20 Nisan 2010, Salı 15:04:11

Antalya "Kül" oldu

Felaketler ülkesi İzlanda’nın dünya ekonomisine verdiği yanardağ zararından Türkiye de payını aldı. Hava trafiği durunca turizmin kalbi Antalya’ya gelen günlük turist sayısında gerileme yüzde 80’i geçti

Küresel krizde ilk batan ülke olarak uluslararası finans piyasalarında büyük çalkantılara neden olan İzlanda, dünya ekonomisini bu kez doğal afetle tehdit ediyor. Üst üste gelen talihsizlikler nedeniyle adı lanetli ülkeye çıkan İzlanda’daki yanardağ patlamaları Avrupa’dan Uzakdoğu’ya, ABD’den Türkiye’ye kadar tüm dünyayı etkisi altına aldı. İzlanda’nın felaketi Türkiye’de en büyük darbeyi turizm sektörüne vurdu. Felaket öncesi günde 20 bin turistin giriş yaptığı Antalya Havalimanı ertelenen uçuşlar nedeniyle bomboş kaldı. Son iki günde Antalya’ya iniş yapan turist sayısı yüzde 80’den fazla  düşüşle günlük 3 bine geriledi.

20 BİNDEN 3 BİNE DÜŞTÜ

Turist sayısında son günlerdeki düşüş nedeniyle bu yıl 30 milyon turist bekleyen Türk turizmcisi şok oldu. Avrupa’da hava trafiğinin kapanmasıyla ne Türkiye’ye turist gelebildi ne de Türkiye’den Avrupa’ya turist gidebildi. Küller sebebiyle uçuşların iptal edilmesi üzerine Antalya’ya turist gönderen Almanya, Hollanda, İngiltere ve İskandinav ülkelerinden yolcu gelişi durdu. Şu an Antalya’ya Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden turist geldiği belirtildi. Bir hafta öncesine kadar günde 20 binin üzerinde yolcu ağırlayan Antalya’da havayoluyla dün 3 bin 919, önceki gün 3 bin 760 kişi geldi. 14 Nisan’dan bu yana yolcu akışındaki azalma ise yüzde 42.6 oldu.

150 BİN TURİST GELMEDİ

İzlanda’nın küllerinden sadece Antalya değil, Güney Ege’deki turizmciler de etkilendi. Bu bölgeye gelemeyen turist sayısının 150 bini bulduğu kaydedildi. Özellikle İngilizler’in gözdesi Marmaris adeta bomboş kaldı. Antalya ve Güney Ege’de bulunan ve geriye dönemeyen turistler ise sigorta kapsamında olmamasına rağmen turizmciler tarafından ağırlandığı belirtildi.

Antalya "Kül" oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000