25 Şubat 2020, Salı 09:19:09

Havalimanlarında mahkeme dönemi

Adalet Bakanlığı yurtdışına çıkış ve girişlerde yaşanabilecek gözaltına alınma, hak ihlallerini önleme ve suçla etkin mücadele için havalimanlarına nöbetçi mahkemeler kurmaya başladı. İlk uygulama yeni İstanbul Havalimanı’nda hayata geçti.
  • Sağolsun hökümetimiz,adli işlemlerde hizmette sınır yok,havalimanında bile tutuklarım diyor
  • Yani artık kural dışı yolcuları uğraşmak istemiyoruz diye şikayet etmekten vazgeçemeyecekmiyiz, Tüh bir bahanemiz vardı onu da aldılar
  • Ülkede adalete olan güven ve inanç bitmiş,devletin ağırlığı kalmamış,eğer zengin ve güçlüysen kanun da senden yana devlet de,memlekette suç rekorları kırılıyor,bir hırsızın 210 sabıkası olabiliyor,trafik cezaları komik,kaldırımdan giden motorlara ceza kesilemiyor,dolandırıcılık almış yürümüş kimsenin umurunda değil,fuhuşun cezası yok,adam adamı vuruyor tutuksuz yargılanıyor,hala bir olay olunca vatandaşa şikayetçi misin diye soruluyor,ortada bir suç varsa o soruyu sormak niye, kanunlarda tazminat alanı zengin etmemeli diye madde var o yüzden isteyen istediği gibi korkmadan devleti takmadan hareket ediyor,çalışanları koruyan kanunlar yok mesela thy'nin başındaki zat şirket aleyhine onanmış mahkeme kararını tanımıyor,hakkındaki suç duyurusu sümen altı ediliyor vs. Bir ülkede adalet ve güvenlik yoksa,adam gibi caydırıcı kanunlar koyup,uygulamadıkça hiçbir şey düzelmez,huzur ve refah olmaz,heryerde kaos,sorun olur ki öyle, istediğin kadar betona yatırım yap,şöyle zenginleştik böyle geliştik diye masal anlat boş.

Adalet Bakanlığı yurtdışına çıkış ve girişlerde yaşanabilecek gözaltına alınma, hak ihlallerini önleme ve suçla etkin mücadele için havalimanlarına nöbetçi mahkemeler kurmaya başladı. İlk uygulama yeni İstanbul Havalimanı’nda hayata geçti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yakından takip ettiği bu yeni uygulamayla yolcular, ifade vermediği için ya da bir savcı-hâkim karşısına çıktığında çözülecek basit hukuki bir engeli bulunduğu için seyahatini ertelemek zorunda kalmayacak. Bu durumdaki bir yolcu havalimanındaki ek hizmet birimine götürülüyor ve yarım saat içinde ‘havalimanı savcısı’na ifadesini verip hukuki işlemleri tamamlanarak yola çıkabiliyor.

GAZİOSMANPAŞA ADLİYESİ EK HİZMET BİRİMİ OLUŞTURULDU

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonucunda havalimanı içerisinde hâkim odası, savcı odası, duruşma salonu, koruma odası, avukat görüşme odası, özel kalem odası, Cumhuriyet başsavcısı odası, toplantı salonu ve misafirhane olacak şekilde Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Birimi kuruldu. Odalar tefrişatları ile birlikte düzenlendi. Bilgisayara UYAP bağlandı ve duruşma salonu SEGBİS sistemi ile birlikte kullanıma hazır hale getirildi.

“Havalimanı Mahkemesi” şöyle görevlendirildi: “Kaçakçılık soruşturmalarında uygulama birliğinin tesis edilmesi, hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin yolcu olması sebebi ile zaman problemi yaşadıklarından başka uçuşlara yetişemediklerinden mağduriyetlere ve haksız yakınmalara sebebiyet verilmemesi için nöbet ve infaz işlemlerinin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi; hakkında yakalama kararı bulunan şahıslarla ilgili SEGBİS sistemi vasıtasıyla derhal yetkili mahkeme ile irtibata geçilerek yakalama işleminin gecikmeksizin infaz edilmesi.”

Havalimanında görevli Cumhuriyet savcılarının 10 Şubat’ta görevlerine başlamaları itibarıyla kaçakçılık, sahtecilik, hırsızlık vb 160 adli olayla ilgili derhal soruşturma açıldı ve gerekli talimatlar verildi. 152 infaz ve yakalama işlemi de ivedilikle yerine getirildi. Bu uygulama İstanbul’dan sonra yurtdışına giriş çıkışların yoğun olduğu Antalya ve İzmir havalimanlarında da kısa süre içinde hayata geçirilecek. (Hürriyet)

Havalimanlarında mahkeme dönemi

Yorumlar

Plt ~ 4 yıl önce
Sağolsun hökümetimiz,adli işlemlerde hizmette sınır yok,havalimanında bile tutuklarım diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
Yani artık kural dışı yolcuları uğraşmak istemiyoruz diye şikayet etmekten vazgeçemeyecekmiyiz, Tüh bir bahanemiz vardı onu da aldılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakir ~ 4 yıl önce
Önce havalimanındaki vergi kaçıranlara baksınlar binsat firmasında maaşlar yatıyor ayrıca elden para veriliyor bı araştırın yada orda çalışanlara soeun
Adalet !!! ~ 4 yıl önce
Ülkede adalete olan güven ve inanç bitmiş,devletin ağırlığı kalmamış,eğer zengin ve güçlüysen kanun da senden yana devlet de,memlekette suç rekorları kırılıyor,bir hırsızın 210 sabıkası olabiliyor,trafik cezaları komik,kaldırımdan giden motorlara ceza kesilemiyor,dolandırıcılık almış yürümüş kimsenin umurunda değil,fuhuşun cezası yok,adam adamı vuruyor tutuksuz yargılanıyor,hala bir olay olunca vatandaşa şikayetçi misin diye soruluyor,ortada bir suç varsa o soruyu sormak niye, kanunlarda tazminat alanı zengin etmemeli diye madde var o yüzden isteyen istediği gibi korkmadan devleti takmadan hareket ediyor,çalışanları koruyan kanunlar yok mesela thy'nin başındaki zat şirket aleyhine onanmış mahkeme kararını tanımıyor,hakkındaki suç duyurusu sümen altı ediliyor vs. Bir ülkede adalet ve güvenlik yoksa,adam gibi caydırıcı kanunlar koyup,uygulamadıkça hiçbir şey düzelmez,huzur ve refah olmaz,heryerde kaos,sorun olur ki öyle, istediğin kadar betona yatırım yap,şöyle zenginleştik böyle geliştik diye masal anlat boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000