30 Eylül 2013, Pazartesi 15:49:17

PERSONEL EYLEM YAPTI

Antalya Havalimanı’nda görev yapan Securtas Güvenlik Şirketi mensubu bir grup güvenlik görevlisi, sendikal haklarının engellendiğini, ilkel koşullarda baskılara maruz bırakılarak çalıştırıldıklarını savunarak eylem yaptılar...
  • bu kardeşlerimizin yaptığı eylemi destekliyoruz.çağdaş sömürü sistemine hayır diyoruz
  • HİÇBİR ŞİRKETİN YOLCU GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATMA GİBİ BİR LÜKSÜ OLAMAZ HELE BURASI ANTALYA HAVALİMANI GİBİ BİR YERSE BÜTÜN YETKİLİ KURUMLARIN BU İNSANLARI DİNLEME VE OLAYLARI ARAŞTIRMAYA DAVET EDİYİRUM
  • kimse hakkını aramasın değil mi. Aramadıkça işinize geliyor. Nasılsa çalışan değil paralı köleleriniz. Ayıp bu kadar personel sirkülasyonu olan yer araştırılmalı.
  • başımızda emekli emniyet mensupları olduğu sürece havalimanında sıkıntılar bitmez. SİVİL HAVALİMANLARINDA görev yapan başta güvenlik personeli olmak üzere havalimanı güvenlik tertip ve tedbirlerinin denetimini sağlamak eğitimleri vermekten sorumlu olan Emniyet Şube Müdürlüğü malesef bu görevini sadece eğitim vererek yerine getirmekte denetim ve yaptırım uygulamamaktadır. Sayın EADB başkanımız verdiği eğitimlerde cihazlarda en az 4 kişinin çalışması gerektiğinden bahsederken aynı EADB başkanımız Pasaport Arkası İçhatarındırılmış, Havalimanı giriş kontrol noktalarında personel girişlerinde görev yapan personelin 3 e düşmesine yan yana 2 cihaz açılmasında 7 kişi ile çalışmaya göz yummaktadır. görev yeri ve çalıştırılacak personel sayısı belirlenmiş olan bölgelerden adam çekilmesine, şut altında görev yapan personelin terminale çekilmesine göz yumarak şutaltı bagaj kontrolunü sağlayan güvenliğin 1 kişiye düşürülmesine de göz yummaktadır. İNSANCA ÇALIŞMAYI GEÇELİM UÇUŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ
  • bitmedi şu grevler bıktık usandık bunlardan yeter artık türkiye bu grevlerden yıllarca zarar gördük rezillik bu ülkede fabrikalar kapandı sırf bu grevler yüzünden ..

ICF Antalya Havalimanı Securıtas Güvenlik Hizmetlerinde, özel güvenlik görevlilerine baskı ve yıldırma politikasını uygulandığını öne süren bir grup güvenlik görevlisi, bu durumu protesto etmek için İç Hatlar Gelen Yolcu Terminali önünde bir araya geldiler.

'Taşeron İşçiler Haklarını Arıyor', 'İşçi Sınıfını Yenemezsiniz', 'Ücretli Köleliğe Son', 'İşçiyiz Güçlüyüz, Esir Değiliz', 'Haklıyız Kazanacağız' yazılı dövizleri taşıyan güvenlik görevlileri adına, Güvenlik Savunma İşçileri Sendikası- Güvenlik- İş 2. Bölge Temsilcisi Gülcan Emen bir basın açıklaması yaptı.

Havalimanında bin 100 güvenlik görevlisinin ilkel ve baskılara maruz kalarak çalıştırıldığını ileri süren Emen, uluslar arası bir firma olan Securutas’ın Avrupa’da her türlü sendikal faaliyetleri desteklerken, burada çeşitli baskılar uyguladığını iddia etti. Sendikaya üye güvenlik görevlilerinin vardiyaları değiştirilerek çalışma şartlarının zorlaştırıldığını öne süren Emen, "Şef arkadaşlarımız sendikaya destek verdikleri için çeşitli baskılara maruz kalarak,işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kalmışlardır. Sendikaya üye arkadaşlarımızın işten çıkarılacağı söylentileri yayılarak psikolojik baskı uygulanmaktadır" diye konuştu. Güvenlik -İş Sendikası olarak üyelerinin haklarını sonuna kadar koruyacaklarının altını çizen Emen,"Arkadaşlarımız işten çıkartılırsa konuyu UNI Sen Avrupa Örgütü dahil Tüm İşçi Konfederasyonlarına taşıyacağımızdan emin olun" dedi.

Güvenlik görevlilerinin bazı vardiyalarda fazla çalıştırıldığını iddia eden Emen, "Arkadaşlarımız 16 saat, 12-24 saat gibi insanlık dışı koşullarda ve havalimanı güvenliğini tehlikeye atarak çalıştırılmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamasına rağmen çalışma koşullarında bir değişiklik olmamıştır. Olumsuzluklara itiraz eden arkadaşlarımız istifaya zorlanmış, yoğun mobbing uygulamasına maruz bırakılmış, pek çoğu istifa etmiştir" şeklinde konuştu.Ücretlerinde düşük olduğunu ifade eden Emen, "Amacımız işverene zorluk çıkarmak değil, işbirliği içerisinde yasalara uygun, uygar ülke koşullarda çalışılmasını sağlamaktır. Haksız işten çıkarmalara ve olumsuz çalışma şartları düzeltilene kadar eylemlerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sendika avukatı Fırat Kılıç ise sendikal faaliyetlerde bulunmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, güvenlik görevlilerinin haklarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

Güvenlik- İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Erdal Ervan ise güvenlik görevlilerinin istirahatlarının yenildiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş görevlendirilmesini talep etti.

Açıklama sonrası sloganlar atan güvenlikçiler, alkışlı protestonun ardından olaysız dağıldılar.

PERSONEL EYLEM YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

aynen ~ 11 yıl önce
bu kardeşlerimizin yaptığı eylemi destekliyoruz.çağdaş sömürü sistemine hayır diyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
HİÇBİR ŞİRKETİN YOLCU GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATMA GİBİ BİR LÜKSÜ OLAMAZ HELE BURASI ANTALYA HAVALİMANI GİBİ BİR YERSE BÜTÜN YETKİLİ KURUMLARIN BU İNSANLARI DİNLEME VE OLAYLARI ARAŞTIRMAYA DAVET EDİYİRUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayıp ~ 11 yıl önce
kimse hakkını aramasın değil mi. Aramadıkça işinize geliyor. Nasılsa çalışan değil paralı köleleriniz. Ayıp bu kadar personel sirkülasyonu olan yer araştırılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ORİON Güvenlk ~ 11 yıl önce
başımızda emekli emniyet mensupları olduğu sürece havalimanında sıkıntılar bitmez. SİVİL HAVALİMANLARINDA görev yapan başta güvenlik personeli olmak üzere havalimanı güvenlik tertip ve tedbirlerinin denetimini sağlamak eğitimleri vermekten sorumlu olan Emniyet Şube Müdürlüğü malesef bu görevini sadece eğitim vererek yerine getirmekte denetim ve yaptırım uygulamamaktadır. Sayın EADB başkanımız verdiği eğitimlerde cihazlarda en az 4 kişinin çalışması gerektiğinden bahsederken aynı EADB başkanımız Pasaport Arkası İçhatarındırılmış, Havalimanı giriş kontrol noktalarında personel girişlerinde görev yapan personelin 3 e düşmesine yan yana 2 cihaz açılmasında 7 kişi ile çalışmaya göz yummaktadır. görev yeri ve çalıştırılacak personel sayısı belirlenmiş olan bölgelerden adam çekilmesine, şut altında görev yapan personelin terminale çekilmesine göz yumarak şutaltı bagaj kontrolunü sağlayan güvenliğin 1 kişiye düşürülmesine de göz yummaktadır. İNSANCA ÇALIŞMAYI GEÇELİM UÇUŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 11 yıl önce
bitmedi şu grevler bıktık usandık bunlardan yeter artık türkiye bu grevlerden yıllarca zarar gördük rezillik bu ülkede fabrikalar kapandı sırf bu grevler yüzünden ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000