11 Nisan 2013, Perşembe 17:08:53

ANTALYA BU YIL COŞACAK

Antalya Havalimanı işletmecisi ICF Airports’in Eş Genel Müdürü Ersel Göral, 2013 yılında dış hatlarda yüzde 5, iç hatlarda yüzde 10'luk artış beklediklerini söyledi.
  • " İskandinav ülkelerindeki artış ise yüzde 40 oranında" olabilir, ama bizi oyalamayin. Mesela Helsinki'den gelenlerden kaci Antalya'ya kalacak acaba? Cogu Alanya'ya gidecek ve gelecekte Gazipasa havalimanini kullanmaya tercih ederler. Buna ICF bir cözum bulmali, belki Havas gibi bir transfer service havalimandan Alanya otogara....
  • Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. Önce hizmetleriniz düzeltin. Ayrıca gazipaşa faktörünü de unutmamak lazım
  • En az 3 dil bilen adam neden senin infokiosk servisinde calissin kardesim?
  • Grev olacak nereye coşuyor ??

ICF Airports Eş Genel Müdürleri Ersel Göral ve Dirk Schusdziara, ICF Havalimanı CIP Terminali'nde düzenlenen basın toplantısında geçen yılın değerlendirmesini yapıp, 2013 hedefleri hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl çok iyi bir sezon geçirdiklerini söyleyen Genel Müdür Dirk Schusdziara, 2012 yılını 25 milyon yolcu ile kapattıklarını, 2013 yılından beklentilerinin ise yüzde 5'lik bir artış olduğunu söyledi. Antalya Havalimanı'nın bu oranlarla şu anda Avrupa'da 14'üncü, dünyada ise 53'ncü sırada olduğunu hatırlatan Schusdziara, hedeflerini ise Avrupa'da ilk 10' a girmek olarak açıkladı. 2013 yılının ilk üç ayında yolcu sayılarının umut verici olduğunun altını çizen Schusdziara, "Mart ayında dış hatlarda yüzde 10, iç hatlarda yüzde 16 oranında bir artış var. Mart ayında en çok gelen yolcular sıralamasında Almanlar ilk sırada, onları Finlandiya, Norveç izliyor. İskandinav ülkelerindeki artış ise yüzde 40 oranında. Rus yolcularımızdaki artış ise Mart ayı itibarıyla yüzde 15. Yaz sezonunda da umutluyuz ve çok daha iyi geçeceğini ümit ediyoruz" dedi.


“1 MİLYON İSRAİLLİ TURİSTİN 400 BİNİNİ ANTALYA'DA AĞIRLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Genel Müdür Ersel Göral ise, son iki haftadır düzelen Türkiye-İsrail ilişkilerinin turizme yapacağı katkıya dikkat çekti. Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı şekilde Türkiye'ye bu yıl gelmesi beklenen 1 milyon İsrailli turistin 400 binini Antalya'da ağırlamayı hedeflediklerini söyleyen Görül, "Türkiye'ye gelen İsrailli turist sayısı 2005-2006 yılında 700-800 bin gibiydi. İlişkilerin negatif yönde gelişiminden sonra 30 binlere kadar düştü ama bu sene yaz döneminde 1 milyon turist geliyor İsrail'den. Bunların hepsi pozitif gelişmeler. Antalya iyi bir ürün. Bu potansiyeli kullanan kişiler olarak bu ürünü en iyi şekilde müşteriye sunabilmek ve buraya çekebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu sene dış hat trafiğinde beklentimiz yüzde 5 oranında bir artış" diye konuştu.

“EXPO ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL”

2016 yılında EXPO için önemli hazırlıklarının olduğunu ve bu etkinliği çok önemsediklerini ifade eden Göral, "Diğer partnerlerimizle birlikte yüzümüzün akıyla bu projenin altından kalkacağız" dedi.

2012 yılını 2011'e kıyasla yüzde -1,5 ile kapattıklarını ancak bunun 2012 yılının düşük olmasından değil, 2011 yılının beklenenin iki katı üzerinde artış olmasından kaynakladığını ifade eden Göral, "2011 yılı Arap Baharı sebebiyle farklı bir yıldı. Dış hat trafiğinde yüzde 10 gibi astronomik bir artış yaşadık. Aslında bizim normal artışımız olan yüzde 5'lik artış devam etseydi 2012'de, 2011'in yüzde 5 üzerinde gerçekleşecekti ama 2011 yılında çok arttığı için 2012'de düşüş varmış gibi göründü. Aslında stabil artış 2012’de de devam etti, 2013’te yine yüzde 5’lik bir artış bekliyoruz" diye konuştu.

Son 4-5 yılda İskandinav ülkelerindeki ekonomik daralma sebebiyle yolcu sayısının düştüğünün altını çizen Göral, bu daralmanın tam olarak normale dönmediğini ancak insanların buna alıştığını ve tatil planı yapmaya başladıklarını ifade etti. İlk üç ayda bu pazardaki artış oranının yüzde 40 olarak gerçekleştiğini söyleyen Göral, "Bütün yıl boyunca yüzde 40 artış zor ama geçen senenin üzerinde bir artış olacak mutlaka. Doğu Avrupa'dan da ciddi bir artış bekliyoruz. Rusya pazarı da geçen sene küçük bir artışla kapanmıştı, bu sene yüzde 6 ile 8 arasında olacak ki, bu yüzde 5'lik toplam artışa destek verecek önemli pazarlardan biri olacak" şeklinde konuştu.

Göral, iç hatlarda ise bu sene yine yüzde 9-10 arasında bir artış beklediklerini söyledi. Genel Müdür Ersel Göral, toplantıda ilk kez Antalya Havalimanı'nda hizmete sokulan görüntülü danışma sistemi hakkında da bilgi verdi. Terminalde şu anda dört ayrı noktaya yerleştirilen sistemle yolcuların danışmayı arayarak bilgi alabileceğini söyleyen Göral, "infokiosk” adını verdikleri hizmetin zaman içinde sayısının artırılacağını ve misafirlerin büyük beğenisini kazandığını ifade etti. Göral, her ulustan insanların misafir edildiği havalimanında infakiosk servisinde çalışan personelin de en az üç dil bilen kişilerden seçildiğini sözlerine ekledi.

ANTALYA BU YIL COŞACAK

Yorumlar

Sinirli Adam ~ 11 yıl önce
" İskandinav ülkelerindeki artış ise yüzde 40 oranında" olabilir, ama bizi oyalamayin. Mesela Helsinki'den gelenlerden kaci Antalya'ya kalacak acaba? Cogu Alanya'ya gidecek ve gelecekte Gazipasa havalimanini kullanmaya tercih ederler. Buna ICF bir cözum bulmali, belki Havas gibi bir transfer service havalimandan Alanya otogara....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmamak lazım ~ 11 yıl önce
Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. Önce hizmetleriniz düzeltin. Ayrıca gazipaşa faktörünü de unutmamak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
En az 3 dil bilen adam neden senin infokiosk servisinde calissin kardesim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev var ~ 11 yıl önce
Grev olacak nereye coşuyor ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000