22 Ocak 2015, Perşembe 10:54:30

AIR ASIA KAZASININ ÖN RAPORU TAMAMLANDI

Endonezya'da düşen AirAsia yolcu uçağının karakutusu dinlendi ve ön raporlar hazırlandı. İlk bilgilere göre uçakta terör şüphesi olmadığı ortaya çıktı
  • Yorumcu:A390 Nihayet karşılıklı,nezaket dolu bilgi paylaşımlı eğitici ve öğretici ayrıca anlayıs dolu bi haber yorumu okuduğumu farkettim:) thnx
  • You Tube daki kayıtta, B737 deki GPWS bank angle ikazı ile overspeed clacker duyuluyor. O tık tık tık diye tabir ettiğiniz ses stick shaker, yani stall warning değil over speed clacker. Çok üzücü Allah kimseye yaşatmasın inşallah. Allah rahmet eylesin.
  • yorumumu begenmeyen astronotlar açıklasınlar o seslerin ne olduğunu da ben bi öğreniyim
  • Kokpit ses kaydı youtube'da yayınlandı. Merak eden inceleyebilir. Ayrıca başka bir haberde pilotların uçağı dakikada sanırım 6000 tırmandırdıkları (normali 2000 feet deniyor) bunun da uçağın stall olmasına sebep olabileceği belirtiliyor. Zaten kokpit ses kaydında sonlara doğru devamlı tık tık tık tık tık diye stall olma uyarısı geliyor.

Endonezya'dan Singapur'a giderken 3 hafta önce düşen AirAsia yolcu uçağının karakutusundan elde edilen bilgilerle hazırlanan ön raporun 28 Ocak tarihinde hazır olacağı ancak raporun gizli tutulacağı bildirildi.

'Rapor kamuoyuna açıklanmayacak'

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu Başkanı Tatang Kurniadi, hazırlanan raporun sadece bir ön rapor olacağını belirtirken, "Hazırlanan raporda analiz veya yorum olmayacak. Sadece bir ön rapor olacak ve kamuoyuna açıklanmayacak. Rapor sadece konuyla ilgisi olan birimler içindir" diye konuştu.

Endonezya Ulaşım Güvenliği Komitesi araştırmacısı Nurcahyo Utomo da karakutu kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, kazada herhangi bir terör bağlantısı olmadığını ifade etti. Utomo, kayıtlarda pilot hariç başkalarının sesinin duyulmadığına dikkati çekerek, "(Kayıtlarda) Herhangi bir silah sesi işitmedik. Bu nedenle uçağın düşmesi konusunda terör şüphesini eledik" açıklamasını yaptı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) yönetmeliklerine göre, düşen uçakla ilgili ön raporun kaza tarihinden itibaren 30 gün içinde teslim edilmesi gerekiyor. ICAO müfettişlerinin gelecek hafta ön raporu bitirmesi bekleniyor.

53 ceset çıkatıldı

Diğer yandan uçağın enkazının bulunduğu Java Denizi'nde çalışmalar hala devam ederken, şimdiye kadar denizden 53 ceset çıkartıldı. Uçakta müretebatla birlikte 162 kişi bulunuyordu. Geçen hafta yeri tespit edilen uçağın gövdesinin kuyruk kısmının hava yastıklarının şişirilerek su yüzeyine çıkartılması planlanıyor. Yetkililer, gövde kısmını çıkarmak için 19 hava yastığının hazır olduğunu, hava şartlarının düzelmesi için beklendiğini duyurdu.

AirAsia Havayolları'na ait QZ 8501 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 28 Aralık'ta Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a uçarken kaybolmuştu. Arama çalışmaları sırasında uçağın Java Denizi'ne düştüğü belirlenmişti.

AIR ASIA KAZASININ ÖN RAPORU TAMAMLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorumcu:A390 Nihayet karşılıklı,nezaket dolu bilgi paylaşımlı eğitici ve öğretici ayrıca anlayıs dolu bi haber yorumu okuduğumu farkettim:) thnx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
You Tube daki kayıtta, B737 deki GPWS bank angle ikazı ile overspeed clacker duyuluyor. O tık tık tık diye tabir ettiğiniz ses stick shaker, yani stall warning değil over speed clacker. Çok üzücü Allah kimseye yaşatmasın inşallah. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
yorumumu begenmeyen astronotlar açıklasınlar o seslerin ne olduğunu da ben bi öğreniyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit Ses kaydı ~ 9 yıl önce
Kokpit ses kaydı youtube'da yayınlandı. Merak eden inceleyebilir. Ayrıca başka bir haberde pilotların uçağı dakikada sanırım 6000 tırmandırdıkları (normali 2000 feet deniyor) bunun da uçağın stall olmasına sebep olabileceği belirtiliyor. Zaten kokpit ses kaydında sonlara doğru devamlı tık tık tık tık tık diye stall olma uyarısı geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
tık tık sesi 320den çıkmaz. bu başka bir uçak
yanlış ~ 9 yıl önce
o yayınlanan cvr Adam Air 574'e ait.
Aksan ~ 9 yıl önce
Pilotun aksanı o bölgeye ait.Son sözlerde internette yayınlanan haberlere uyuyor ama tabi fake mi bilemem. Youtube da air asia 8501 diye yazınca çıkıyor.
777 ~ 9 yıl önce
stall durumunda airbus uyarı ikaz sistemleri boeing den çok farklıdır. youtube daki video bence gerçek degil . şu videoyu izleyin hak vereceksiniz https://www.youtube.com/watch?v=MbiVuPWX5K8

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000