03 Mayıs 2015, Pazar 13:27:26

ANTALYA'DA 3. HAVALİMANININ YERİ BELLİ OLDU!

Antalya'ya yapılması planlanan 3. havalimanı projesi için en uygun arazinin Sarılar- Çerler düzlüğü olduğu tespit edildi.
  • Beyler antalya nin batisinin ulasimini anca burada yasayan bilir kas tan antalya otobusle 4 saat inaninanmayan binsin otobuse gelsin. Antalya havalimani 220 km dalaman 180km geriden atip tutmak zor ben dalaman havalimanina 130km yakin oldugum halde sabah 08:05 ucagina yetismem icin gece saat 03:00 evden cikmak zorunda kaliyorum gerisini siz dusunun
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Uçağı piste nasıl yaklaştıracaksınız? Her taraf mania dolu, 4500 metre sonrası ne durumda? Dağlar var, pas geçerse nereye tırmanacak? Adı geçen yer için Google earth'e bakılırsa anlaşılır zaten. O bölge bir havaalanını kaldırır, lakin çok zor.
  • Ucuncu havalimanina okadar yatirim yapacagina mevcut Antalya havalimanindan Alanya ve Kemer tarafina rayli sistem yapsana. Havalimanina ne gerek var ? yine kimin cebini doldurmaya calisyorsunuz?
  • Her ilçeye her köye havalimanı, gelişmiş medeniyetimize kurban olurum.
  • Bu secimde hersey degisecek.
  • Havalimanı, 2-3 minareli cami, kimsenin hiç bi iş yapmadığı uzay kasa belediye binası vs. vs. Yerine hastane, kütüphane, yaz okulu vs. vs. Yapsanızda en azından amel defterinize dua sevap vs. vs. yazılsa.. Zira şu yağtığınız kapitalist kişilerin vs. vs.'lerini doldurmaktan başka bi işe yaramaz.. Bu arada havalar ısınıyo hayvanlarıda unutmamak lazım. Malum antalya sıcak...
  • Antalyaya 10 havalimani bile az !! Antalya Turkiyeyi besleyen bir ildir ! Turizmi, Tarimi ve Endustrisi ile Turkiyenin lokomotifi konumunda.Ama hava limanin konumu aklimda soru isaretleri olusturdu.Zaten o bolgede Dalamam havalimani var.Havalimanin merkeze yada Alanya-Manavgat arasina gelmesi lazim.Ana yogunluk orda ! Bence THK karain havaalani en ideal bolge.THK karainin pisti uzatilirsa cok rahatlikla 320 ve 737 ler iner ve AYT nin stressi birazda olsa azalir.Hem THK karain sehre 20-25 dk mesafe uzaklikta.bence Thk karain havaalanin pisti uzatilip.Alanya-Manavgat arasina bir havalimani yapilmali.
  • Halkalidan katiliyom Antalyayla hicbir alakam yok ama lara sahili it kopuk cingene gezecegine havalimani yapilsin tam digerinin caprazina yapilsin ki digeri kullanilamaz duruma dussun. Halkalida hava cok iyi su an hayirli aksamlar.
  • Araplar onu istiyormuş:) Antalya Antalya olalı böyle turizm görmedi

Antalya'ya yapılması planlanan 3. havalimanı projesi için en uygun arazinin Sarılar- Çerler düzlüğü olduğu tespit edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın Antalya'da milletvekili adayı olması ulaştırma projelerine dair umutları arttırdı. Kısık sesle bir hayal gibi konuşulan projeler, artık daha gür sesle dile getiriliyor. Bunun en güzel örneği ise Antalya'ya yapılması planlanan 3'üncü havalimanı.

Gazipaşa Havalimanı uzun bir bekleme süresinin ardından resmi olarak 14 Aralık 2013'te açılmışken, daha iki yıl geçmeden Antalya'da üçüncü havalimanı için yer aranmaya başlandı. Sabah'ın haberine göre, bu konunun öncüsü ise 1998 yılında kurulan ve Başkanlığını Hasan Akıncıoğlu'nun yaptığı Demre Turizm Yatırımcıları Birliği (DETUYAB).

ARAZİ TESPİT EDİLDİ

Kuruluş amaçlarının başında bölgede uluslararası bir havalimanı inşa edilmesi gelen DETUYAB, konuyla ilgili bir rapor hazırladı ve Lütfi Elvan'a teslim etti. Raporda havalimanının yapılması için yer tespiti de bulunuyor.

Nisan ayında tamamlanan rapora göre Kaş-Demre karayolu üzerinde bulunan Sarılar-Çerler düzlüğünün bölgedeki en uygun arazi olduğu vurgulandı. Tespit edilen bölge, Kaş'a 15 ve Demre'ye de 30 km mesafede bulunuyor.

4 BİN 500 METRE UZUNLUK

Sarılar-Çerler düzlüğü 4 bin 500 metre uzunluğunda ve bin 300 metre genişliğinde bir alanı kapsıyor. Bu da 4 bin 500 metrelik bir pistin bölgede yapılabileceğine işaret ediyor. Antalya Havalimanı'nda en uzun pistin uzunluğunun 3 bin 500 metre.

Düzlüğün güney batı ve kuzey doğu istikametlerinin açık olduğu açıklanan raporda, yıl boyunca görüş mesafesini etkileyecek sis ve pus olaylarının yaşanmadığına da dikkat çekildi.

1 MİLYON YOLCU GELİR

Akıncıoğlu, hafriyata gerek olmamasının Sarılar-Çerler düzlüğünde havalimanı yatırımının maliyetini de düşürdüğünü söyledi. Yatırımcıların ilgisini çeken bir diğer konu ise bölgenin turizm hareketliliği. Bölge nüfusunun yaz aylarında çok arttığına dikkat çeken Akıncıoğlu, bu konuda iddialı, "Kaş ve Kalkan'da haftalık ev kiralayan İngilizlerin sayısı yaz aylarında 400 bini aşıyor. Havalimanının açılması halinde yolcu sayısının 1 milyonun altına düşeceğini tahmin etmiyorum" dedi.

ANTALYA'DA 3. HAVALİMANININ YERİ BELLİ OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

kasli ~ 9 yıl önce
Beyler antalya nin batisinin ulasimini anca burada yasayan bilir kas tan antalya otobusle 4 saat inaninanmayan binsin otobuse gelsin. Antalya havalimani 220 km dalaman 180km geriden atip tutmak zor ben dalaman havalimanina 130km yakin oldugum halde sabah 08:05 ucagina yetismem icin gece saat 03:00 evden cikmak zorunda kaliyorum gerisini siz dusunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 9 yıl önce
Uçağı piste nasıl yaklaştıracaksınız? Her taraf mania dolu, 4500 metre sonrası ne durumda? Dağlar var, pas geçerse nereye tırmanacak? Adı geçen yer için Google earth'e bakılırsa anlaşılır zaten. O bölge bir havaalanını kaldırır, lakin çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 9 yıl önce
Ucuncu havalimanina okadar yatirim yapacagina mevcut Antalya havalimanindan Alanya ve Kemer tarafina rayli sistem yapsana. Havalimanina ne gerek var ? yine kimin cebini doldurmaya calisyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
131.65 ~ 9 yıl önce
Her ilçeye her köye havalimanı, gelişmiş medeniyetimize kurban olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu secimde hersey degisecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havalimanı, 2-3 minareli cami, kimsenin hiç bi iş yapmadığı uzay kasa belediye binası vs. vs. Yerine hastane, kütüphane, yaz okulu vs. vs. Yapsanızda en azından amel defterinize dua sevap vs. vs. yazılsa.. Zira şu yağtığınız kapitalist kişilerin vs. vs.'lerini doldurmaktan başka bi işe yaramaz.. Bu arada havalar ısınıyo hayvanlarıda unutmamak lazım. Malum antalya sıcak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalyaya 10 havalimani bile az !! Antalya Turkiyeyi besleyen bir ildir ! Turizmi, Tarimi ve Endustrisi ile Turkiyenin lokomotifi konumunda.Ama hava limanin konumu aklimda soru isaretleri olusturdu.Zaten o bolgede Dalamam havalimani var.Havalimanin merkeze yada Alanya-Manavgat arasina gelmesi lazim.Ana yogunluk orda ! Bence THK karain havaalani en ideal bolge.THK karainin pisti uzatilirsa cok rahatlikla 320 ve 737 ler iner ve AYT nin stressi birazda olsa azalir.Hem THK karain sehre 20-25 dk mesafe uzaklikta.bence Thk karain havaalanin pisti uzatilip.Alanya-Manavgat arasina bir havalimani yapilmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Karain'e tek taraflı yaklaşma yapılabilir, mania var. Pas geçildiğinde kalkış olabilir mi emin değilim. Ancak sportif bir havaalanını, üstelik Türkiye'nin aynı anda operasyon yapılabilen iki piste sahip tek havaalanı varken ticari uçuşlara açma fikri korkunç ve de gereksiz.
Isim/Sehir/Rumuz ~ 9 yıl önce
Halkalidan katiliyom Antalyayla hicbir alakam yok ama lara sahili it kopuk cingene gezecegine havalimani yapilsin tam digerinin caprazina yapilsin ki digeri kullanilamaz duruma dussun. Halkalida hava cok iyi su an hayirli aksamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 9 yıl önce
Araplar onu istiyormuş:) Antalya Antalya olalı böyle turizm görmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000