17 Mayıs 2010, Pazartesi 10:22:22

PİLOTLARIN YATAK ODASI

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, kokpite kamera yerleştirilmesi düşüncelerini köşesine taşıdı... İşte Ali Kıdık'ın o yazısı...
  • bence derhal kokpite kamera konulmalı...bu sayede yeni yeni amsterdamlar engellenir..çay kahve sohbet muhabbet sonrası malum
  • hangar da teknisyenin çalışma yeri ama orda onlarca kamera var.(tuvaletin önü de dahil)özel hayat falan filan geçin bunları.
  • sigara içmek bir hak yada ihtiyaç değildir. aşağıdaki arkadaşlardan birinin yazdığı gibi, kişinin kendi kendine yarattığı bağımlılıktır. kurallar böyleyse, gerekirse 24 saat de içilmez. kaptan pilot olmak da bunun önüne geçemez. imam osurursa cemaat sıçar diye bir laf bile var. ülke de bu yüzden geri değil mi zaten?
  • thy teknik hangarında yüzlerce kamera var.onlar insan değil mi?neden kokpite kamera konulmasından rahatsız oluyorsunuz.?maliyete gelince havacılık sektöründe bu tip şeyler devede kulak bile değildir.aynı zamanda kargo kompartımanına da kamera yerleştirilmelidir.
  • Madem konu mahremiyet, kokpit kapısının önünü ve ön galleyi gösteren kamera sistemleri de mahremiyete zarar veriyor. Kabin memurlarının yatak odası da galley dir bu durumda. Onlarıda gözlemeyin.
  • hala inananlar var demekki. bravo doğrusu bunu planlayıp uygulayanlara.
  • kameranın maliyetini düşünün.bence her kokpite asgari ücretli yada sadakaya veya hayrına çalışacak birer ispiyoncu badem daha ucuza malolur.
  • mobeseler kaldırılsın herkesin kafasının üzerine çubuk gibi bir aparat yardımıyla kamera takılsın, kim ne yapıyor bilelim kamerasını çıkaranı derhal polis yakalısın. Çok daha emniyetli olur. Hiç hırsızlık, trafik suçu kalmaz. ABD'nin paranoyak vatandaşı gibi olmayın... Kokpite kamera takarak kazalara engel olamazsınız. Kazanın nasıl olduğunu (bence saçma) görebilirsiniz sadece. FDR CVR görevini yeterince yerine getirmektedir. Bir de pilot tarafından tacize uğradığını söyleyen hanımefendi lütfen yalan söyleyecekseniz usturubunca söyleyeyin. Kokpitte ahlaksız teklifler takipler yok artık, pilot dediğiniz adamı ne hale getirdiniz, yazık. Sesiniz kaydediliyyor zaten ses kaydından kormayan görüntü kaydından mı çekinecek. Mantıklı olunuz.
  • kokpitin diger çalışma alanlarından ne farkı var ki. sigara konusuna deginmişler. uçuş sigara içilmeyen ucussa herkes icin sigara icilemez ucustur. ground time da sigara icilebilen bi yere gitmek zorsa sigarayı bırakın. sigara bi ihtiyac degil insanın kendi istegiyle yarattıgı bagımlılık ve keyiftir. bi çok insan çalışma alanı insanların gozu onunde çalışabilmekteyken, kokpitte neden çalışılamasın ki. gizli bi iş yapmıyosunuz ne de olsa. bence sadece kendine guveni az olan pilotlar buna karsı cıkacaktır.
  • Sizlerinde işyerinde çalışırken görüntü kayıtlarınızı alsalar hoşunuza gidermi.Bunun neresi haklı sizce.Kamera konuldu varsayın.Bunu yolcuların izleyeceğini falanmı düşünüyosunuz.Hadi yolcu izledi ne anlıcak neyi takip edicek.Ananız babanız yada çocuğunuz ameliyat olurken seyrettiğinizi düşünün ne anlarsınız ne düşünürsünüz.Etik deil pilotları kutsal mekanlarında bari rahat bırakın.Ayıptır.

Son günlerin iğrenç moda haberi Deniz Baykal'ın yatak odası görüntüleri. Yapmıştır yapmamıştır kendi bileceği bir iş. Benim şöyle bir görüşüm var. Artık insanoğlu açık cezaevinde yaşıyor. Dolayısıyla gizli denen özel hayat sizlere ömür. Binlerce pilotu ilgilendiren önemli bir karar alınma aşamasında.

11 Eylül 2001 tarihinde Amerika'da yaşanan uçakla intihar saldırısının ardından bir dizi emniyet tedbirleri alınmıştı. Bunların en başında kokpit kapısının sağlamlaştırılması ve bu sayede uçak kaçırma eylemlerinin önüne geçilmek istenmesi idi.

Şimdi daha da ileri gidilerek kokpite kamera yerleştirilmesi fikri tartışılıyor. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kokpitin görüntülenmesi için kamera yerleştirilmesi konusunu ortaya attı.

Bu konuya pilotların şiddetle karşı çıkacaklarını düşünüyorum.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın yazısının tamamı için TIKLAYIN

PİLOTLARIN YATAK ODASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Misafir ~ 14 yıl önce
bence derhal kokpite kamera konulmalı...bu sayede yeni yeni amsterdamlar engellenir..çay kahve sohbet muhabbet sonrası malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hangar da teknisyenin çalışma yeri ama orda onlarca kamera var.(tuvaletin önü de dahil)özel hayat falan filan geçin bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sigara içmek bir hak yada ihtiyaç değildir. aşağıdaki arkadaşlardan birinin yazdığı gibi, kişinin kendi kendine yarattığı bağımlılıktır. kurallar böyleyse, gerekirse 24 saat de içilmez. kaptan pilot olmak da bunun önüne geçemez. imam osurursa cemaat sıçar diye bir laf bile var. ülke de bu yüzden geri değil mi zaten?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy teknik hangarında yüzlerce kamera var.onlar insan değil mi?neden kokpite kamera konulmasından rahatsız oluyorsunuz.?maliyete gelince havacılık sektöründe bu tip şeyler devede kulak bile değildir.aynı zamanda kargo kompartımanına da kamera yerleştirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem konu mahremiyet, kokpit kapısının önünü ve ön galleyi gösteren kamera sistemleri de mahremiyete zarar veriyor. Kabin memurlarının yatak odası da galley dir bu durumda. Onlarıda gözlemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hala inananlar var demekki. bravo doğrusu bunu planlayıp uygulayanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kameranın maliyetini düşünün.bence her kokpite asgari ücretli yada sadakaya veya hayrına çalışacak birer ispiyoncu badem daha ucuza malolur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mobeseler kaldırılsın herkesin kafasının üzerine çubuk gibi bir aparat yardımıyla kamera takılsın, kim ne yapıyor bilelim kamerasını çıkaranı derhal polis yakalısın. Çok daha emniyetli olur. Hiç hırsızlık, trafik suçu kalmaz. ABD'nin paranoyak vatandaşı gibi olmayın... Kokpite kamera takarak kazalara engel olamazsınız. Kazanın nasıl olduğunu (bence saçma) görebilirsiniz sadece. FDR CVR görevini yeterince yerine getirmektedir. Bir de pilot tarafından tacize uğradığını söyleyen hanımefendi lütfen yalan söyleyecekseniz usturubunca söyleyeyin. Kokpitte ahlaksız teklifler takipler yok artık, pilot dediğiniz adamı ne hale getirdiniz, yazık. Sesiniz kaydediliyyor zaten ses kaydından kormayan görüntü kaydından mı çekinecek. Mantıklı olunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kokpitin diger çalışma alanlarından ne farkı var ki. sigara konusuna deginmişler. uçuş sigara içilmeyen ucussa herkes icin sigara icilemez ucustur. ground time da sigara icilebilen bi yere gitmek zorsa sigarayı bırakın. sigara bi ihtiyac degil insanın kendi istegiyle yarattıgı bagımlılık ve keyiftir. bi çok insan çalışma alanı insanların gozu onunde çalışabilmekteyken, kokpitte neden çalışılamasın ki. gizli bi iş yapmıyosunuz ne de olsa. bence sadece kendine guveni az olan pilotlar buna karsı cıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizlerinde işyerinde çalışırken görüntü kayıtlarınızı alsalar hoşunuza gidermi.Bunun neresi haklı sizce.Kamera konuldu varsayın.Bunu yolcuların izleyeceğini falanmı düşünüyosunuz.Hadi yolcu izledi ne anlıcak neyi takip edicek.Ananız babanız yada çocuğunuz ameliyat olurken seyrettiğinizi düşünün ne anlarsınız ne düşünürsünüz.Etik deil pilotları kutsal mekanlarında bari rahat bırakın.Ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000