08 Haziran 2021, Salı 08:51:58

"Havalimanı metroları gelecek yıl hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hatlarının toplam uzunluğunun 91 kilometreye ulaştığını belirtti.
  • IGA operasyona başlayalı 3 yıl oldu, hala 2022 de metro gelecek diyor. Sen nasıl bakasın, neye bakıyorsun ne iş yapıyorsun anlamadık?!
  • baskasi yalan
  • ALLAH AŞKINA ne yapın ne edin HALKALI ve GAYRETTEPE Metrosunu daha önce bitirin... Havaistlerde taksilerde otobüslerde servislerde per perişan olduk .Sadece THY Personel servislerini kullanan garibanların işe gidiş dönüşlerde kaybı günlük en az 2,5 saat .... Kayıp saatleri toplasınız her ay ömrümüzden 5 günü servislerde kaybediyoruz. THY servisleri B kapısına erken gelip çok geç kalkıyor ! ! ! Üstüne üstlük servisler hem konforsuz hem dolu !!!
  • Sabiha Gökçen'e giden metro hattını 2019'da bitecekti, 2. pist 2016'da açılacaktı ..belki daha erken açılacaktı. vs vs..çok ama çok gecikmiş projeler rant için geciktirilmiş , art niyet var gelecek seçimde kimse yapılanı ve yapılmayanı unutmayacak.
  • Kirazlıya meteo getiriyorsun da, istanbulda en çok bina diktiğiniz esenyurt beylikdüzüne niye getirmiyorsunuz
  • Peker biraz aciklama yapsa metrolar hakkinda eminim turlu dumenler ve kayimalar, sinsi planlar vardir, seffaflik yok goremiyoruz
  • eheheh keşke ibb başkanı değiştikten sonra metro için ayrılan ödeneği iptal etmeseydiniz. ha bide keşke ibb nin yurtdışından bulduğu krediyede haciz koymasaydınız :)
  • Beylikdüzüne artık ne zaman metro yapılacak??
  • Normalde önce metro sonra havalimanı yapılır ya da ikisi de aynı anda ama burada tam tersi.
  • Dünyada önce havalimanı yapıp oraya ulaşım için sonra metro,tren vs yapan bizden başka hangi ülke vardır acaba?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hatlarının toplam uzunluğunun 91 kilometreye ulaştığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapımı tamamlanarak işletmeye açılan şehir içi toplam 312 kilometrelik raylı sistem hattında yılda 2 milyar 393 milyona yakın yolcunun taşındığını aktaran Karaismailoğlu, ülke genelinde yapımı devam eden 11 raylı sistem hattının toplam uzunluğunun 147 kilometre olduğunu bildirdi.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı ile kenti dünyanın transit merkezi haline getirdiklerini söyledi.

"5 METRO HATTININ YAPIMI SÜRÜYOR"

Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da yapımı devam eden 5 önemli metro hattının toplam uzunluğunun 91 kilometre olduğunu belirterek, kısa sürede yapımına başlayacakları 2 metro hattının ise 13,5 kilometre uzunluğa sahip olacağını bildirdi.

İstanbul'un her noktasının raylı sistemle ulaşılabilir hale gelmesinin trafiği rahatlatacağını ve İstanbulluların yaşam kalitesini artıracağını ifade eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün depo sahasında bulunduğumuz Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı ve Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattında, Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında, Bakırköy sahil (İDO)-Kirazlı metro hattında, Başakşehir Çam Sakura Hastanesi-Kayaşehir metro hattında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

HAVALİMANINDA İSTANBUL'UN EN HIZLI METROLARI GELİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı hattında 8 istasyon bulunduğunu belirterek, 31,5 kilometrelik ana hat uzunluğuna sahip bu metroya 2,5 kilometre depo bağlantısı yapılacağını söyledi.

Toplam 38 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının 9 istasyondan oluşacağını aktaran Karaismailoğlu, saatte 120 kilometre hıza göre tasarlanan iki hattın, İstanbul'un trafik yükünü hafifleteceğini, kentin en hızlı metroları olacağını vurguladı.

Halkalı-İstanbul Havalimanı hattında bugün itibarıyla NATM tünel kazılarının yüzde 74'ünün, TBM tünel kazılarının yüzde 60'ınının, depo bağlantı hattının NATM tünel kazısının ise yüzde 93'ünün tamamlandığını bildiren Karaismailoğlu, istasyonlarda NATM kazıları ilerlerken 6 adet TBM'nin ana hat kazısına devam ettiğini, depo sahasında kazı ve dolgu imalatlarının tamamlandığını söyledi.

Karaismailoğlu, metro inşaatlarındaki çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdüğünü ifade ederek, "Başkaları gibi, hastanelerin yollarını yapmaktan imtina etmedik. Başkaları gibi, başlatılan metro hatlarını durdurmadık. Aksine daha da hızlandırdık. Ayrıca, maalesef çok üzülerek söylüyorum; İstanbul, devam eden metro hattının üzerine hafriyat dökülen günleri de gördü" dedi.

Türkiye'nin ve İstanbul'un refahı için canla başla çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Karaismailoğlu, projeleri teker teker bitireceklerini bildirdi.

"HAVALİMANI METRO HATLARI GELECEK YIL SONUNA TAMAMLANACAK"

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının ardından saha incelemelerinde bulunarak ray kaynağı yaptı.

Burada gazetecilere bilgi veren Karaismailoğlu, bütün araçların bakımlarının depo sahasında yapılacağını belirterek, "Halkalı-İstanbul Havalimanı hattımızı 2022 sonu itibarıyla bitirmeyi hedefliyoruz. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattımızın Kağıthane-İstanbul Havalimanı kısmını bu yıl sonu itibarıyla, tamamını ise ondan birkaç ay sonra bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Karaismailoğlu, bu metro hatlarının Türkiye'ye ve İstanbul'a büyük değer katacağını sözlerine ekledi.

"Havalimanı metroları gelecek yıl hazır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

IGAmetro ~ 3 yıl önce
IGA operasyona başlayalı 3 yıl oldu, hala 2022 de metro gelecek diyor. Sen nasıl bakasın, neye bakıyorsun ne iş yapıyorsun anlamadık?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 3 yıl önce
baskasi yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SN BAKAN 'a ~ 3 yıl önce
ALLAH AŞKINA ne yapın ne edin HALKALI ve GAYRETTEPE Metrosunu daha önce bitirin... Havaistlerde taksilerde otobüslerde servislerde per perişan olduk .Sadece THY Personel servislerini kullanan garibanların işe gidiş dönüşlerde kaybı günlük en az 2,5 saat .... Kayıp saatleri toplasınız her ay ömrümüzden 5 günü servislerde kaybediyoruz. THY servisleri B kapısına erken gelip çok geç kalkıyor ! ! ! Üstüne üstlük servisler hem konforsuz hem dolu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metrocu ~ 3 yıl önce
Sabiha Gökçen'e giden metro hattını 2019'da bitecekti, 2. pist 2016'da açılacaktı ..belki daha erken açılacaktı. vs vs..çok ama çok gecikmiş projeler rant için geciktirilmiş , art niyet var gelecek seçimde kimse yapılanı ve yapılmayanı unutmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiraz ~ 3 yıl önce
Kirazlıya meteo getiriyorsun da, istanbulda en çok bina diktiğiniz esenyurt beylikdüzüne niye getirmiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peker ~ 3 yıl önce
Peker biraz aciklama yapsa metrolar hakkinda eminim turlu dumenler ve kayimalar, sinsi planlar vardir, seffaflik yok goremiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşke ~ 3 yıl önce
eheheh keşke ibb başkanı değiştikten sonra metro için ayrılan ödeneği iptal etmeseydiniz. ha bide keşke ibb nin yurtdışından bulduğu krediyede haciz koymasaydınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 3 yıl önce
Beylikdüzüne artık ne zaman metro yapılacak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herşeyimiz ters ~ 3 yıl önce
Normalde önce metro sonra havalimanı yapılır ya da ikisi de aynı anda ama burada tam tersi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy bakan ~ 3 yıl önce
Dünyada önce havalimanı yapıp oraya ulaşım için sonra metro,tren vs yapan bizden başka hangi ülke vardır acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000