06 Şubat 2009, Cuma 07:40:13

Uçuşları CIA durdurmuş

İsrail'in Antalya'ya yapılan uçak seferlerini Davos'ta yaşanan gelişmeler sebebiyle değil, CIA'in geçtiği 'çok gizli' kriptolu rapor yüzünden durdurduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 20 gün önce CIA, İsrail ve Türkiye'ye gönderdiği kriptoda Ortadoğulu bir teröristin, El-Al Havayolu uçakları ile İsrailli yolculara bombalı eylem hazırlığında olduğunu bildirdi.  
 
Bunun üzerine İsrail'in Antalya uçuşlarını durdurduğu belirtiliyor. CIA'in gönderdiği kriptoda teröristin uyruğu ve adı ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. İstihbarat raporuna göre; Türkiye'ye giriş yapan terörist İstanbul, İzmir ya da Antalya Havalimanı'nda eylem yapacak.

CIA'in gönderdiği kriptoda teröristin uyruğu ve adı ile ilgili önemli detaylara yer veriliyor. El Kaide bağlantısı bulunan teröristin kullandığı pasaport bilgileri de ayrıntılarıyla kriptoda anlatılıyor. Teröristin Türkiye'ye giriş yaptığına dikkat çekilen istihbarat raporuna göre, eylem İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ya da Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Teröristin sahte pasaport kullandığı bilgisi de kriptoda yer alıyor. İsrail'in uçuşları durdurduğu haberi Haaretz gazetesinde yayınlanmıştı. Haberde kararın, Ankara ve Tel Aviv'in, Türkiye'ye uçuş yapan İsrail uçaklarında silahlı güvenlik görevlisi bulundurulmaması konusunda anlaşamaması üzerine alındığı öne sürülmüştü. Karardan, İsrail'in resmî şirketi El Al'ın yanı sıra, charter uçaklarının da etkileneceği kaydedilmişti. 

Zaman

Uçuşları CIA durdurmuş

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000