05 Mayıs 2010, Çarşamba 09:12:32

Rumların Ercan korkusu sürüyor!

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli, Ercan Havaalanı kontrol kulesinin olası tanınmasını engellemek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
  • Rumlar LCA istasyonundan her yaz zengin oluyorlar, bu istasyon sayesinde yurda soktukları turist sayısına bakın lütfen.. ECN tanınırsa, bu KKTC için milad olur..
  • Sırf rumların değil Türklerinde ercan korkusu devam ediyor. 12 tane kontuarla bu yazı nasıl çıkartacağız korkusu. Ne yazık ki sivil havacılık bu konuda hiç bir şey yapmıyor. Yazın yaşanacak olan rezilliği bugünden duyuruyorum. Pasaport polisi yetersiz. Güvenlik yetersiz. Meydan yetersiz. İşte korku aslında bu. Turist olarak gelecek olanların allah yardımcısı olsun.
  • rumların yapacak bir işi kalmamış herhalde? ee biliyorlar sonlarının ne olacaklarını kaçınılmaz sonu geciktiriyorlar sadece
  • rumlar artık ne kadar çaba sarfetsede artık eninde sonunda geçte olsa yabancı uçaklar inecek ercan havalimanına bugüne kadar çeşitli masa oyunları ile engellediler ama artık o masa oyunlarıda kesmiyor direk siyasiye döküyorlar ama nafile rumlar boşuna uğraşıyorsunuz artık oyunlarınız bitiyor....

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, hükümetin; herhangi bir egemenlik hakkını herhangi birine devretmesinin, ayrıca KKTC’deki uçuş kontrol merkezi ve Ercan Havalimanı’na meşruiyet kazandırmayı hedefleyen herhangi bir faaliyeti kabul etmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
  
Haravgi gazetesine göre Rum basınında geçtiğimiz gün çıkan “Ercan Havalimanı'nın bir üçüncü kişiye ya da stratejik yatırımcıya devredilmesi” senaryolarına ilişkin haber üzerine açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hava sahası, uçuş kontrol merkezi, uluslararası havalimanları ve “Lefkoşa FIR Hattı”na ilişkin ilgili birimlerin yetkilerinin, uluslararası ve Avrupa hukuku tarafından belirlendiğini, bunların ayrıca Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), 1944 Chicago Anlaşması, AB ve Eurocontrol kararları ve siyasetleri tarafından da saptandığını ifade etti.
  
Bakanlık açıklamasında ayrıca, Erato Kozaku Markulli’nin Bakanlık görevini üstlenir üstlenmez ICAO, Eurocontrol ve AB’ye mektup göndererek Rum Yönetimi’nin bu konudaki tezlerini net bir şekilde dile getirdiği belirtildi.
 

Rumların Ercan korkusu sürüyor!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Rumlar LCA istasyonundan her yaz zengin oluyorlar, bu istasyon sayesinde yurda soktukları turist sayısına bakın lütfen.. ECN tanınırsa, bu KKTC için milad olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sırf rumların değil Türklerinde ercan korkusu devam ediyor. 12 tane kontuarla bu yazı nasıl çıkartacağız korkusu. Ne yazık ki sivil havacılık bu konuda hiç bir şey yapmıyor. Yazın yaşanacak olan rezilliği bugünden duyuruyorum. Pasaport polisi yetersiz. Güvenlik yetersiz. Meydan yetersiz. İşte korku aslında bu. Turist olarak gelecek olanların allah yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rumların yapacak bir işi kalmamış herhalde? ee biliyorlar sonlarının ne olacaklarını kaçınılmaz sonu geciktiriyorlar sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rumlar artık ne kadar çaba sarfetsede artık eninde sonunda geçte olsa yabancı uçaklar inecek ercan havalimanına bugüne kadar çeşitli masa oyunları ile engellediler ama artık o masa oyunlarıda kesmiyor direk siyasiye döküyorlar ama nafile rumlar boşuna uğraşıyorsunuz artık oyunlarınız bitiyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000