02 Ocak 2011, Pazar 08:16:03

KAR ORANLARI 2011'DE DÜŞECEK

IATA Üst Yöneticisi (CEO) Giovanni Bisignani havayolu yolcu trafiğindeki güçlü toparlanmanın Kasım ayı itibariyle yavaşladığını bildirdi.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havayolu yolcu trafiğindeki güçlü toparlanmanın Kasım ayı itibariyle yavaşladığını bildirdi.

Cenevre merkezli IATA Üst Yöneticisi (CEO) Giovanni Bisignani, uluslararası havayolu yolcu trafiğinin kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2, bir önceki aya göre ise 10,1 arttığını belirterek, uluslararası havayolu kargo trafiğinin ise kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 arttığını ifade etti.
Bisignani, sektörün toparlanma sürecinde hız değiştirdiğini, ekimde yüzde 9,4 oranında artan Avrupa'daki havayolu yolcu trafiğinin olumsuz hava koşulları ve grevlere rağmen kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 artış kaydettiğine dikkat çekti.

Yaklaşık 230 havayolu şirketini temsil eden IATA CEO'su Bisignani, beklenenden daha önemli ve hızlı toparlanma gösteren tüm sektörde 2010 yılı için 15,1 milyar dolar tutarında kar beklediklerini ifade ederek, 2011 yılında ise yüksek petrol fiyatları ve Avrupa ekonomisindeki zayıf toparlanma nedeniyle sektördeki karın 9,1 milyar dolara gerileyeceğini öngördüklerini söyledi.
KAR ORANLARI 2011'DE DÜŞECEK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000