15 Mayıs 2014, Perşembe 09:07:28

HAVACILIK OTORİTELERİ GÜNEY KIBRIS'TA TOPLANIYOR

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü’nden (Eurocontrol) üst düzey bir yetkilisinin, sözde 'Lefkoşa FIR Hattı'ndaki sorunların çözümü amacıyla Güney Kıbrıs’a gideceği haber verildi.
  • gelme diyen vatandas. Yillardir ambargolar altindayasiyoruz. Evt istenilse ozellestitilmeden birseyler yapilirdi fakat gelen turist profili yollardir kumarbazlar oldugundan otelden cikmayip kumar oynayan dahada entresani kibrisa gelip kumar icin denize bile girmeyenlere Ercan cok bile. Kimsenin personeli degilim. Olsamda savunmam . Ercan rezilligi demissiniz yapilan isler yanlis oabilir ama bu rezil ifadesi kullanilmasina gerek oldugunu gostermez madem ki rezil diyorsunuz gelmeyin o zmn .
  • Gelme diyen vatandaşa. Büyük olasılıkla işletmecinin personelisiniz. Ve tam da zihniyeti açıklamışsınız. Gelme diyeceğinize terminali adam etsenize ? Biraz olsun freeshop yapmayı bırakıp giden ve gelen yolcuyu da düşünsenize ? İşte işletmeci zihniyeti... Çok yazık. KKTC nin turizmini olumsuz etkiliyorsunuz. Haberiniz var mı ?
  • Nicosia FIR usulleri belli. Türkiye' den giriş yapan uçakları 10 dk önceden konuşuyor Rum larla. Ayrıca KKTC ye inecek uçaklar da hiçbir şekilde Rum kesimine geçmiyor. Ercan ve Nicosia birbirinin tüm frekans larını sürekli olarak dinliyor. Ercan zaten Ankara FIR içinde kendine tahsis edilen bölgeyi kontrol ediyor sadece doğudan geçişlerde gözlemliyor ve bilgi istiyor kesinlikle talimat vermiyor, sorumluluğunu aşmıyor. Ama karşınızdaki uluslararası camiayı gaza getirmeye çalışırsa yalanın da bini bir para oluyor. TC , Rum kesimi veya Kıbrıs Cumhuriyeti diye bir devlet tanımıyor neden uçuş planı göndersin veya hava sahasını kullanırsın ki? Rumlar KKTC nin adını bile telaffuz etmiyor alayı her gün girip alışverişini yapıp çıktığı halde.
  • Ercan havalimani rezilliginden kurtuluruz diyen arkadss gelme o zmn!
  • Konu FIR da meydana gelen hava trafik hadiseleri ve pilotlarin ve biz ank acc de atco olarak yasadgimiz bazi problemler Ercan havalimani kapanmasi durumu degil. Hava sahasi o kadar karsik ki pilot vesar tombi dedgimiz noktalara geldiginde nikosiya ercan ve turkey fir a temas ediyor yanlis bisey olmasin diye 3 kontrol unitesi ile temas ediyor ! bir sahanin bir kontrol unitesi olmali bu konuya bir netlik getirilmeli son anda onlenen kazalardan bahsediliyor o ucaktaki insanlar bunun felaketini yasamadan durum netlesmeli hava trafik surekli artis gostermeye devam edicek herkese emniyetli ucuslar diliyorum
  • Taşyapıyı da çağırmışlar mı?
  • Bakarsınız ercan havalimanı rezilliğinden kurtuluruz.
  • Böyle dış politika uygulamaya devam edersen dışlanmayı da kabul edeceksin. Ya Ercanın kapatılması söz konusu olursa ? O zaman ne yapacaksınız ? Zaten berbat bir havalimanı. Herkes şikayetçi. Nesini savunacaksın ?
  • Desenize Ercan havalimanı da yakında kapanır. AIHM bir karar çıkartır ve kapatır. 90 Milyon Euro cezayı kestiği gibi.
  • kktc ambargolu olmasına rağmen;Güneyden daha gelişmiş ve daha zengin...Güçlü TÜrkiye saolsun....

Fileleftheros gazetesi, Eurocontrol Network Müdürü Joe Sultana’nın Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ile görüşmek üzere Güney Kıbrıs’a gideceğini yazdı.

Görüşmenin gündeminde “Lefkoşa FIR Hattı” hava trafik kontrolündeki sorunlar ve hava trafik kontrol hizmetlerinde köklü kurumsal yeniden yapılanma konularının olduğunu aktaran gazete, ziyaretin oldukça önemli olduğunu çünkü Sultana’nın Dimitriadis’e Eurocontrol’ün önerdiği bir değişiklikler taslağı teslim edeceğini kaydetti.

Taslak tesliminin, kamuoyuyla da paylaşılması ve reformlar yapılmasına gösterilen önemin vurgulanması için özel bir törenle yapılacağını belirten gazete, bunun, son yıllarda çözülmek yerine tehlikeli bir şekilde yoğunlaşan “Lefkoşa FIR Hattı” içerisindeki uçuşlarda meydana gelen gecikmelerin gölgesinde yapılacağına işaret etti. Habere göre, Eurocontrol da bu durumdan ciddi olarak endişeleniyor.

ULUSLARARASI KONFERANS

Haberde ayrıca Doğu Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu’nun 5’inci Uluslararası Konferansı’nın bugün başlayacağı duyuruldu.

Konferansla birlikte havacılık ve uçuş güvenliğiyle ilgili tüm önemli Avrupa ve uluslararası kurumların liderliklerinin Güney Kıbrıs’ta toplanacağına dikkat çeken gazete, aralarında hükümet düzeyinde görüşmeler de yapacak Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Genel Sekreteri, Eurocontrol Genel Müdürü ve Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC) Genel Müdürü’nün de bulunduğu onlarca ülke ve kurumdan 170 katılımcının konferansta hazır bulunacağını aktardı.

Gazete, İsrail’in konferansa, havacılık alanıyla ilgili devlet ve özel sektörden 11 kişilik heyetle geleceğine de dikkat çekti.

ERCAN HAVALİMANI İLE İLGİLİ İDDİALAR

Öte yandan Simerini gazetesine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasaidis’in havacılık konuları danışmanı Hristos Petru ise dün katıldığı bir programda, “Lefkoşa FIR Hattı”nda, Ercan Havalimanı’nın “yasa dışı” faaliyetlerinden kaynaklandığını iddia ettiği ciddi sorunlardan söz etti.

2012 yılında “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde iki uçağın havada çarpışmasının son anda önlendiğini savunan Petru, bu duruma, Ercan Havaalanı’nın faaliyetleri ve Türkiye’nin söz konusu meseledeki tutumunun neden olduğunu savundu.
Petru “İnsanları korkutmamamız gerekiyor ancak uluslararası örgütlerin Türkiye’ye baskı yapması için, Türkiye’nin ne yaptığını bilmesi gerekiyor” dedi.

Türk kontrol merkezinin “Lefkoşa kontrol merkeziyle” iletişim kurmadığını ve güvenli olmayan, alışılmışın dışında metotlar izlediğini iddia eden Petru, KKTC’nin “Lefkoşa FIR Hattı”nın büyük bir kısmını “gasp ettiğini” savundu.

Ercan uçuş kontrol merkezinin, uçuş güvenliği konusunda tehlike ve karışıklığa neden olduğunu öne süren Petru, Türkiye ve KKTC arasındaki uçuşların arttığını ancak Rum makamlarına uçuş planı verilmediğini söyledi.

Petru, Türk FIR Hattı’nın Rum havacılık şirketleri tarafından kullanılmasına izin verilmemesinden dolayı 5 milyon Euro maliyet oluştuğunu da savundu. (Kıbrıs Postası)

HAVACILIK OTORİTELERİ GÜNEY KIBRIS'TA TOPLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
gelme diyen vatandas. Yillardir ambargolar altindayasiyoruz. Evt istenilse ozellestitilmeden birseyler yapilirdi fakat gelen turist profili yollardir kumarbazlar oldugundan otelden cikmayip kumar oynayan dahada entresani kibrisa gelip kumar icin denize bile girmeyenlere Ercan cok bile. Kimsenin personeli degilim. Olsamda savunmam . Ercan rezilligi demissiniz yapilan isler yanlis oabilir ama bu rezil ifadesi kullanilmasina gerek oldugunu gostermez madem ki rezil diyorsunuz gelmeyin o zmn .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelme ~ 10 yıl önce
Gelme diyen vatandaşa. Büyük olasılıkla işletmecinin personelisiniz. Ve tam da zihniyeti açıklamışsınız. Gelme diyeceğinize terminali adam etsenize ? Biraz olsun freeshop yapmayı bırakıp giden ve gelen yolcuyu da düşünsenize ? İşte işletmeci zihniyeti... Çok yazık. KKTC nin turizmini olumsuz etkiliyorsunuz. Haberiniz var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hrıstos yalancı ~ 10 yıl önce
Nicosia FIR usulleri belli. Türkiye' den giriş yapan uçakları 10 dk önceden konuşuyor Rum larla. Ayrıca KKTC ye inecek uçaklar da hiçbir şekilde Rum kesimine geçmiyor. Ercan ve Nicosia birbirinin tüm frekans larını sürekli olarak dinliyor. Ercan zaten Ankara FIR içinde kendine tahsis edilen bölgeyi kontrol ediyor sadece doğudan geçişlerde gözlemliyor ve bilgi istiyor kesinlikle talimat vermiyor, sorumluluğunu aşmıyor. Ama karşınızdaki uluslararası camiayı gaza getirmeye çalışırsa yalanın da bini bir para oluyor. TC , Rum kesimi veya Kıbrıs Cumhuriyeti diye bir devlet tanımıyor neden uçuş planı göndersin veya hava sahasını kullanırsın ki? Rumlar KKTC nin adını bile telaffuz etmiyor alayı her gün girip alışverişini yapıp çıktığı halde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Ercan havalimani rezilliginden kurtuluruz diyen arkadss gelme o zmn!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Konu FIR da meydana gelen hava trafik hadiseleri ve pilotlarin ve biz ank acc de atco olarak yasadgimiz bazi problemler Ercan havalimani kapanmasi durumu degil. Hava sahasi o kadar karsik ki pilot vesar tombi dedgimiz noktalara geldiginde nikosiya ercan ve turkey fir a temas ediyor yanlis bisey olmasin diye 3 kontrol unitesi ile temas ediyor ! bir sahanin bir kontrol unitesi olmali bu konuya bir netlik getirilmeli son anda onlenen kazalardan bahsediliyor o ucaktaki insanlar bunun felaketini yasamadan durum netlesmeli hava trafik surekli artis gostermeye devam edicek herkese emniyetli ucuslar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Taşyapıyı da çağırmışlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bakarsınız ercan havalimanı rezilliğinden kurtuluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Politist ~ 10 yıl önce
Böyle dış politika uygulamaya devam edersen dışlanmayı da kabul edeceksin. Ya Ercanın kapatılması söz konusu olursa ? O zaman ne yapacaksınız ? Zaten berbat bir havalimanı. Herkes şikayetçi. Nesini savunacaksın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gidiyor ~ 10 yıl önce
Desenize Ercan havalimanı da yakında kapanır. AIHM bir karar çıkartır ve kapatır. 90 Milyon Euro cezayı kestiği gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kktc ~ 10 yıl önce
kktc ambargolu olmasına rağmen;Güneyden daha gelişmiş ve daha zengin...Güçlü TÜrkiye saolsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000