02 Şubat 2013, Cumartesi 10:15:01

UÇAK GÜRÜLTÜSÜ İSYAN ETTİRDİ

Antalya Havalimanı’nı kullanan uçakların iniş-kalkış rotasında bulunan Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi sakinleri çok dertli. Uçakların oluşturduğu gürültüden şikâyet eden Güzelobalılar, “Seks hayatımız bitti” diyerek muhtarı aradı.
  • Haydar Dumeni muhtar secsinler
  • Şikayet eden illa ki emekli asker zaten orası kesin :) Neyse kardeşim karı koca takarsınız iki tane Peltor kulaklık sorunu çözersiniz. Gerçi cinsel hayatınıza çok bir katkısı olmaz ama gürültü işi hallolur..
  • Kafa böyle çalışıyor işte. Seks hayatı bitmiş. Akılları apış arasında olanlar yüzünden havalimanının yeri mi değişecek ? İyice şımardılar artık
  • ataköy dekiler ne yapsın? 30 yılı aşkındır havaalanının yanında uçak iniş kalkışlarına maruz kalıyor. kıçını gören yara zannediyor.
  • Bu seks hayatlarinin bittigi iddiasi cok cince bulunmus bir fikir. Oyle dersek, basbakan cok cocuk istiyor ya, simdi hemen emir verir ve havaalanini kapatir.
  • öyle diyorlar ama masallah o mahallede 300 bin tl nin altında da ev bulunmuyor bu ne perhiz bu ne.....
  • Benim evde beslemeye çalıştığım bitkiler de çok çabuk soluyor, acaba bu gürültü yüzünden mi ? bitki yetiştiriciliğinde yüzbinlerce hiyar gördüm, fakat boyle bi şikayetten yakinabilen br hiyar hiç görmemiştim.
  • Antalya'da ve güzeloba'da yaşıyorum, bu uçak sesleri benim seks hayatimi olumsuz değil, olumlu etkiliyor. İstenmeyen ses ve melodileri böylelikle mamufle ediyorum. Ne zaman uçak geçecekse kendimi o zamana ayarliyorum. Ben memnunum. Lütfen daha gürültülü ve uzun süre tepemizde dolaşacak uçaklar gelsin bu mevkiiye. ( Bu habere bu yaniti vermek boynumun borcudur. )
  • İnisleri 36R pitine yaptırırlarsa problem çözülür .. Tüm dünyada noise için sehre en uzak pistler iniş kalkış için kullanilirken bizde ise tam tersi sehre yakın pistleri tercih ediyoruz .
  • GÜRÜLTÜNÜN KAYNAĞI RUS YAPIMI UÇAKLAR.MAMAFİH BÖLGEDEKİ OTELLERDE KALAN RUS TURİSTLER ŞİKAYETÇİ DEĞİL...

Antalya Güzeloba Mahallesi sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen uçak gürültüsü sorunu mahallelileri yine kamu kurumları ile karşı karşıya getirdi. Yıllardır Antalya Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçakların oluşturduğu gürültüyle mücadele eden mahalle sakinleri bu sefer de, Güzeloba Mahallesi Muhtarlığı’ndan yardım istedi.

ŞİKÂYETÇİ EMEKLİ ASKER

Uçak gürültüsünden rahatsız olan emekli bir askerin kendisini telefonla arayarak yardım istediğini anlatan mahallenin 8 yıllık muhtarı Yusuf Elmas şöyle dedi: “Vatandaşımız beni arayıp, ‘Muhtarım uçak gürültüsü nedeniyle seks hayatım bitti. Ne olur bu sorunu çözün’ diyerek adeta yalvardı. Ben de sıkıntının yıllardır devam ettiğini belirterek, ‘Buradan taşın. Ben sorununu çözemem ama gelirsen sana bir çay ısmarlarım’ dedim.” Gürültü sorununun özellikle yaz döneminde en üst noktaya ulaştığını dile getiren Elmas, bölge sakinleri ile yıllardır mücadele verdiklerini fakat etkin bir çözüm elde edemediklerini söyledi.

CİNSELLİK ETKİLENEBİLİR

Uçak gürültüsü nedeniyle seks hayatlarının etkilendiğini söyleyen kişilerin şikâyetlerini bilimsel açıdan değerlendiren Türkiye Hipnoz Platformu Antalya Çalışma Grubu Kurucusu ve Psikolog Tülay Kök ise şöyle konuştu: “Yüksek desibeldeki seslerin insan yaşamı üzerinde olumsuz etkileri gerçekten çok fazla. Bu etkiler arasında uykusuzluk, konsantrasyon eksikliği ve halsizlik ilk sırada gösterilebilir. Tabii bu etkiler cinsel yaşama da yansıyabilir. O nedenle vatandaşların bu yöndeki şikâyetleri uzman kişilerce incelenmeli.”

Gece 4’te  arıyorlar

Güzeloba Muhtarı Yusuf Elmas, “Gece dörtte beni arayıp, ‘Seks hayatımız bitti’ diyerek şikâyet ediyorlar. Benim de huzurum kalmadı. Yazın bu şikayetler daha da artacak.Yardım bekliyorum” dedi.

Dayanacak gücümüz kalmadı

Özellikle gece uçuşları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan mahalle sakinleri gürültü kirliliği nedeniyle sağlıklarını kaybettiklerini söylüyor. 10 yıldır Güzeloba Mahallesi’nde ikamet ettiğini dile getiren Saime Çelik (42), “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Özellikle yüksek katlarda insanlar birbiri ile anlaşamaz hale geldi. Bu gürültüde normal yaşamımızı devam ettirmek imkansız” dedi.

Yalıtım sorunu çözülmeli

Site yöneticisi Halil Balcı (46),  “Yalıtım konusunda yaptığımız düzenlemeler bile sorunu çözmeye yetmedi. Yetkililerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

20 bin imza topladık

12 yıllık mahalleli Nihat Kaplan da “Sıkıntımızı dile getirebilmek adına 20 bin imza topladık ama çözülmedi” dedi.

Yazın 2 dakikada bir uçak inip kalkıyor

Şehir merkezinin 10 km. doğusunda yer alan Antalya Havalimanı, Türkiye’nin 2’nci, Avrupa’nın 12’nci yoğun havalimanı. 2012’de 161 bin uçak iniş ve kalkış yaptı. Temmuz ayında turizmdeki yüksek sezon dönemi günde bine yakın uçağın iniş kalkış yaptığı Antalya’ya ortalama her 2 dakikada 1 uçak iniş kalkış yapıyor.

Seviye 108 desibellerde

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, Gürültü Kontrol Yönetmeliği’ne göre gürültü seviyesinin gündüz 65 desibel, gece ise 55 desibel olması gerektiğinin altını çizdi. Barut, Güzeloba Mahallesi’nde yapılan son ölçümlerde ses oranının 108 desibele kadar ulaştığını açıkladı. (Hürriyet)

UÇAK GÜRÜLTÜSÜ İSYAN ETTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

:) ~ 11 yıl önce
Haydar Dumeni muhtar secsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peltor ~ 11 yıl önce
Şikayet eden illa ki emekli asker zaten orası kesin :) Neyse kardeşim karı koca takarsınız iki tane Peltor kulaklık sorunu çözersiniz. Gerçi cinsel hayatınıza çok bir katkısı olmaz ama gürültü işi hallolur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ~ 11 yıl önce
Kafa böyle çalışıyor işte. Seks hayatı bitmiş. Akılları apış arasında olanlar yüzünden havalimanının yeri mi değişecek ? İyice şımardılar artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sutcu Beygiri ~ 11 yıl önce
Insanlarin da ruhsal sagliklari onemli. Burada tek cozum var. Gece 23:59'dan sabah 05:29'a kadar ucak inis kalkislarini durduracaksin. Bunu tum dunya yapiyor da biz neden yapamiyoruz. Neden biliyor musunuz? Cunku dunyada kendi insanina en az deger veren ulkelerden biriyiz de o yuzden. Bunun adina da dogu kulturu diyorlar. "Just Culture"
ataköy ~ 11 yıl önce
ataköy dekiler ne yapsın? 30 yılı aşkındır havaalanının yanında uçak iniş kalkışlarına maruz kalıyor. kıçını gören yara zannediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim millet ~ 11 yıl önce
Bu seks hayatlarinin bittigi iddiasi cok cince bulunmus bir fikir. Oyle dersek, basbakan cok cocuk istiyor ya, simdi hemen emir verir ve havaalanini kapatir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi oradaaann.. ~ 11 yıl önce
öyle diyorlar ama masallah o mahallede 300 bin tl nin altında da ev bulunmuyor bu ne perhiz bu ne.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitkiler ~ 11 yıl önce
Benim evde beslemeye çalıştığım bitkiler de çok çabuk soluyor, acaba bu gürültü yüzünden mi ? bitki yetiştiriciliğinde yüzbinlerce hiyar gördüm, fakat boyle bi şikayetten yakinabilen br hiyar hiç görmemiştim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyali ~ 11 yıl önce
Antalya'da ve güzeloba'da yaşıyorum, bu uçak sesleri benim seks hayatimi olumsuz değil, olumlu etkiliyor. İstenmeyen ses ve melodileri böylelikle mamufle ediyorum. Ne zaman uçak geçecekse kendimi o zamana ayarliyorum. Ben memnunum. Lütfen daha gürültülü ve uzun süre tepemizde dolaşacak uçaklar gelsin bu mevkiiye. ( Bu habere bu yaniti vermek boynumun borcudur. )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lara ~ 11 yıl önce
İnisleri 36R pitine yaptırırlarsa problem çözülür .. Tüm dünyada noise için sehre en uzak pistler iniş kalkış için kullanilirken bizde ise tam tersi sehre yakın pistleri tercih ediyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Kundu'daki oteller şikayet edince 36C'a alelacele iniş kalkış alındı.36R bölgeyi gürültü açısından bayağı rahatlatır.
LTBQ ~ 11 yıl önce
GÜRÜLTÜNÜN KAYNAĞI RUS YAPIMI UÇAKLAR.MAMAFİH BÖLGEDEKİ OTELLERDE KALAN RUS TURİSTLER ŞİKAYETÇİ DEĞİL...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000