07 Mart 2013, Perşembe 12:26:06

HAVACILIK ADINA BİR GARİP UYGULAMA!

Ulaştırma Güvenlik Dairesi (TSA) aldığı karar ABD’de büyük tartışma yarattı. Artık yolcular uçağa binerken 25 Nisan’dan itibaren yanlarına 6 santimetre uzunluğundan küçük bıçak ve çakıları alabilecek
  • ucakta pet sise sukola vs getirmek yasak degildir, yalnizca guvenlikten gectikten sonra yaninizda su bulunduramazsiniz.ama 6 tl odeyip su alabilirsiniz gumrukten.
  • pet sise suyu serbest biraksinlar,ucakta verilen su yeterli olmuyor cogu kez ve de susuzluk nedeni ile damar tikanmasi olabiliyor,
  • Bu kararı verenin Havacılık tarihinde yaşanan olaylardan haberi yok sanırım kendine gel ey heyet tırnak çakısıyla uçak kaçırılan bir dönemdeyiz sen bıçağı serbest bırakarak heyecan arıyorsun heralde...
  • iyide thy de zaten kcaman peynir bıçakları var. er uçuşlarında ikramdan feragat etmemek için girdimi sağlam deşecek peynir bıçakları yükleniyor. thy de ikram > uçuş emniyeti.
  • Komedi ya gerçekten. Nasıl izin verilirki böyle bişeye.

 

11 Eylül 2001 saldırılarından beri ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) ilk kez uçakla seyahat eden yolcuların kabine küçük cep bıçağı almasına izin verileceğini açıkladı. Karara tepki gösteren uçuş görevlileri yolcuların ve mürettebatın tehlikeye atıldığını belirtti.

Yolcular 25 Nisan’dan itibaren uçağa 6 santimetre uzunluğunda ve 1.25 santimetre genişliğinde bıçak veya çakı sokabilecek.

TSA sözcüsü David Castelveter kararın ABD yönetmeliklerini Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarıyla aynı seviyeye getirmek ve yolculara daha iyi bir seyahat deneyimi sağlamak için alındığını söyleyerek, “Risk tabanlı güvenlik yaklaşımının bir parçası olarak TSA çalışanlarının patlayıcı gibi daha yüksek risk içeren maddeleri aramaya konsantre olmasının bir parçası” dedi.

BAŞKA NELER ALINABİLECEK?

Bilardo sopası, kayak, hokey ve lakros sopalarının el bagajlarının bir parçası olarak kabine alınmasına izin verilecek. Jilet, maket bıçağı ve keskin bıçakların uçak izin alınması yasak olmaya devam edecek.

HAVACILIK ADINA BİR GARİP UYGULAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

bir dost ~ 11 yıl önce
ucakta pet sise sukola vs getirmek yasak degildir, yalnizca guvenlikten gectikten sonra yaninizda su bulunduramazsiniz.ama 6 tl odeyip su alabilirsiniz gumrukten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
u ~ 11 yıl önce
pet sise suyu serbest biraksinlar,ucakta verilen su yeterli olmuyor cogu kez ve de susuzluk nedeni ile damar tikanmasi olabiliyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H.ÖZKIR ~ 11 yıl önce
Bu kararı verenin Havacılık tarihinde yaşanan olaylardan haberi yok sanırım kendine gel ey heyet tırnak çakısıyla uçak kaçırılan bir dönemdeyiz sen bıçağı serbest bırakarak heyecan arıyorsun heralde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 11 yıl önce
iyide thy de zaten kcaman peynir bıçakları var. er uçuşlarında ikramdan feragat etmemek için girdimi sağlam deşecek peynir bıçakları yükleniyor. thy de ikram > uçuş emniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rgc ~ 11 yıl önce
Komedi ya gerçekten. Nasıl izin verilirki böyle bişeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000