09 Mayıs 2015, Cumartesi 14:03:34

3. HAVALİMANI RAPORU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA SUNULDU

Antalya’nın Demre ilçesinde tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.
  • Yer seçimi doğru yapıldıysa, bu havalimanı Demre, Kaş Kalkan vs için yararlı olur. Or-Gi gibi astarı yüzünden pahalıya gelmez.
  • Yandaşa inşaat nasıl verilir
  • Bazıları ne kadar boş yorumlar. Ak Partili olmadığım halde yinede desdekliyorum yapılsın. Var dan fayda var. Fena mı olur insanların ekmek kapısı olur. Nasıl bir vatan hainliği . Sırf ak parti yapıyor diye karşılar.
  • Zaten orda Meyis havalimani var.Bir arabali feribot ayarlansa turistlere otobuslerle cok rahat ve ekonomik bir sekilde ulasim saglanir.Zaten o adaya Turkiye vatandaslari da vizesis girebiliyor.Arti o bolgede turist yogunlugu yok cunku bolge hep daglik ve ucurum.Ana turist yogunlugu Manavgat-Alanya arasinda.Suan Antalyada havacilik adina yapilmasi gerekenler 1.Ivedilikle var olan AYT havalimani gelistirilmeli ( terminaler buyutulmeli, tranvay havalimanina gelmeli ve Terminaler birbirine baglanmali.... ) 2.Alanya ve Manavgat arasina yeni bir havalimani gelmeli 3.THK karain havaalanin pisti uzatilip a320 ve b737 lerin inebilmesi saglanmali boylelikle yazin high demand donemlerde ucaklar Ayt nin stressi biraz azalta bilsin
  • madem öyle.. o kadar lazım bölgeye ve işleyeceği garanti..milletin parasıyla değil, bu işten para kazanacak turizmciler alsınlar yanlarına özel sektörü, riskleri kendi alarak (zafer deki gibi yolcu garantili değil) BUYURSUN yapsın...
  • Halimize bak noel baba havaalanina kaldik olu yatirim,onun yerine unye havaalanini acin hazir yapilmis olan
  • Sayın müdürüm LÜTFEN şu işleri yaparken sadece MÜTEAHHİTlerle görüşmeyin PİLOTLARA ve HAVACILIK mühendislerinede danışın. Zemin düz 6 pisti kurtarabilir ama SID, STAR için manevra yapacak alan yok. RNAV dahi koysanız SIKINTILI. KATEGORİ "C" havaalanı yapıyorsunuz. B777, A330 geçtim B737, A320 vs çok sıkıntı yaşar, bu bölge çok dağlık bir arazi. Sadece İNŞAAT değil UÇUŞ kısmınıda bir düşünelim. DİKKAT.
  • Önce şu mevcut havalimanına yeni terminal yapın. Yoğunluk yüzünden kontuarlar açılamıyor!!!!
  • Bu isin askeri strateji kismi da var.
  • Hem dalaman havalimanina, hemde antalya havalimanina, yeni havalimani yapilmasi onerilen yerden hizli tren yapilsa, mevcut havalimanlarinda da kapasite artisina gidilse daha verimli olur gibi duruyor.

Antalya’nın Demre ilçesinde tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.

Hazırlanan raporda havalimanının yapılması için en uygun alanın Kaş-Demre karayolu üzerinde yer alan Sarılar-Çerler bölgesi olduğu belirtildi. DETUYAB, Batı Antalya Havalimanı için hazırladığı ön raporu Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’a sundu. Bakanlığın üst düzey yetkililerinin Kaş-Demre karayolu üzerindeki bölgeyi helikopter ile inceleyecekleri belirtildi.

DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu’nun imzasını taşıyan raporda ilk olarak havalimanına olan ihtiyacın nedenleri sıralandı. Raporda mevcut havalimanlarının Batı Antalya’ya olan uzaklığı, mevcut karayollarının yetersizliği, ulaşım zorluğu nedeniyle yatırımların yapılamaması, ekonomik faaliyetler için bölgenin dış pazarlara açılamaması, bölgedeki turizm ve tarım yatırımlarının verimli kullanılamaması, bölgede havalimanı yapılmasının nedenleri olarak sıralandı.

DETUYAB’ın raporunda havalimanı için en uygun bölgenin Kaş’a 15, Demre’ye 30 km mesafede yer alan Kaş-Demre karayolu üzerindeki Sarılar-Çerler mevki olduğu belirtildi. Raporda Sarılar-Çerler bölgesinin, arkeolojik ve doğal Sit alanı olmadığı, Özel Çevre Koruma Alanı kapsamında yer almadığı ve su sıkıntısı nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılmadığına dikkat çekildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün DETUYAB’a gönderdiği ve bölge içinde 2863 sayılı yasa kapsamında değerlendirilebilecek kültür varlığı bulunmadığını belirten yazı da raporda yer aldı. Bölgede yapılan ve yapılacak olan turizm yatırımlarının da ayrıntılı bilgisinin bulunduğu raporda, bölgede bulunan Noel Baba Kilisesi’nin din turizmi açısından büyük öneminin bulunduğu ancak ulaşım zorluğu nedeniyle yeterli sayıda turistin bölgeye gelemediği vurgulandı.

Hazırladıkları ön rapor hakkında açıklamalarda bulunan DETUYAB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Y. Akıncıoğlu, “Hazırladığımız raporda bölge ekonomisi için havalimanına ihtiyacımızın bulunduğunu ve havalimanının yapılacağı arazi için öngörüde bulunduk” dedi. Batı Antalya’nın şu an için en önemli gereksiniminin havalimanı olduğunu belirten Akıncıoğlu, “Batı Antalya, bu havalimanının yapılması durumunda, Antalya ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bölgemiz inanç turizminin en önemli duraklarından Noel Baba Kilisesi’ni bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca farklı turizm zenginlikleri ile bölge Türk turizmine çeşitlilik de katacaktır. Ulaşım koşullarının zorluğu nedeniyle bölgemiz potansiyelini tam olarak gösteremiyor. Bizim önerdiğimiz veya Bakanlık otoritelerinin uygun bulacağı başka bir bölgeye havalimanının yapılması ekonomik anlamda bölgemize ve Türkiye’ye ciddi bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bölgede ciddi turizm tahsisleri yapıldığını ve bu tahsislerin hayata geçirilmesi sonrasında da havalimanının en önemli ihtiyaç olacağını kaydeden Akıncıoğlu, “Bölgemizde daha fazla turist ağırlamak istiyorsak bu havalimanı en kısa zamanda hayata geçirilmeli. Yapılmasını arzu ettiğimiz ve fizibıl olacağını düşündüğümüz Yap-İşlet-Devret modeli ile çıkacak ihaleye DETUYAB olarak girmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

3. HAVALİMANI RAPORU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NA SUNULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yer seçimi doğru yapıldıysa, bu havalimanı Demre, Kaş Kalkan vs için yararlı olur. Or-Gi gibi astarı yüzünden pahalıya gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yandaşa inşaat nasıl verilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaile alınan ~ 9 yıl önce
Bazıları ne kadar boş yorumlar. Ak Partili olmadığım halde yinede desdekliyorum yapılsın. Var dan fayda var. Fena mı olur insanların ekmek kapısı olur. Nasıl bir vatan hainliği . Sırf ak parti yapıyor diye karşılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zaten orda Meyis havalimani var.Bir arabali feribot ayarlansa turistlere otobuslerle cok rahat ve ekonomik bir sekilde ulasim saglanir.Zaten o adaya Turkiye vatandaslari da vizesis girebiliyor.Arti o bolgede turist yogunlugu yok cunku bolge hep daglik ve ucurum.Ana turist yogunlugu Manavgat-Alanya arasinda.Suan Antalyada havacilik adina yapilmasi gerekenler 1.Ivedilikle var olan AYT havalimani gelistirilmeli ( terminaler buyutulmeli, tranvay havalimanina gelmeli ve Terminaler birbirine baglanmali.... ) 2.Alanya ve Manavgat arasina yeni bir havalimani gelmeli 3.THK karain havaalanin pisti uzatilip a320 ve b737 lerin inebilmesi saglanmali boylelikle yazin high demand donemlerde ucaklar Ayt nin stressi biraz azalta bilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zafer 2 olur ~ 9 yıl önce
madem öyle.. o kadar lazım bölgeye ve işleyeceği garanti..milletin parasıyla değil, bu işten para kazanacak turizmciler alsınlar yanlarına özel sektörü, riskleri kendi alarak (zafer deki gibi yolcu garantili değil) BUYURSUN yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel böyle ~ 9 yıl önce
Devlet, başta ulaşım, altyapı hizmetlerini yapmak zorundadır.Kaldı ki bir kısmını yap-işlet-devret sistemiyle inşa ediliyor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Halimize bak noel baba havaalanina kaldik olu yatirim,onun yerine unye havaalanini acin hazir yapilmis olan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayın müdürüm LÜTFEN şu işleri yaparken sadece MÜTEAHHİTlerle görüşmeyin PİLOTLARA ve HAVACILIK mühendislerinede danışın. Zemin düz 6 pisti kurtarabilir ama SID, STAR için manevra yapacak alan yok. RNAV dahi koysanız SIKINTILI. KATEGORİ "C" havaalanı yapıyorsunuz. B777, A330 geçtim B737, A320 vs çok sıkıntı yaşar, bu bölge çok dağlık bir arazi. Sadece İNŞAAT değil UÇUŞ kısmınıda bir düşünelim. DİKKAT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Önce şu mevcut havalimanına yeni terminal yapın. Yoğunluk yüzünden kontuarlar açılamıyor!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu isin askeri strateji kismi da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bittabii ~ 9 yıl önce
Bodrum, dalaman ve Antalya havalimanlarının bir tarafı da Askeri meydan zaten
mfi ~ 9 yıl önce
Hem dalaman havalimanina, hemde antalya havalimanina, yeni havalimani yapilmasi onerilen yerden hizli tren yapilsa, mevcut havalimanlarinda da kapasite artisina gidilse daha verimli olur gibi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heee ~ 9 yıl önce
3000 metrelik toros dağlarına boydan boya hızlı tren yapmayı da akıl edemiyorlar, cahil bunlar.
CEO ~ 9 yıl önce
Dostum daha Antalya'ya tren ile ulaşim yok. Sen neyi hayal ediyorsun. Kemer-Antalya-Alanya arası fiziki olarak uygun. Yapacak yatırımcı nerede!!! Maramaray hala 5 (beş) istasyon çalişiyor. Biz hayal ediyoruz onlar yapar. şaka şaka

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000