04 Ağustos 2010, Çarşamba 22:24:32

SKY HAVAYOLLARI TEHLİKE ATLATTI (GÜNCELLENDİ)

SKY Havayolları'na ait bir uçak Antalya Havalimanı'na iniş yaptığı sırada lastikleri alev aldı. İlk gelen bilgilere göre uçağın üç lastiği yandı.
  • 2 yıl önceki arızayı ben yazmadım, başka bir yorumcu yazmış ve şimdi kayıtlara bakınca, sizin haklı olduğunuzu gördüm, sadece lastik patlaması olmuş o olayda. dolayısıyla özür dilerim fakat diğer konuyla ilgili olarak, bu lastik yangını göz göre göre gelmiştir. sizin anti skid arızasıyla uçmamanız diğer pilotlarında uçmadığını göstermez, kaldı ki bu uçağın o arızayla uçtuğunu adım gibi biliyorum, keşke diğer arkadaşlarınızda sizin kadar duyarlı olsalarmış güvenlik konusunda. dolayısıyla bir güvenlik sorunu oluşturuluyorsa eğer, bizlerde bu hizmetten faydalananlar olarak her türlü eleştiriyi getirebilir ve "neden illa ki sky? neden başka bir havayolundan uçak kiralamıyorlar" diye sorabiliriz. iyi ve emniyetli uçuşlar dilerim.
  • ayrıca yine bilgilendirme için söylüyorum, bahsettiğiniz tahliye 2006 yazında, 'kalkış' esnasında lastik patlaması sebebiyle kalkıştan vazgeçme esnasında olmuştu. detayları bilmemekle beraber, bu olayla pek bir benzerliği yok diye düşünüyorum.
  • sadece haksızlığa tahammül edemedidiğimiçin yazıyorum bu yorumu koruma kollama benim işim olmadığı gibi ilgimi de çekmiyor. ancak, bir insana iftira atmak, namusuna olmadık yerde dil uzatmak neyse bir kuruma veya şirkete iftira atmak da odur diye düşünüyorum. sky'da kaptan olarak uçuyorum. bu uçakla da yüzlerce defa uçtum. siz de çok iyi biliyorsunuz ki zaten 2 yıllık hold item diye birşey olmaz, hold'ların süreleri vardır; ayrıca bir kez bile ben anti skid holdda uçmadım. en kutsal değerler üzerine sizi temin ederim bu böyle. ayrıca eleştirileriniz hem üslup hem de içerik açısından çok ağır ve yersiz.
  • 15:03:16 da ihmal başlıklı yorumcunun anlattığı olaya diyecek bişeyin var mı peki? shgm nin denetmenleriyle kanka muhabbetleriyle her türlü denetimden geçmekte bi zorluk yok. zorluk gerçek hayatta o denetimlere uygun uçmakta. niye aynı uçakta aynı arıza yüzünden 2 senede 2 defa tahliye oluyor, yoksa 2 yıldır hold item'da mı anti skid arızası? ancak "milletin paraları sömürülüyor" yazınca ortaya çıkıp atıp tutuyorsunuz, bu arızaların neden giderilmediğini ya da neden aynı uçakta -ne gibi bir tesadüfse artık- sürekli meydana geldiğini yaz buraya da, asıl o zaman tüm kamuoyu aydınlansın...
  • her ne kadar detayı açıklanmasa da ilk bakışta, bir arızanın uçuş ve yer ekibi tarafından başarılı ve profesyonelce bertaraf edilmesi gibi görünüyor. özellikle antalya yangın ekibini (ARFF) tebrik etmek gerekir. benim pilot olarak en çok güvendiğim meydan bu konuda antalya. seyrüsefer içeriği ile yorum yapan arkadaşın dediği doğru, yanlış anlamayın, işlerini güzel yapıyorlar, daha fazla pirim almalılar demiş. bence de öyle.
  • Bundan tam 2 sene önce aynı uçak aynı problemden dolayı pistin ortasında kaldı ve oradan yolcu tahliyesi yapıldı ve pist 4-5 saat kapatıldı bence bu ihmal çünkü neden başka firmalara olmuyor sizlere bırakıyorum . . .
  • SKY AIRLINES'ın büyümesi ve gelişmesi neden insanları bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.Hiçbirşeyi bilmeyen,sadece ayda yılda bir uçup onda da tüyden kıl kapan bazı kişilerin yorumlarına gelince sadece gülüyorum yazık.Kaliteden,kontrol ve güvenden bahsediyorsun,bakın bakalım son yılların kalite,güven,bakım denetlemelerine kim en iyisi? Sky Airlines nazardan başka birşeye gelmiyor. Bu arada Sky Airlines Anadolu Jette HALA UCACAK mı diyen kişide çok bilgili sanırımm :)) Ufak bir olaydan böyle yazılacaksa Türk Hava Yolları hiç uçmasın o zaman.Tüm Sky Airlines ekibine geçmiş olsun diler,profesyonelce davrandıkları için kutlarım.Smile in the SKY
  • BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN. KAZA PROFESYONELCE ATLATILMIŞ. TÜM UÇUŞ EKİBİNİ KUTLARIM. UÇAN HER TAYYARENİN BAŞINA GELEBİLECEK POTANSİYEL BİR TEHLİKE. ÖNEMLİ OLAN SOĞUKKANLILIKLA BERTARAF EDİLEBİLMESİ. DENSİZ YORUMLAR YAPAN ARKADAŞLARIN UÇUCULUKLA HİÇ BİR ALAKASI VE BİLGİSİ OLMAYAN OLMAYAN CAHİL HALKIMIZDAN OLDUKLARI CÜMLELERİNDEN BİLE BELLİ OLUYOR. TEBRİKLER SKY. KEŞKE HER UÇAK KAZASI BÖYLE SONUÇLANSA.. GEÇMİŞ OLSUN SKY HAVAYOLLARI..
  • SKY havayollarına geçmiş olsun kule, itfaye ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, gerek uçuş ekibi gerekse yer personelinin soğuk kanlı davranması sonucu sorunsuz atlatılmasına çok sevindim.Her şirket ve uçak tipinin başına gelebilecek bir arıza olduğunu düşünüyorum.Ayrıca apron içinden çekilmiş bu resimler nasıl oluyorda elinize ulaşabiliyor bunuda merak ediyorum.
  • sky'ın anadolu jet'e kiraladığı uçaklar habire bozulup duruyor. iptal edilen, arızalardan dolayı geciken uçuşlar, boşu boşuna mağdur olan yolcular. anadolu jet neden sky ile anlaşmasını iptal etmiyor, nasıl bir rant paylaşımı var çok merak ediyorum doğrusu. bir bilen açıklasa da bizlerde öğrensek, yoksa bu kadar aksaklığa karşılık hala sky'ın uçaklarını kullanmaya hiç bir şirket devam etmez. milletimizin paraları bu kadar da har vurup harman savrulmaz ki, yaşanan tehlikelerde cabası. illaki birilerine bişey olacak ta, ondan sonra harekete geçecek yöneticiler...
Edinilen bilgilere göre Türk Havayolları'nın SKY Havayolları'ndan sub-charter olarak kiraladığı yolcu uçağı İstanbul'dan aldığı yolcu ile Antalya Havalimanı'na inişe geçtiği sırada pistte lastikleri alev aldı. Kısa süre panik yaşanan uçağın üç lastiğinin yandığı belirtilirken Antalya Havalimanı itfaiyesi yangına hemen müdahale etti. SKY Havayolları'ndan bir yetkili sıcak havadan dolayı  pistte durma mesafesinin uzadığını ve uçağın kızaklama yapmasından dolayı yangın çıktığını söyledi.

Uçakta 101 yolcu ve 6 mürettebat olduğu belirtilirken olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

Yangının söndürülmesinin ardından yolcular tahliye edildi.  Uçağın teknik bakıma alındığı belirtildi.

İŞTE O UÇAK





AirportHaber.com

SKY HAVAYOLLARI TEHLİKE ATLATTI (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
2 yıl önceki arızayı ben yazmadım, başka bir yorumcu yazmış ve şimdi kayıtlara bakınca, sizin haklı olduğunuzu gördüm, sadece lastik patlaması olmuş o olayda. dolayısıyla özür dilerim fakat diğer konuyla ilgili olarak, bu lastik yangını göz göre göre gelmiştir. sizin anti skid arızasıyla uçmamanız diğer pilotlarında uçmadığını göstermez, kaldı ki bu uçağın o arızayla uçtuğunu adım gibi biliyorum, keşke diğer arkadaşlarınızda sizin kadar duyarlı olsalarmış güvenlik konusunda. dolayısıyla bir güvenlik sorunu oluşturuluyorsa eğer, bizlerde bu hizmetten faydalananlar olarak her türlü eleştiriyi getirebilir ve "neden illa ki sky? neden başka bir havayolundan uçak kiralamıyorlar" diye sorabiliriz. iyi ve emniyetli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayrıca yine bilgilendirme için söylüyorum, bahsettiğiniz tahliye 2006 yazında, 'kalkış' esnasında lastik patlaması sebebiyle kalkıştan vazgeçme esnasında olmuştu. detayları bilmemekle beraber, bu olayla pek bir benzerliği yok diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece haksızlığa tahammül edemedidiğimiçin yazıyorum bu yorumu koruma kollama benim işim olmadığı gibi ilgimi de çekmiyor. ancak, bir insana iftira atmak, namusuna olmadık yerde dil uzatmak neyse bir kuruma veya şirkete iftira atmak da odur diye düşünüyorum. sky'da kaptan olarak uçuyorum. bu uçakla da yüzlerce defa uçtum. siz de çok iyi biliyorsunuz ki zaten 2 yıllık hold item diye birşey olmaz, hold'ların süreleri vardır; ayrıca bir kez bile ben anti skid holdda uçmadım. en kutsal değerler üzerine sizi temin ederim bu böyle. ayrıca eleştirileriniz hem üslup hem de içerik açısından çok ağır ve yersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
15:03:16 da ihmal başlıklı yorumcunun anlattığı olaya diyecek bişeyin var mı peki? shgm nin denetmenleriyle kanka muhabbetleriyle her türlü denetimden geçmekte bi zorluk yok. zorluk gerçek hayatta o denetimlere uygun uçmakta. niye aynı uçakta aynı arıza yüzünden 2 senede 2 defa tahliye oluyor, yoksa 2 yıldır hold item'da mı anti skid arızası? ancak "milletin paraları sömürülüyor" yazınca ortaya çıkıp atıp tutuyorsunuz, bu arızaların neden giderilmediğini ya da neden aynı uçakta -ne gibi bir tesadüfse artık- sürekli meydana geldiğini yaz buraya da, asıl o zaman tüm kamuoyu aydınlansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her ne kadar detayı açıklanmasa da ilk bakışta, bir arızanın uçuş ve yer ekibi tarafından başarılı ve profesyonelce bertaraf edilmesi gibi görünüyor. özellikle antalya yangın ekibini (ARFF) tebrik etmek gerekir. benim pilot olarak en çok güvendiğim meydan bu konuda antalya. seyrüsefer içeriği ile yorum yapan arkadaşın dediği doğru, yanlış anlamayın, işlerini güzel yapıyorlar, daha fazla pirim almalılar demiş. bence de öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bundan tam 2 sene önce aynı uçak aynı problemden dolayı pistin ortasında kaldı ve oradan yolcu tahliyesi yapıldı ve pist 4-5 saat kapatıldı bence bu ihmal çünkü neden başka firmalara olmuyor sizlere bırakıyorum . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SKY AIRLINES'ın büyümesi ve gelişmesi neden insanları bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum.Hiçbirşeyi bilmeyen,sadece ayda yılda bir uçup onda da tüyden kıl kapan bazı kişilerin yorumlarına gelince sadece gülüyorum yazık.Kaliteden,kontrol ve güvenden bahsediyorsun,bakın bakalım son yılların kalite,güven,bakım denetlemelerine kim en iyisi? Sky Airlines nazardan başka birşeye gelmiyor. Bu arada Sky Airlines Anadolu Jette HALA UCACAK mı diyen kişide çok bilgili sanırımm :)) Ufak bir olaydan böyle yazılacaksa Türk Hava Yolları hiç uçmasın o zaman.Tüm Sky Airlines ekibine geçmiş olsun diler,profesyonelce davrandıkları için kutlarım.Smile in the SKY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN. KAZA PROFESYONELCE ATLATILMIŞ. TÜM UÇUŞ EKİBİNİ KUTLARIM. UÇAN HER TAYYARENİN BAŞINA GELEBİLECEK POTANSİYEL BİR TEHLİKE. ÖNEMLİ OLAN SOĞUKKANLILIKLA BERTARAF EDİLEBİLMESİ. DENSİZ YORUMLAR YAPAN ARKADAŞLARIN UÇUCULUKLA HİÇ BİR ALAKASI VE BİLGİSİ OLMAYAN OLMAYAN CAHİL HALKIMIZDAN OLDUKLARI CÜMLELERİNDEN BİLE BELLİ OLUYOR. TEBRİKLER SKY. KEŞKE HER UÇAK KAZASI BÖYLE SONUÇLANSA.. GEÇMİŞ OLSUN SKY HAVAYOLLARI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SKY havayollarına geçmiş olsun kule, itfaye ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, gerek uçuş ekibi gerekse yer personelinin soğuk kanlı davranması sonucu sorunsuz atlatılmasına çok sevindim.Her şirket ve uçak tipinin başına gelebilecek bir arıza olduğunu düşünüyorum.Ayrıca apron içinden çekilmiş bu resimler nasıl oluyorda elinize ulaşabiliyor bunuda merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sky'ın anadolu jet'e kiraladığı uçaklar habire bozulup duruyor. iptal edilen, arızalardan dolayı geciken uçuşlar, boşu boşuna mağdur olan yolcular. anadolu jet neden sky ile anlaşmasını iptal etmiyor, nasıl bir rant paylaşımı var çok merak ediyorum doğrusu. bir bilen açıklasa da bizlerde öğrensek, yoksa bu kadar aksaklığa karşılık hala sky'ın uçaklarını kullanmaya hiç bir şirket devam etmez. milletimizin paraları bu kadar da har vurup harman savrulmaz ki, yaşanan tehlikelerde cabası. illaki birilerine bişey olacak ta, ondan sonra harekete geçecek yöneticiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000