11 Ocak 2013, Cuma 10:15:59

ICF AIRPORTS ÇEVRECİLİKTEN ÖDÜN VERMİYOR

ICF Airports Antalya Havalimanı, çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik etkin ve sistematik yaklaşımını sürdürüyor.
  • Bu normalde zaten yapılması gereken yasal zorunluluk

Yeşil Havaalanı Kuruluşu belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Üçüncü Seviye Karbon Akreditasyonu sertifikalarına sahip olan ICF Airports Antalya Havalimanı çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik etkin ve sistematik yaklaşımını sürdürüyor.

“Karbon Akreditasyon”programında üçüncü seviyeye yükselerek ACI Europe tarafından ''Havalimanı Karbon Akreditasyon Optimizasyon'' sertifikası ile de ödüllendirilen vekarbon salınımını hem kendisi düşüren hem de paydaşlarının düşürmesine katkı sağlayan dünyadaki 8 havalimanından biri olan ICF Airports Antalya Havalimanı’nın Orman ve Çevre Bakanlığı’ndan belgeli kuruluşlarla atık toplama, taşıma, ara depolama, bertaraf tesislerine teslim sürecini kapsayan sözleşmeleri bulunuyor.


Gerek araçlar, gerekse baca gazları emisyon ölçümlerini düzenli olarak yaptıran Antalya Havalimanı’nda atık sular arıtılarak toprağa deşarj yapılıyor ve deşarj suyu düzenli olarak ölçümleniyor. Kullanma suyunun da düzenli olarak bakteriyolojik testleri yapılan havalimanında, enerji tasarrufu amacıyla tüm aydınlatmalar ekonomik modellerden oluşuyor. ICF Airports Antalya Havalimanı ayrıca ağaç dikimi konusunda da örnek bir tavır sergileyerek her fırsatta ağaçlandırma etkinlikleri düzenliyor. 2012 yılı Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 55 çocuğun ve ICF yetkililerinin katılımıyla havalimanına 300 adet daha turunçgiller fidanı dikilmişti.

ICF AIRPORTS ÇEVRECİLİKTEN ÖDÜN VERMİYOR

Yorumlar

reklam ~ 11 yıl önce
Bu normalde zaten yapılması gereken yasal zorunluluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000