18 Ocak 2023, Çarşamba 12:17:50

Hızlı tren Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na da uğrayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hızlı tren hattını Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na ulaştırmak için yaptıkları projede ihale aşamasına geldiklerini bildirdi.
  • Bi metroyu yılardır zor açtınız marmaray gelecekmiş en az 10 sene sürer demedi demeyin
  • Bahsettiği ihale hemen yarın yapılsa bile bunun bitmesi en az 7-8 yıl, belki de 10 yıl sürecek. Aslında proje dediği yerde bitmiyor: YJT (Yeni) IST Havalimanından sonra duraksız olarak Halkalı'da sonlanacak. Ama IST ve Halkalı arasında YHT için tamamen ayrı 2 tüblü yeraltı tren hattı inşa edilecek; yani şu anda inşaatı sürmekte olan metro hattından tamamen bağımsız.
  • Koskoca bakan mevcut siyasetten ötürü mevcut taksi sayısının artırılmasına UKM de kim Red oyu veriyor da taksi sayısı artırılmıyor bilmiyor mu? Koskoca bakan İETT nin otobüs/metrobüs gibi devasa büyüklükte satın alım için devletten, devlette yoksa yurtdışından kredi kullanımı gerektiğini bilmiyor mu? Koskoca bakan 2010lu yıllarda başlayan 8 tane metronun 2018de ihaleleri iptal edilerek öylece bırakıldığını bilmiyor mu? Bence bilmiyor, bilse bu şekilde açıklama yapmazdı.
  • Oyum Erdoğan'a

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hızlı tren hattını Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na ulaştırmak için yaptıkları projede ihale aşamasına geldiklerini bildirdi.

İstanbul Havalimanı'nın yakaladığı başarılara değinen Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gösterdiğini vurguladı. Karaismailoğlu, "Yaz ayında 1.400 uçak, 230 bin yolcu, 200 bine varan istihdam... Burası Türkiye'yi uçuran projelerden bir tanesi. Burada yapılacak her işe katkı sağlamak zorundayız." dedi.

İstanbul Havalimanı'na uçuş yapan hava yolu şirket sayısı ve çeşitliğini artırmak için çalışmalara devam ettiklerini bildiren Karaismailoğlu, "Biz burayla sürekli temas halindeyiz. Buradaki yolcu sayısını arttırmak, burayı geliştirmek Bakanlık olarak bizim görevimiz. İstanbul Havalimanı'nda Türk Hava Yolları'nın (THY) bir yandan büyümesi, farklı markaların da gelmesi bizim de tercih ettiğimiz bir konudur. Hem THY büyüyecek hem de burada çeşitlilik artacak. Geçen yıl 65 milyon... Bu yıl 70 milyonu da inşallah geçecek. Burası Türkiye'yi dünyaya bağlayan bir merkez." şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı metrosunda milli sinyalizasyon sistemi kullanıldı

Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunun birçok açıdan özel bir metro hattı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlk defa yerli milli sinyalizasyon burada kullanılacak. Sinyalizasyon konusu dünyada 5-6 firmanın tekelinde olan bir işti. Hem yüksek maliyetler hem bitmek bilmeyen işler... Bir de ilave ihtiyaç olduğunda onların keyfi ücretleriyle karşı karşıya kalıyorduk. ASELSAN ile işbirliği yaparak yerli ve milli sinyalizasyonu ilk defa burada kullanacağız. Bundan sonra bütün metro hatlarında bunu kullanacağız. Buradaki demir yolu araçları yüzde 60 yerlilikle Ankara'da üretiliyor. Bu da önemli bir kazanım. Burası ayrıca, 34 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun metrolarından bir tanesi. Bu hatta aynı anda 10 tane tünel açma makinesi çalışan tek metro burası. Dünyanın en iyi havalimanına, Türkiye'nin en hızlı metrosu olarak hizmet verecek inşallah."

"Gayrettepe istasyonu 3-4 ay sonra açılacak"

Hattın Gayrettepe bölümünün yapımındaki gecikmeye değinen Karaismailoğlu, "Gayrettepe metro istasyonu özel bir durak. Yerin 70 metre altından geçiyor. Üstünde yoğun bir yerleşim var. Kağıthane ile Gayrettepe arası 3,5 kilometre uzunluğunda. Bu istasyon, birçok noktaya bağlantı sağlayacağı için 70 metre derinlikte dizayn edildi. Bunun zorluğundan dolayı 3-4 ay gibi rötarla orayı açacağız." dedi.

Hızlı tren, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na uğrayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hızlı tren hattını Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na ulaştırmak için yaptıkları projede ihale aşamasına geldiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Pazar günü 34 kilometrelik Kağıthane-İstanbul Havalimanı'nı bağlıyoruz. Bir taraftan da bununla birlikte daha önemli bir projeyi daha yürütüyoruz. İnşallah yakın bir zamanda onun da ihalesini yapacağız. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı, Gebze'den ayrılarak Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçerek İstanbul Havalimanı'na ulaşıp buradan Avrupa'ya doğru devam edecek. İstanbul Havalimanı'ndaki mevcut metro istasyonumuzla havalimanı arasına bu hızlı tren istasyonu gelecek. İstanbul Havalimanımızı hızlı tren ağımızla buluşturacağız."

İstanbul'da yaşanan trafik sorununa değinen Karaismailoğlu, şehrin iyi yönetilmediğini belirterek, İstanbul'un, Türkiye için ekonominin başkenti ve cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Karaismailoğlu, "Bu yıl 15 milyonun üzerinde turist geldi. Mevcut altyapılar olmasaydı kimse bu şehre girebilir miydi? İstanbul Havalimanı'nın, Avrasya Tüneli'nin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün olmadığını düşünün. İstanbul kendi kendine yetemediği zaman dışarıdan kimse gelir mi? Bunlar da yeterli değil. Çünkü İstanbul sürekli yatırım ister. Çünkü buradaki hareketliği artırmak lazım. İstanbul iyi yönetilmek ister. Sadece metro yatırımları da değil, birinci şarttır ama İETT ile, taksi ile, minibüsleri ile birbirini tamamlayan sistemler, entegrasyonlar yapmak lazım." diye konuştu. (trthaber)

Hızlı tren Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na da uğrayacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Marmaray ~ 1 yıl önce
Bi metroyu yılardır zor açtınız marmaray gelecekmiş en az 10 sene sürer demedi demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 1 yıl önce
Bahsettiği ihale hemen yarın yapılsa bile bunun bitmesi en az 7-8 yıl, belki de 10 yıl sürecek. Aslında proje dediği yerde bitmiyor: YJT (Yeni) IST Havalimanından sonra duraksız olarak Halkalı'da sonlanacak. Ama IST ve Halkalı arasında YHT için tamamen ayrı 2 tüblü yeraltı tren hattı inşa edilecek; yani şu anda inşaatı sürmekte olan metro hattından tamamen bağımsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın bakan ~ 1 yıl önce
Koskoca bakan mevcut siyasetten ötürü mevcut taksi sayısının artırılmasına UKM de kim Red oyu veriyor da taksi sayısı artırılmıyor bilmiyor mu? Koskoca bakan İETT nin otobüs/metrobüs gibi devasa büyüklükte satın alım için devletten, devlette yoksa yurtdışından kredi kullanımı gerektiğini bilmiyor mu? Koskoca bakan 2010lu yıllarda başlayan 8 tane metronun 2018de ihaleleri iptal edilerek öylece bırakıldığını bilmiyor mu? Bence bilmiyor, bilse bu şekilde açıklama yapmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence biliyor ~ 1 yıl önce
Bakan RTE’nin üçüncü kez atla Üsküdar’ı geçeceğini, kendisini de İBB’ye başkan yapacağını sanıyor. Mesel bu.
000 ~ 1 yıl önce
Oyum Erdoğan'a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trolcük ~ 1 yıl önce
akin ~ 1 yıl önce
ataturk airportu tekrar acacak 6li masa adamlarin bir icraati bile yok sozlu olarak desinler ki sunu yapacagiz yok, anca kultur sanat festival.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000