31 Mart 2010, Çarşamba 09:21:56

Antalya'ya gelen yolcu sayısı yüzde 32 arttı

Antalya'ya 3 ay içinde hava yoluyla gelen turist sayısının, 600 bini aştığı bildirildi.
  • Problem meydanın amatörce yönetilmesinde. Diğer konular ayrı sayın Antalyalı. Neyi tebrik edeceğiz ? Meydan iyi yönetiliyor diye mi geliyor yolcu ? Tam aksine yarın kötü yönetiliyor diye gelmeyecekler. önce hizmet. Önce kalite. Önce profesyonel yönetim.
  • Bazı arkadaşların yorunlarına sadece gülüyorum. Atatürk'ün 1 yıllık yolcusunu Antalya Havalimanı sadece 6-7 ayda ağırlıyor. Bu başarı için önce kutlamak gerekir emeği geçenleri. Diğer nokta, yaz trafiğine göre 3. veya 4. dış hat terminali talep ediyorsanız, teknik olarak onu da tartışalım. Tek sorun şu: 3-4 dış hat terminalini, kalan 5-6 ayda ne ile, kim ile dolduracaksınız? Hangi kış trafiği için bu kapasite artışını istiyorsunuz? Yaz trafiği ile ilgili sıkıntı yaşandığını düşünüyorsanız da doğru adres, SHGM ve Slot Koordinasyon dairesi. Gün içi ve haftaiçi trafiği homojen dağıtacak bir slot planlamayla, bu yaşandığını düşündüğünüz sıkıntı da o şekilde aşılabilir. Saygılarımla.
  • Hem kapasite yetersiz hem de yönetimi yetersiz. Lütfen böyle önemli meydanlara profesyonel yöneticiler bulun. Turisti rezil etmeye kimsenin hakkı yok. Geçen sene neler yaşadığımızı biz rehberler biliriz.
  • Antalya havalimanının yazın kapasitesi bu yogunlugu kaldırmaya yetmiyor, onun icin gerekli önlemler alınmalı. Eğer Türkiyenin hedefi 2023te 50 milyon turist ise, bu konudaki altyapı yatırımları yapılmaya başlanmalı ya da tamamlanmalı. unutmayın yılda bir fransanın 82 milyon, ispanyanın 60 milyon, veya bir italyanın 45 milyon turist aldığı bir ortamda Türkiye bu rakamlara ulaşmalı artık. Ama bunun için güzel havalimanların olmalı

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Antalya Havalimanı'ndan Türkiye'ye 26, 27 ve 28 Mart tarihlerinde toplam 57 bin 706 turist giriş yaptı.

Antalya'ya Mart ayı başından bugüne kadar gelen turist sayısı 294 bin 459 olurken, 3 ay içinde gelen turist sayısı 606 bin 454 olarak gerçekleşti. 2009'un aynı döneminde Antalya'ya 461 bin 15 turist geldiğini kaydeden yetkililer, artışın geçen yıla göre yüzde 32 olduğunu bildirdiler.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, küresel krizin olumsuz etkisinin azalmasıyla Türkiye'nin turist sayısında adeta patlama yaşadığını, 2010'da hem Türkiye, hem de Antalya'nın müthiş bir turizm sezonu geçireceğine inandığını söyledi.

Acar, “Küresel krizin etkileri azalmaya başlıyor. Krizin etkisinin azalmasıyla birlikte komşu ülkeler ve özellikle Almanya'dan tatil için Türkiye'ye büyük talep yaşanıyor. Turist sayısı adeta patladı. Müthiş bir sezon geçiriyoruz. Turist sayısındaki patlamanın altında yatan gerçek ise, Antalya'nın hizmet kalitesinin ön plana çıkmasıdır. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, büyük fuarlarda çok önemli tanıtımlar yaptı. Hem bakanlık, hem valilik, hem özel sektör, bir ekip gibi tanıtım çalışmaları yaptı. Bu da bizi umutlandırıyor. Çok başarılı fuarlar geçirdik, bunun sonucunu da alacağız” dedi.

Antalya'ya gelen yolcu sayısı yüzde 32 arttı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Problem meydanın amatörce yönetilmesinde. Diğer konular ayrı sayın Antalyalı. Neyi tebrik edeceğiz ? Meydan iyi yönetiliyor diye mi geliyor yolcu ? Tam aksine yarın kötü yönetiliyor diye gelmeyecekler. önce hizmet. Önce kalite. Önce profesyonel yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazı arkadaşların yorunlarına sadece gülüyorum. Atatürk'ün 1 yıllık yolcusunu Antalya Havalimanı sadece 6-7 ayda ağırlıyor. Bu başarı için önce kutlamak gerekir emeği geçenleri. Diğer nokta, yaz trafiğine göre 3. veya 4. dış hat terminali talep ediyorsanız, teknik olarak onu da tartışalım. Tek sorun şu: 3-4 dış hat terminalini, kalan 5-6 ayda ne ile, kim ile dolduracaksınız? Hangi kış trafiği için bu kapasite artışını istiyorsunuz? Yaz trafiği ile ilgili sıkıntı yaşandığını düşünüyorsanız da doğru adres, SHGM ve Slot Koordinasyon dairesi. Gün içi ve haftaiçi trafiği homojen dağıtacak bir slot planlamayla, bu yaşandığını düşündüğünüz sıkıntı da o şekilde aşılabilir. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hem kapasite yetersiz hem de yönetimi yetersiz. Lütfen böyle önemli meydanlara profesyonel yöneticiler bulun. Turisti rezil etmeye kimsenin hakkı yok. Geçen sene neler yaşadığımızı biz rehberler biliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Antalya havalimanının yazın kapasitesi bu yogunlugu kaldırmaya yetmiyor, onun icin gerekli önlemler alınmalı. Eğer Türkiyenin hedefi 2023te 50 milyon turist ise, bu konudaki altyapı yatırımları yapılmaya başlanmalı ya da tamamlanmalı. unutmayın yılda bir fransanın 82 milyon, ispanyanın 60 milyon, veya bir italyanın 45 milyon turist aldığı bir ortamda Türkiye bu rakamlara ulaşmalı artık. Ama bunun için güzel havalimanların olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000