05 Nisan 2013, Cuma 11:32:46

IATA VERİLERİNE GÖRE YÜZLER GÜLÜYOR

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Şubat ayı uluslararası yolcu trafiği raporunu açıkladı. Rapora göre havayolları yolcu trafiği Şubat ayında bir yıl öncesine göre yüzde 3.7 artış gösterdi. Aylık bazda ise yüzde 0.6 arttı.

IATA'dan yapılan açıklamada Şubat ayında havayolları yolcu trafiğinin özellikle gelişmekte olan piyasalarda artış gösterdiği belirtilirken işletme güvenindeki artışla birlikte, havayolları yolcu trafiğinin de artış gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IATA Genel Direktörü ve CEO'su Tony Tyler, "Şubat performansı iyi bir haber oldu. Hava yolculuğu için talep, ekonomik iyimserlik ve gelişmiş iş güveni yükselmeye devam ediyor. Ama büyümenin gelişmekte olan piyasalar üzerinde yoğunlaşması, Avrupa'nın vurdumduymaz olmayı sürdürdüğünü bizlere hatırlattı. Özellikle Kıbrıs'ta bankacılık krizi ve Euro bölgesinde derin sorunlar hala devam etmektedir" diye konuştu.

Uluslararası yolcu trafiğinde, yüzde 10.6 ile Ortadoğu havayolu şirketleri ilk sırada yer alırken, yüzde 7.7 ile büyük Afrikalı havayolu şirketleri 2'nci, yüzde 7 ile Latin Amerika havayolları 3'üncü sırada yer buldu.

IATA VERİLERİNE GÖRE YÜZLER GÜLÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000