31 Ekim 2013, Perşembe 08:03:54

UÇAK BİLETLERİNİN FİYATLARI ARTACAK

IATA'nın araştırma raporu, global havayollarının önümüzdeki 12 aylık dönemde daha çok yolcu taşıma ve kar elde etme hedefinde olduğunu ortaya koydu. Raporda bilet fiyatlarındaki artış beklentisinin de kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA)'nın anketine katılan havayollarından %83'ü hava trafiğinde artış öngördüğünü belirtirken %62'lik kısım, yakıt ve ödenek ücretinin de dahil olduğu iç maliyetin azalmasıyla kar oranının artmasını beklediğini vurguladı.

Wall Street araştırmacıları rekabeti azaltıp kapasiteyi sınırlayarak bilet ücretinde artışa gidilmesinin sektörün geleceğine katkı sağlayacağı inancını taşıyor. Ayrıca Standard&Poor'un son raporunda arz talep dengesinin havayolu şirketlerinin lehine yön değiştirmeye devam edeceğinin de altı çizildi.

Raporda konuya ilişkin şunlar belirtildi: "Enflasyon esaslı bir düzenlemede -özellikle son 5 yılda petrol fiyatındaki artışı göz önünde bulundurursak- hava yolu seyahati oldukça ucuzdur. Ancak, bilet fiyatlarının yükseleceği de olasıdır."

UÇAK BİLETLERİNİN FİYATLARI ARTACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000