30 Haziran 2010, Çarşamba 09:21:14

Talha Görgülü: "Yıl sonunda iç hatlardayız"

Merkezi Antalya'da bulunan Sky Havayolları uçak sayısını artırmaya devam ediyor. Uçak sayısını 17'ye yükselten şirket, sonbaharda iç hat uçuşlarına başlamayı planlıyor. Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, bu yıl yüzde 15 büyümeyle 1 milyar Euro ciroyu geçeceklerini belirtti.
  • sky gibi şirketlerin çoğalması, uçak sayılarının artması hem ülkemiz ekonomisi için hem yabancı hegemonyasının kırılması, kendi ekonomimize kendimizin yön vermesi açısından çok faydalıdır. böyle girişimleri desteklemek hepimizin görevidir. hayırlı olsun SKY. VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN.tüm şirketler büyümeye devam. birbirimizle değil iyiliğimizi ve birliğimizi istemeyenlere karşı büyümeye güçlenmeye devam. bütün girişimlerden, gösterilmesi gereken farkı görmek istiyoruz.
  • skyın uçuş işletme yönetim kadrosunun bir kişi hariç sivil;mevcut pilotlarınında %70 nin sivil veya yabancı kökenli olduğunu unutmayıın.Çakma pilot falan olmuyor!Bırakın artık şu laf yarışını...Herkes biribirinin ekmeğini kazanıyor ayıptır.
  • demekki sky da kurumsallığı seçti. iç hatlarıda düşünüyorlarsa büyümeyi ve büyük olmayı seçmişler. tabiyki diğer şirketler rahatsız olacaktır bu işten.1-2 uçakla girmiyorlar bu işe. emekli askeri pilotlar kolay kolay çakma şirketlere girmezler. kurumsal olsun devamlı olsun sağlam olsun isterler. 20 sene binlerce saat uçup 1-2 seneliğine orduyu bırakmazlar. iyi pilotlar iyi şirket seçerler. en iyi gösterge budur. tebrik etmek lazım. ders almak lazım. bizim şirketlere ne oldu. diğer şirketler şımarıklığın cezasını çekiyor. personel bulamıyorlarki uçak alsınlar.
  • Sky 5 sene öncesinin sky ı değil. Çok ciddi bir gelişim ve değişim gösteriyor. Uçuş ekipleri çok daha kaliteli. Uçakları da aynı şekilde... En önemlisi ciddi bir kurumsallaşma söz konusu. Yolları açık olsun, kazasız, bereketli uçuşlar...
  • bu sene bütün F-16 pilotları SKY a girmiş. ateş olmayan yerden duman çıkmaz. uçakları yeni pilotları pilot. çakma pilot almamışlar. diğer şirketlerden bir çoğuna hava kuvvetlerinin pilotları uğramamış bile. her ay uçak alıyorlar. 2 sene de sun exp i , onur air i geçtiler. birşeyler oluyor. seyrek dökmüyorlar. diğer şirketler seyrek dökmeye başladı.
  • arkadaşlar. yorumları okuyorum. anlam veremiyorum. yerli, milli sermayesiyle yurt dışından ülkemize döviz taşıyan yabancı ortağı olmayan böyle bir şirkete nasıl yorumlar yapılıyor. ben yüzde 50 si yabancı olan bir şirketteyim. ve sky la yakından ilgilenmeye başladım. helel olsun deyin tebrik edin. bu ülkede milliyetçi kimse kalmadımı. bence devlet tarafından bile desteklenmesi gereken bir şirket. helal olsun sky ın patronuna. bu ülkeye bizlere para kazandırıyorlar.yolları açık olsun. 17 değil inşallah 47 uçağa ulaşsınlar. bence yarısı yabancı sermayeli şirketimden ayrılıp bu şirkete işe gireyim. kendi ülkem kazanıyor diye zevkle çalışayım almanların yerine. .biraqz insaflı olun insan olun türk olun. hepimiz türküz. herkes sky gibi olsun.
  • Korkarım SKY son yıllarını yaşıyor olacak...hiç bir at olmaya ki hızlı gidipte seyrek dökmesin...Bu sözü SKY yakında türkiye Havacılık camiaasına ıspatlayacak...
  • Talha abicigim basarilarinizin devamini dilerim 1995 yilinda GTI travel bünyesinde 6 ay kadar calistim. cok huzurlu bir calisma ortami vardi AIR ALFA dan teklif gelince oraya gectim cok büyük hata ettim.simdi bostayim sizlerden is imkani istiyorum. saygilar yasin ünal
  • " FARKI GÖRECEKSİNİZ " DİYOR SAYIN GÖRGÜLÜ. MUHTEMELEN BU KIŞ ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI KESİNTİSİZ ÖDEYECEKLER.
  • Basarilar diliyorum. Merak ettigim Almanyada ki "German Sky Airlines" sirketi ne durumda? Bu sirketi kurmaktan vazgecildigi soylentileri oldu ama bu hafta icinde havacilik sitelerinde daha once sky renklerine boyanan B738 ucaginin fotografini gordum. Ustelik alman tescilini almis sekilde. Simdi ise TAY havayollarindan bahsediliyor. Bilen varmi?

Merkezi Antalya'da bulunan Kayı Şirketler Grubu'na bağlı Sky Havayolları Türkiye'de iç hat uçuşlarına başlıyor. Kayı Group ve Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, hazırlıklarının son aşamaya geldiğini ve sonbahara kadar iç hat seferlerine başlamayı planladıklarını söyledi. Almanya'da German SKY Airlines adı altında yeni bir firma kurduklarını ve Avrupa'daki tur operatörleri sayesinde Mısır, İspanya gibi destinasyonlara satış yapmayı düşündüklerini ifade eden Görgülü, bu yıl yüzde 15 büyüyerek 1 milyar Euro ciroyu aşacaklarını kaydetti. Merkezi Antalya'da bulunan şirketin, 737-800 tipi 'Dalaman' isimli uçağı Antalya Havalimanı'na önceki gün indi. Böylece şirketin uçak sayısı 17'ye ulaşmış oldu.

Dış hatlar charter (kiralık) uçuşlarındaki iddialı konumlarını iç hatlarda da devam ettirmek istediklerini anlatan Talha Görgülü, "İyi hizmet veren, müşteri odaklı çalışan bir havayolu olarak inşallah bu yıl sonuna kadar iç hat seferlerine başlayacağız." dedi. Hedeflerinin iç hatlarda iyi bir konuma ulaşmak olduğunu dile getiren Görgülü şöyle konuştu: "Bizim hedefimiz iç hatlarda iyi bir yerde olmak. Öyle 'Şunun yerine oturacağız, bunun yerine oturacağız, şu kadar yolcu alacağız.' diye bir şey yok. Türkiye'de insanlar uçmaya alışsınlar. Her yeni şirket uçuşlara kalite getirecektir. Bizim sloganımız 'Smile in the sky' (Gökyüzünde gülümse). Uçmaya başladığımızda farkı göreceksiniz."

Geçen yıl Türkiye'ye havayolu şirketi olarak 700 bin turist getirdiklerini belirten Görgülü, bu sene bu rakamı 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında uçuş yaptıklarını vurgulayan Görgülü, "Kazakistan, Azerbaycan, İran, Ürdün, Suriye, Lübnan gibi ülkelere de uçuyoruz. Ama ağırlıklı Orta Avrupa'dayız. Türkiye'ye geçen yıl çoğunluğu kendi havayolu şirketimiz olmak üzere 700 bin turist getirdik. Bu sene bunu 1 milyona çıkaracağız." diye konuştu. Kayı Group olarak krize rağmen yüzde 35 büyüdüklerini hatırlatan Görgülü, bu yıl da yüzde 15 büyümeyle 1 milyar Euro ciroyu geçeceklerini belirtti.

Turizmden beklentilerini de aktaran Görgülü, Türkiye'nin turizmde iyi noktaya gittiğini söyledi. Turizmde iyi olmak için rakipleri gözlemek gerektiğini ifade eden Görgülü, "Türkiye genel anlamda iyi ama daha iyi olabilir. Rakipleri iyi gözlemek lazım. İspanya ve Yunanistan'a giden turistlerin bir kısmı ekonomik krizden dolayı Türkiye'ye kaydı ancak büyük bir kısmı da Mısır'a gitti. Rekabet ederken piyasadaki rakiplerimizi çok iyi belirlediğimiz konusunda biraz kuşkum var. Turizmde Mısır Türkiye'nin en büyük rakibidir. Mısır şu an bize yatak kapasitesini sürekli artırıyor." şeklinde konuştu. (Zaman)

Talha Görgülü: "Yıl sonunda iç hatlardayız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
sky gibi şirketlerin çoğalması, uçak sayılarının artması hem ülkemiz ekonomisi için hem yabancı hegemonyasının kırılması, kendi ekonomimize kendimizin yön vermesi açısından çok faydalıdır. böyle girişimleri desteklemek hepimizin görevidir. hayırlı olsun SKY. VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN.tüm şirketler büyümeye devam. birbirimizle değil iyiliğimizi ve birliğimizi istemeyenlere karşı büyümeye güçlenmeye devam. bütün girişimlerden, gösterilmesi gereken farkı görmek istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
skyın uçuş işletme yönetim kadrosunun bir kişi hariç sivil;mevcut pilotlarınında %70 nin sivil veya yabancı kökenli olduğunu unutmayıın.Çakma pilot falan olmuyor!Bırakın artık şu laf yarışını...Herkes biribirinin ekmeğini kazanıyor ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
demekki sky da kurumsallığı seçti. iç hatlarıda düşünüyorlarsa büyümeyi ve büyük olmayı seçmişler. tabiyki diğer şirketler rahatsız olacaktır bu işten.1-2 uçakla girmiyorlar bu işe. emekli askeri pilotlar kolay kolay çakma şirketlere girmezler. kurumsal olsun devamlı olsun sağlam olsun isterler. 20 sene binlerce saat uçup 1-2 seneliğine orduyu bırakmazlar. iyi pilotlar iyi şirket seçerler. en iyi gösterge budur. tebrik etmek lazım. ders almak lazım. bizim şirketlere ne oldu. diğer şirketler şımarıklığın cezasını çekiyor. personel bulamıyorlarki uçak alsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sky 5 sene öncesinin sky ı değil. Çok ciddi bir gelişim ve değişim gösteriyor. Uçuş ekipleri çok daha kaliteli. Uçakları da aynı şekilde... En önemlisi ciddi bir kurumsallaşma söz konusu. Yolları açık olsun, kazasız, bereketli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sene bütün F-16 pilotları SKY a girmiş. ateş olmayan yerden duman çıkmaz. uçakları yeni pilotları pilot. çakma pilot almamışlar. diğer şirketlerden bir çoğuna hava kuvvetlerinin pilotları uğramamış bile. her ay uçak alıyorlar. 2 sene de sun exp i , onur air i geçtiler. birşeyler oluyor. seyrek dökmüyorlar. diğer şirketler seyrek dökmeye başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar. yorumları okuyorum. anlam veremiyorum. yerli, milli sermayesiyle yurt dışından ülkemize döviz taşıyan yabancı ortağı olmayan böyle bir şirkete nasıl yorumlar yapılıyor. ben yüzde 50 si yabancı olan bir şirketteyim. ve sky la yakından ilgilenmeye başladım. helel olsun deyin tebrik edin. bu ülkede milliyetçi kimse kalmadımı. bence devlet tarafından bile desteklenmesi gereken bir şirket. helal olsun sky ın patronuna. bu ülkeye bizlere para kazandırıyorlar.yolları açık olsun. 17 değil inşallah 47 uçağa ulaşsınlar. bence yarısı yabancı sermayeli şirketimden ayrılıp bu şirkete işe gireyim. kendi ülkem kazanıyor diye zevkle çalışayım almanların yerine. .biraqz insaflı olun insan olun türk olun. hepimiz türküz. herkes sky gibi olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Korkarım SKY son yıllarını yaşıyor olacak...hiç bir at olmaya ki hızlı gidipte seyrek dökmesin...Bu sözü SKY yakında türkiye Havacılık camiaasına ıspatlayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Talha abicigim basarilarinizin devamini dilerim 1995 yilinda GTI travel bünyesinde 6 ay kadar calistim. cok huzurlu bir calisma ortami vardi AIR ALFA dan teklif gelince oraya gectim cok büyük hata ettim.simdi bostayim sizlerden is imkani istiyorum. saygilar yasin ünal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
" FARKI GÖRECEKSİNİZ " DİYOR SAYIN GÖRGÜLÜ. MUHTEMELEN BU KIŞ ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI KESİNTİSİZ ÖDEYECEKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Basarilar diliyorum. Merak ettigim Almanyada ki "German Sky Airlines" sirketi ne durumda? Bu sirketi kurmaktan vazgecildigi soylentileri oldu ama bu hafta icinde havacilik sitelerinde daha once sky renklerine boyanan B738 ucaginin fotografini gordum. Ustelik alman tescilini almis sekilde. Simdi ise TAY havayollarindan bahsediliyor. Bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000