Memorandum, FSF-SEC Uluslararası Konferansı çerçevesinde 27 Nisan akşamı düzenlenen yemekte, FSF-SEC İcra Kurulu Üyesi ve Konferansın Koordinatörü Hristos Petru ve Rusya Uçuş Güvenliği Kuruluşu Başkanı Evgeny Shaposnikov arasında imzalandı.
Resmi yemekte Dimitris Hristofyas, Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu Genel Sekreteri Raymond Benjamin ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli de hazır bulundu.
Hristos Petru yemekte yaptığı konuşmada, uçuş güvenliği alanında işbirliğinin sadece işlevsel düzeyde değil devletlerarası ilişkilerde de faydalı olacağını, memorandumu imzalamanın iki ülke arasındaki işbirliğinin ilerlediğini gösterdiğini söyledi.
Memorandum, bilgi alışverişi, ortak seminerler, çalıştaylar ve eğitim gibi çeşitli alanlarda işbirliğini, hava ulaşımında iki ülke arasında işbirliğinin cesaretlendirilmesini ve ileriye götürülmesini sağlıyor.
Bu arada akşam yemeğinden önce Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas, Bakan Markulli ve diğer yetkililerin katılımında ICAO Genel Sekreteri’yle bir görüşme yaptı. (ABhaber)
Facebook Yorum