23 Mart 2008, Pazar 14:07:20

"Gece uçakları Isparta'ya insin"

Antalya Valisi Aláaddin Yüksel, kentin turizmdeki potansiyelinden komşu illerin de yararlanmasını sağlayacak bir öneri ortaya attı.

Yüksel, "Örneğin gece uçaklarını Süleyman Demirel Havalimanı’na indirelim. Isparta böylelikle canlansın, Antalya Havalimanı da biraz rahatlasın" dedi. Yüksel, turizmden bu yıl 6.5 milyar dolar beklediklerini söyledi.

ANTALYA Valisi Aláaddin Yüksel, geçen yıl kentte 8 milyon turist ağırladıklarını belirterek, "Bu yıl turizm geliri hedefimiz 6.5 milyar dolar. Ağırlayacağımız turist sayısının da 10 milyona çıkabileceğini düşünüyoruz" dedi. Antalya’nın 640 kilometrelik kıyı şeridinde 200’ü 5 yıldızlı 1000 turistik tesisiyle Akdeniz çanağında İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan’la mücadele ettiğini vurguladı. Yüksel, Antalya’nın turizmdeki başarısını komşu kentlere yansıtmak istediklerini ifade ederek, "Örneğin, gece uçaklarını Isparta’daki Süleyman Demirel Havalimanı’na indirebiliriz. Böylelikle Antalya Havalimanı biraz rahatlar, Isparta da canlanır" diye konuştu.


500 BİN YATAK VAR: Antalya’nın Türk turizminin "amiral gemisi" konumunda olduğuna dikkat çeken Aláaddin Yüksel, şunları söyledi: "Kentimizin bu konumunu daha da ileri götürmek için turizmcilerle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Antalya’da şu anda 1000 tesiste toplam 500 bin yatak var. Hedefimiz bu tesislerin çalışmalarını 6 aydan tüm yıla yaymak. Antalya’ya, hep birlikte gözümüz gibi bakıyoruz, gelen turistlerin çok iyi izlenimle ayrılmasını, tekrar tekrar gelmesini istiyoruz."

KONGRE TURİZMİ POTANSİYELİ: Antalya’nın dünyanın değişik noktalarındaki futbol takımları için önemli hazırlık dönemi geçirilecek merkez haline dönüştüğüne de işaret eden Yüksel, şöyle konuştu: "Son sezonda gelen takım sayısında azalma oldu ama yine de 120 dolayında takım devre arası hazırlık çalışmalarını Antalya’daki tesislerde gerçekleştirdi. Bu olay, tesislerin kış döneminde de çalışabilmesine olanak sağladı. Ancak, bu yeterli değil. Amacımız Antalya’yı Türkiye’nin kongre turizmi merkezi yapmak. İstanbul, Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen kentlerinden biri. Antalya’nın İstanbul’la yarışmak gibi bir hedefi olamaz. Ama İstanbul’da 8-10 bin kişilik bir kongreye gelecek olanları birbirine yakın noktalarda ağırlamak çok kolay değildir. Oysa Antalya’da bunu çok rahat yaparız."

KENTE YAKIN 50 BİN YATAK: Antalya merkezine yakın sınırlar içerisinde 50 bin yatak olduğunu belirten Yüksel, şunları dile getirdi: "Şimdi hedefimiz iyi bir kongre merkezi yapmak. Bunu yaptıktan sonra kongreye gelecekler konusunda ağırlama sorunumuz yok. Antalya merkezine yakın tam 50 bin yatak kapasitesi var. Amacımız bu yatakları kongre turizmiyle değerlendirmek, tesislerin bir bölümünü de olsa yılın 12 ayı canlı tutabilmek."

ANTALYALI RAHATSIZ OLUYOR: Yüksel, Antalya’nın turizmdeki potansiyelinin komşu kentlere de yansıtılması için formüller düşündüklerini vurgulayarak, şu planını ortaya attı: "Örneğin, özellikle charter sefer yapan uçaklara, ’Gece 02.20 ile 04.30 arasında Antalya Havalimanı’na inmenizi istemiyoruz, çünkü Antalyalı uyumak istiyor, rahatsız oluyor’ deriz, o saatlerde uçakların Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na inmesini sağlarız. Böylelikle Antalya’daki hareketlilikten Isparta da payını alır. Benzeri projeleri diğer komşu illerimiz için de geliştirebiliriz."

Antalya’da sanayiyi daha fazla yaymak istemeyiz

ANTALYA Valisi Aláaddin Yüksel, başta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen olmak üzere, kentteki işadamlarıyla birlikte organize sanayi bölgesini oluşturup, 300 yatırımlık parseli hazır hale getirdiklerini vurguladı. Yüksel, "Antalya’daki sanayicilerimizin yıllık cirosu 1 milyar dolara ulaştı. Organize sanayi bölgemizdeki yatırımlar tamamlandıktan sonra Antalya’da yeni sanayileşme alanları açmak niyetinde değiliz" diye konuştu. Kemal Özgen de, hedeflerinin organize sanayi bölgesindeki yatırım alanlarını yerli-yabancı işadamlarının yatırımlarıyla canlandırmak olduğunu ifade ederek, "Biz de sanayici ve işadamları olarak Antalya’da sanayi bölgesinin daha fazla büyümesini istemiyoruz" diye konuştu.

Tarım ürünü ihracatımız 1 milyar dolara çıkacak

ANTALYA’nın turizmden sonraki ikinci gözde sektörünün tarım olduğuna dikkat çeken Vali Aláaddin Yüksel, "Bu alanda da 1 milyar dolarlık döviz geliri bizim için hayal değil. Antalya’nın başta domates olmak üzere sebzedeki, narenciyedeki payı ortada. Ayrıca Türkiye’nin kültür mantarı üretiminin büyük bölümü Antalya’da gerçekleşiyor. Sadece domates, biber ve salatalıktan elde edilen gelir 320 milyon dolara ulaşıyor. Kesme çiçekte de öncülüğü Antalya yapıyor. Dolayısıyla Antalya’nın tarımdaki rolünü daha da yukarılara çekmek için çabalarımız sürecek" dedi

"Gece uçakları Isparta'ya insin"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000