07 Kasım 2019, Perşembe 09:42:17

Fuat Oktay; 'Borç yapılandırması olmayacak'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini söyledi.
  • İGA Türk halkının malıdır yapanların içinde 1 tl si yokdur arazi devletten kıredi devlet bankalarından ama sahibi 5 kişi elbet birgün bu yanlışdan döner bu devlet ve bu havalimanını sahibine verir
  • enflasyon yüzde 8 faizler düştü başkanlık sisteminin meyvelerini yemeye başladık teşekkürler başkan yardımcısı sayın fuat bey
  • haklı gerekirse batsınlar!bunlara türk halkı bakmak zorunda mı!
  • Dalavere, herseyde gordugumuz budur
  • Yahu, şu anda net hatırlayamıyorum ama Yerli Bankalar Konsorsiyumundan alınan ilk 4.6 Milyar €'luk kredi zaten birkaç yıl geri ödemesizdi... Ödeme süresi geldi mi? Daha sonra alınan bir de 1 ya da 1.5 Milyar €'luk kredi daha var (hangi bankalardan olduğu da kamuoyuna açıklanmadı...), o da herhalde bir süreliğine geri ödemesizdi. Ayrıca IGA "özwel sektör" kuruluşu olduğuna göre Devlet'in ve siyasi idarenin onların finansman uygulamalarına müdahale etmeye yetkileri daha YOKTUR!!!
  • Burnuma Qatar dan kokular geliyor
  • Yapılandırma şirketlerin elini güçlendirir.Finas yönünden sıkıntı çeken şirketler var.Personel maaşlarını ödeyemiyorler.
  • Demek ki yapilanma olacak
  • Soylenipte tersi yapilan okadar sey gordukki Hamdolsun ulkenizde, hadi dua edelim, Allah Hafiz
  • artik devlet yuklenir borcu yeniden yapilanma yerine.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini söyledi. Oktay, "Bankalara olan kredilerin geri ödenmesi planlandığı şekliyle yapılmakta olup mevcut borcun yapılandırılması söz konusu değildir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay , 2020 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 2018 Yılı Kesinhesap Kanunu Teklifi’nin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

İstanbul Havalimanı’nın yap işlet devret modeliyle ihale edildiğini, ihaleyi 5 şirket tarafından oluşturulmuş konsorsiyumun kazandığını ve bunun kamuoyuna açık olduğunu anımsatan Oktay, “Bankalara olan kredilerin geri ödenmesi planlandığı şekliyle yapılmakta olup mevcut borcun yapılandırılması söz konusu değildir.” dedi.

İşletmeci İGA, 3. havalimanının borcunun 5 milyar euroya (32 milyar TL) kadar olan kısmını yapılandırmak için hazırlık yapıyordu. Londra merkezli Dome Group yapılandırma işlemleri için yetkilendirilmişti.

Fuat Oktay; 'Borç yapılandırması olmayacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

İGA halkın malıdır ~ 4 yıl önce
İGA Türk halkının malıdır yapanların içinde 1 tl si yokdur arazi devletten kıredi devlet bankalarından ama sahibi 5 kişi elbet birgün bu yanlışdan döner bu devlet ve bu havalimanını sahibine verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkanlık sist. ~ 4 yıl önce
enflasyon yüzde 8 faizler düştü başkanlık sisteminin meyvelerini yemeye başladık teşekkürler başkan yardımcısı sayın fuat bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 4 yıl önce
haklı gerekirse batsınlar!bunlara türk halkı bakmak zorunda mı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Vakiflara tarikatlara bakiyorsun!
Ceza ~ 4 yıl önce
Hükümet a olsun b olsun herşeyin faturasını cezası halk öder. Türkiye hatta Osmanlı dam beri böyle
Alavere ~ 4 yıl önce
Dalavere, herseyde gordugumuz budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
Yahu, şu anda net hatırlayamıyorum ama Yerli Bankalar Konsorsiyumundan alınan ilk 4.6 Milyar €'luk kredi zaten birkaç yıl geri ödemesizdi... Ödeme süresi geldi mi? Daha sonra alınan bir de 1 ya da 1.5 Milyar €'luk kredi daha var (hangi bankalardan olduğu da kamuoyuna açıklanmadı...), o da herhalde bir süreliğine geri ödemesizdi. Ayrıca IGA "özwel sektör" kuruluşu olduğuna göre Devlet'in ve siyasi idarenin onların finansman uygulamalarına müdahale etmeye yetkileri daha YOKTUR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 4 yıl önce
Burnuma Qatar dan kokular geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 4 yıl önce
Yapılandırma şirketlerin elini güçlendirir.Finas yönünden sıkıntı çeken şirketler var.Personel maaşlarını ödeyemiyorler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay vay ~ 4 yıl önce
Lafa bak personel maaslarini odemiyorlarmis, lduygu somurusune gelince personel Maasi, ulan personele verdigi itin atigi 2020 tl, milletin alayi bu maasa calisiyor, net ele gecen as ucret
Kesin bilgi ~ 4 yıl önce
Demek ki yapilanma olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Soylenipte tersi yapilan okadar sey gordukki Hamdolsun ulkenizde, hadi dua edelim, Allah Hafiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahu ekber ~ 4 yıl önce
Ondan sonra Reis
devlet ~ 4 yıl önce
artik devlet yuklenir borcu yeniden yapilanma yerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava alaninda ~ 4 yıl önce
Cami kucuk olmus, daha buyugunu yapmaliyiz, bilmem farkettinizmi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000