulaşırız ~ 2 yıl önce
Havaist para kazansın diye metro geciktiriliyor ha açıldı ha açılacak diye diye kaç sene geçti bunların işi gücü yalan dolan
Mayerli ~ 2 yıl önce
Metro gelince ne bahane uyduracaksınız çok merak ediyorum. Bu hazımsızlık nedir sizde böyle? Sizin düşünceyi memnun etmek imkansız..
Metro ~ 2 yıl önce
Atatürk havalimanına son 10 yılında metro gelmişti. Havaist uzun vadede sürdürülebilir olmasada gayet iyi gidiyor. Metro zaten 1-2 yıl içinde bitecek.
Kanada ~ 2 yıl önce
Toronto cevap. Toronto'da senelerdir metro yoktu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000