27 Temmuz 2009, Pazartesi 07:58:22

Antalya-Moskova uçağı acil iniş yaptı!

Antalya’dan dün sabah Moskova seferine çıkan Rusya’nın Nordstar Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağı, 173 yolcu ve 8 kişiden oluşan mürettebatla Rusya’nın Krasnodar şehri havalimanına acil iniş yaptı.
  • Hepiniz yanlış biliyorsunuz NortStar Rus-Alman ortaklığında kurulmuş bir havayolu şirketi.Krasnodar'da zaten bizim tanıdık çalışıyordu.O söyledi.Bence Krasnodar yerine Sochi'ye de inebilirdi.Belki Rusya Karadeniz Bölgesi'ne Krasnodarskiy Kray sahip olduğu için Krasnodar merkezdir.O yüzden inmiştir.Asıl uçakta sorun yokmuş.Yardımcı pilot tekerlekleri kapatayım derken hidrolik sıvıyı otomatiğe bağlamış.Tekerlekleri kapatsaydı hidrolik kontrolü pilotta olacaktı.Ama pilot farketmeyecekti.Sadece tekerlekler kapanmış olacaktı.Böylece uçak çakılabilirdi.Yani uçak iki yönden de pilot hatası.Ayrıca NortStar diye cevap yazan arkadaşımıza katılıyorum.Ama bu havayolu şirketi Türk sermayesi ile kurulan Alman-Rus havayolu şirketidir.Yorumları bekliyor
  • arkadaslar birakalim bosa konusmayi pilot geregini yapmistir.sanki antalyaya geri donse ne olacakti?? inis takimlari calismayami baslayacakti?? pilot dogru karar vererek ulkesine kadar usmustur. cunki ucagin ucmasinda herhangi bir sorun yok.sorun inis takimlarinda.antalya veya rusyanin her hangi bir havaalanina iniste ayni sorunla karsi karsiya olacak olan pilot kendi ulkesini secmistir.
  • Rus sirketidir, eski ismi Taymir. Esas sahibi "Norilskiy Nikel"-dir
  • Onur air e böyle düşünceli pilotlar lazım
  • Nordstar bir turk sirketi degil, turk sermayesiyle Rusya'da kurulan sirketin adi Nordwind.
  • Umuyoruz ilgili ucagin SAFA denetcilerimiz takibini yaparak bir sonraki geliste guzel bir incelerler. Bosu bosuna 1200km uculmaz.
  • NordStar firması Rus gibi görünse de aslında Türk şirketidir.

İniş takımları kapanmayan uçata acil iniş sırasında sorun çıkmasa da, pilotların Antalya’ya dönmek yerine arızalı durumda neden 1200 kilometre uçmayı göze aldığı merak konusu.

Rus RIA ajansı haberine göre Antalya’dan havalanır havalanmaz pilot, uçağın iniş takımlarının toplanmadığını anında fark etmiş. Tekerleri toplanmayan uçak vahim duruma rağmen kalktığı Antalya havalimanına veya Türkiye topraklarındaki en yakın alana iniş yapmak yerine 1200 kilometrelik uçuş gerçekleştirerek Rusya’nın Karadeniz bölgesindeki Krasnodar şehrine neredeyse iki saat sonra inmiş oldu. Uluslararası sivil havacılık yönetmelikleri, uçağın havadaki aerodinamik yapısını bozan arızalar durumunda en yakın alana iniş yapılmasını ön görüyor. Rus yetkililer tuhaf acil iniş yapan Nordstar Havayolları'na ait yolcu uçağıyla ilgili soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

Tahminlere göre yolcu uçağının pilotu Türkiye topraklarına acil iniş yapması durumunda şirketine yüklü fatura kestireceği endişesiyle Rusya topraklarına ulaşmayı tercih etmiş olabileceği üzerinde durulmakta. (Hürriyet)

Antalya-Moskova uçağı acil iniş yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hepiniz yanlış biliyorsunuz NortStar Rus-Alman ortaklığında kurulmuş bir havayolu şirketi.Krasnodar'da zaten bizim tanıdık çalışıyordu.O söyledi.Bence Krasnodar yerine Sochi'ye de inebilirdi.Belki Rusya Karadeniz Bölgesi'ne Krasnodarskiy Kray sahip olduğu için Krasnodar merkezdir.O yüzden inmiştir.Asıl uçakta sorun yokmuş.Yardımcı pilot tekerlekleri kapatayım derken hidrolik sıvıyı otomatiğe bağlamış.Tekerlekleri kapatsaydı hidrolik kontrolü pilotta olacaktı.Ama pilot farketmeyecekti.Sadece tekerlekler kapanmış olacaktı.Böylece uçak çakılabilirdi.Yani uçak iki yönden de pilot hatası.Ayrıca NortStar diye cevap yazan arkadaşımıza katılıyorum.Ama bu havayolu şirketi Türk sermayesi ile kurulan Alman-Rus havayolu şirketidir.Yorumları bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar birakalim bosa konusmayi pilot geregini yapmistir.sanki antalyaya geri donse ne olacakti?? inis takimlari calismayami baslayacakti?? pilot dogru karar vererek ulkesine kadar usmustur. cunki ucagin ucmasinda herhangi bir sorun yok.sorun inis takimlarinda.antalya veya rusyanin her hangi bir havaalanina iniste ayni sorunla karsi karsiya olacak olan pilot kendi ulkesini secmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rus sirketidir, eski ismi Taymir. Esas sahibi "Norilskiy Nikel"-dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Onur air e böyle düşünceli pilotlar lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nordstar bir turk sirketi degil, turk sermayesiyle Rusya'da kurulan sirketin adi Nordwind.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umuyoruz ilgili ucagin SAFA denetcilerimiz takibini yaparak bir sonraki geliste guzel bir incelerler. Bosu bosuna 1200km uculmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
NordStar firması Rus gibi görünse de aslında Türk şirketidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000