01 Ağustos 2009, Cumartesi 10:20:26

Antalya, 7 ayda 5 milyona ulaşamadı!

Ekonomik kriz nedeniyle Antalya'da turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 6 oranında düşüş yaşadı. Kente 2009'un ilk 7 aylık döneminde gelen turist sayısı 5 milyona ulaşamadı.
  • ayt ata karşılaştırması nasıl acaba ?
  • SAW çalışanları da orayı AYT ile bir tutuyorlar. SAW açıldığından beri bu kadar yolcu geçti mi acaba.

Dünyayı sarsan ekonomik krizden etkilenen Antalya'ya gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 6 oranında düşüş oldu. 2008 yılının ilk 7 aylık döneminde 5 milyon 52 bin turistin geldiği Antalya, bu yıl 5 milyon sınırına ulaşamadı. Antalya Havalimanı'ndan alınan bilgiye göre, dış hatlar terminaline giriş yapan turist sayısı yılın ilk 7 aylık döneminde 4 milyon 735 bin rakamına ulaştı. Kente gelen turist sayısı geçen yıla oranla 317 bin düşüş yaşadı.

Geçen yıl turizmin en yoğun olduğu ay olan temmuzda 1 milyon 571 bin turistin geldiği kentte, bu yıl bu rakam 1 milyon 505 bine düştü.

Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne toplam 7 bin 740 uçak iniş yaparken, 339 uçak inişi sayısı ile en fazla uçağın iniş yaptığı tarih 25 Temmuz oldu.
Turist rakamlarında temmuz ayında önemli bir farkın olmadığını ancak genel toplamda yüzde 6 oranında bir düşüş yaşadıklarını söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, "Küresel finansal krizin yaşandığı bir yılda bu düşüşler normal. İspanya ve Yunanistan'da turist sayılarında yüzde 20 düşüş yaşandı. Biz Avrupa'ya daha uzak olmamıza rağmen bu ülkelerden daha iyi bir sezon geçiriyoruz" dedi.

Antalya'da verilen hizmet kalitesinin turizm rakamlarında büyük düşüş yaşanmasını engellediğini söyleyen Acar, "Antalya'nın hizmet kalitesi, çevreye verilen önem ve güvenli oluşu turistlerin her zaman ilgisini çekiyor. Yani turist sayısındaki eksilme, Antalya'nın gözden düşmesinden kaynaklanmıyor. Antalya otelleriyle, koylarıyla, tarihi yapıtlarıyla artık bir dünya markası haline geldi" dedi.

Antalya, 7 ayda 5 milyona ulaşamadı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ayt ata karşılaştırması nasıl acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAW çalışanları da orayı AYT ile bir tutuyorlar. SAW açıldığından beri bu kadar yolcu geçti mi acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000