28 Ağustos 2010, Cumartesi 08:22:57

Temmuz ayında uçuş sayısı arttı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) temmuz ayı istatistiklerini açıkladı. Rapora göre uçuş trafiği ve yolcu sayısında artış yaşanırken IATA Başkanı Bisignani iyimser mesajlar verdi.
  • Bisignani yabancı şirketlerin yurtiçi uçuş haklarına sahip olmasıyla ilgili bir açıklaması vardı, bu haberde yer almamış. Ryanair ve Easyjet'in aynı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye içinde (yurtiçi) sefer yapabildiğini düşünün... Türkiye hiç değilse havacılıkta AB'ye girmeli.

Bünyesinde 230 hava yolu şirketi bulunan Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA), Asya ve Ortadoğu'daki uçuşlara olan talebin yükselmesiyle birlikte uluslararası yolcu ve nakliye trafiğinde artış yaşandığını kaydetti.

Montreal merkezli IATA'nın web sitesinde yayınlanan habere göre yolcu sayısındaki artış bir önceki yıla kıyasla yüzde 9.2 olurken kargo taşımacılığındaki artış yüzde 23 olarak gerçekleşti. Haziran ayında yayınlanan raporda yüzde 12 seviyesinde seyreden talepte artış yaşandığı belirtilmişti ancak son veriler kısmen de olsa gerileme yaşandığını ortaya koydu.

IATA Başkanı Giovanni Bisignani konuyla ilgili yaptığı açıklamada global iyileşmenin devam ettiğini ve iki yıl süren kayıp döneminden sonra havacılık endüstrisinin 2010 yılında 2.5 milyar dolar gelir elde etmesini beklediğini ifade etti.

IATA tarafından yapılan açıklamada Asia-Pacific bölgesindeki havayolu şirketlerinin temmuz ayında yüzde 11'lik bir potansiyel artışı yaşadığı belirtilirken bu havayollarının yılı 2.2 milyar dolar kârla kapatacakları açıklandı.

Latin Amerika bölgesindeki havayolu şirketleri temmuz ayını yüzde 14, Avrupa'dakiler yüzde 6.2, Kuzey Amerika'daki şirketler ise yüzde 7.9 trafik artışı ile kapattı. 
 
 

Temmuz ayında uçuş sayısı arttı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bisignani yabancı şirketlerin yurtiçi uçuş haklarına sahip olmasıyla ilgili bir açıklaması vardı, bu haberde yer almamış. Ryanair ve Easyjet'in aynı Avrupa'da olduğu gibi Türkiye içinde (yurtiçi) sefer yapabildiğini düşünün... Türkiye hiç değilse havacılıkta AB'ye girmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000