02 Mayıs 2011, Pazartesi 08:15:22

UÇUŞ GÜVENLİĞİNDE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADILAR

Avrupa-Ortadoğu-Kıbrıs Uçuş Güvenliği Kuruluşu (FSF-SEC) ve Rusya Uçuş Güvenliği Kuruluşu bir işbirliği memorandumu imzaladı.
  • Kıbrıs Rum Kesimi!

Memorandum, FSF-SEC Uluslararası Konferansı çerçevesinde 27 Nisan akşamı düzenlenen yemekte, FSF-SEC İcra Kurulu Üyesi ve Konferansın Koordinatörü Hristos Petru ve Rusya Uçuş Güvenliği Kuruluşu Başkanı Evgeny Shaposnikov arasında imzalandı.

Resmi yemekte Dimitris Hristofyas, Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu Genel Sekreteri Raymond Benjamin ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli de hazır bulundu.

Hristos Petru yemekte yaptığı konuşmada, uçuş güvenliği alanında işbirliğinin sadece işlevsel düzeyde değil devletlerarası ilişkilerde de faydalı olacağını, memorandumu imzalamanın iki ülke arasındaki işbirliğinin ilerlediğini gösterdiğini söyledi.

Memorandum, bilgi alışverişi, ortak seminerler, çalıştaylar ve eğitim gibi çeşitli alanlarda işbirliğini, hava ulaşımında iki ülke arasında işbirliğinin cesaretlendirilmesini ve ileriye götürülmesini sağlıyor.

Bu arada akşam yemeğinden önce Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, Bakan Markulli ve diğer yetkililerin katılımında ICAO Genel Sekreteri’yle bir görüşme yaptı. (ABhaber)

UÇUŞ GÜVENLİĞİNDE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADILAR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıs Rum Kesimi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000