08 Haziran 2011, Çarşamba 08:20:23

HAVALİMANINA GİRİŞ ARTIK DAHA KOLAY!

Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği’nin (IATA) bu yılki genel kuruluna, havalimanlarında gelecekte güvenlik kontrolünü hızlandıracak yeni uygulamalar damga vurdu...
  • Bu kadar kuvvetli radyasyon yayacak olan cihazın, insan vücuduna etkilerini de yazar mısınız? Teknoloji ve zaman kazanma uğruna insan sağlığı hiçe sayılıyor.
  • Bu işin normali nedir? Ekip gelir..Güler yüzle bir günaydın iyi günler denir.Sonuçta hepimiz aynı yerde çalışıyoruz!Çantasını koyar cihaza, kendisi geçer aletten.Ötüyorsa eğer adamı şunu çıkar bunu çıkar diye geri göndermezsin.Belli zaten bunlar ekip..Üzerini elindeki cihazla ararsın.Ha çok mu şüphelendin.O zaman çeker kenara elle ararsın. Ama şu anda yapılan ne : Ekip gelir..Suratlar asık, sinirler gerili.Bir günaydın vs.denmez.Laptopunu, kemerini çıkarttırırlar..(sanki yolcuyuz)..Ötersen bir de elle ararlar oranı buranı sıkarlar.Sonra laptopu yerine takmakla kemerinle falan uğraşırsın yolcuların garip bakışları arasında.Tüm ekibin aynı şekilde geçmesini beklersin..ha bi de aynı işkenceyi aprona açılan kapıda ikinci defa çekersin.o da var
  • kayıştan ne istiyorsun be adam. Kayıştan bomba mı olacak uçuş ekibinde.Ayrıcalık tabiki olacak uçuş ekibine.hergun geçiyoruz ordan.Yolcu gibi muamelemi göreceğiz. Yabancıda yapıyor ama 1 kez. Onunda ayrı kapısı var. Senin sorunun başka arkadaşım.Yetkiyi hazmedecek seviyede değilsin sen. Mesele bu.
  • Bunlara bu kadar yetki verirsen kullanır tabi adam..Diğer hava alanlarındaki güvenlik görevlileri yanlış, bi Antalya doğru sanki !..Kitaba bakarsan öyle malesef.Birşey diyemezsin..Ya kanun değişecek ya da bu işkence böyle sürüp gidecek.itiraz hakkımız yokmuş...vicdanınız da mı yok ??? Bizler terörist miyiz.Yoğun zamanlarda kapıda personel sıra oluyor..Zaman kaybı zaten had safhada.Havalar ısınıyor.Sinirlerimizi daha uçmadan yerde neden bu kadar geriyorsunuz ???
  • Apron kartini alan herkes arinmis mi kabul ediliyor? Yarin bir gün ucakta kabin ekibinden bir sorun oldugunda ve bu düzgün aranmamasi sebebi ile olursa hesabini kimse soracaklar.Bir tahmin edelim.Tabi ki niye dikkatli aramadiniz diye güvenlige hesap soracaklar.Kimsenin babasinin oglu degilsiniz,kimse size güvenmek zorunda degil.Yoksa öyle mi sizce?
  • Eline yetki verilen çingene hesabı kullanıyor yetkisini kardeşim tatmin olmak için başka yol bul. Uçuş ekibi hergun geçiyor ordan.Apron kartı takılı ise ne diye zorluk çıkarıyosun. O kart için guvenlik kaydımız var kayışımızda bomba mı götüreceğiz uçaga. Antalya havaalanı güvenlik yetkilisi arkaaşım kendine gel
  • Ya arakadaşlar Bu Antalya Güvenlik Personeli ve keyfi davranışlarının verdigi İMAJ zararlarının artık yorumlanması hakketden BAYDIRICI hale GELDİ.Düzelmiyor işte bu adamlar böyle artık Yorumlasanız !!!
  • ÖNCE ANTALYA DAN BAŞLASIN.PERSONELSIN KARTIN HERYERE AÇIK SİNYAL VERMESENDE KEMER ÇIKACAKMIŞ .SAÇMALIK BIZI PERSONELI KURTARSIN
  • tokat a hergün aktarmasız direk istanbul uçuşu
  • Antalya güvenliğe sesleniyorum.Her gun uçuşa giden biz ekiplere her turlu eziyet çektiriliyor. Bıktık artık ya. İzmir güvenlik gibi adam olun.Sorununuz nedir.Anladık yetkiniz var.Ama Yetki kullanırken biraz elastiki olun ekipler teroristmi be kardeşim.
 Yeni uygulamada, yolcular güvenlik risklerine göre üçe ayrılacak. Böylece ayakkabı ve laptop çıkarma son bulacak.
 
Singapur’da yapılan Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği’nin (IATA) bu yılki genel kurulunda havalimanlarında gelecekte güvenlik kontrolünü hızlandıracak yeni uygulamalar tanıtıldı. ‘Geleceğin kontrol noktası’ olarak adlandırılan uygulamada, yolcular güvenlik risklerine göre üçe ayrılacak ve 6.1 metrelik koridordan yürüyerek geçecek. Yolcu yürürken, üzerindeki her şey, kabine alacağı çanta, yüksek hassaslıktaki özel cihazlar tarafından taranacak. Sıvı ve elektronik cihazlar çantadan çıkartılmadan kontrol edilebilecek. Bu da güvenlik işlemlerini hızlandıracak. Ayakkabı ve çantadan laptop (dizüstü bilgisayar) çıkarma son bulacak.
 
5 yılda yaygınlaşacak
 
IATA’nın planına göre bu teknoloji önümüzdeki yıldan itibaren havalimanlarında kullanılmaya başlanacak. 5 yıl içinde de hızla yaygınlaşacak. Bu sayede uzun güvenlik kuyrukları tarihe karışacak. Yolcular fazla beklemeden hızla güvenlik işlemlerini yaptıracak ve uçağa binebilecek. Yolcular geldiği ülkeye göre, daha önceki bilgileri doğrultusunda bilinen yolcu oluşlarına göre normal veya gelişmiş arama yapılan bölümlerden geçecek. Benzer bir sistemin ABD’de güvenlik kontrollerini yapan TSA tarafından da geliştirildiğine dikkat çeken Amerikan Ulaşım Güvenlik Dairesi Başkanı John Pistole, “Bu sistem, havacılığın ortak kullanımına açılacak. Güvenlik kontrolleri hızlanacak. Hem yolcu konforu artacak, hem de havayollarının geç kalan yolculardan kaynaklanan rötarlarında ciddi azalma olacak” dedi.
 
Çipli pasaport standartı
 
IATA ayrıca pasaport kuyruklarının da azaltılması için çipli pasaport uygulamasına hızla geçilmesini tavsiye ediyor. Yolcunun bilgilerinin yanı sıra vize bilgilerinin içinde yer aldığı çipli pasaport da kontrolleri hızlandıracak. Ayrıca yolcunun göz bebeğinin taranmasıyla kimlik bilgileri kontrol edilecek. Bu sistemin daha fazla havalimanında kullanılması ve sisteme çipli pasaporttaki tüm bilgilerin yüklenmesi planlanıyor. Ancak bilgi paylaşımı konusunda uluslararası anlaşmaların yeniden ele alınması ve ülkelerin diğerlerine vatandaş bilgilerine ulaşım konusunda engelleri kaldırması gerekiyor.
 
2050’de yolcu sayısı 16 milyara çıkacak
 
Sektör 2050’de yılda 16 milyar yolcu taşıyacak. 
Hava kargo 400 milyon ton olacak. 
Uçuş emniyetine büyük önem veren IATA, bu konuda yüzde 42’lik gelişim yakaladı. 
Her 1.6 milyon uçuş saatinde 1 olan kaza oranı, 4 milyon saate yükseltildi. 
e-bilet gibi yeni teknolojiler ve vergilerle ilgili önlemlerle verimlilik yükseldi. 
Sektör 5 yılda 59 milyar dolar tasarruf etti. 
Karbon emisyonu konusunda çalışmalar hızlandırıldı. 5 yılda yüzde 1.5 yakıt tasarrufu sağlandı.

Hürriyet
HAVALİMANINA GİRİŞ ARTIK DAHA KOLAY!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kadar kuvvetli radyasyon yayacak olan cihazın, insan vücuduna etkilerini de yazar mısınız? Teknoloji ve zaman kazanma uğruna insan sağlığı hiçe sayılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu işin normali nedir? Ekip gelir..Güler yüzle bir günaydın iyi günler denir.Sonuçta hepimiz aynı yerde çalışıyoruz!Çantasını koyar cihaza, kendisi geçer aletten.Ötüyorsa eğer adamı şunu çıkar bunu çıkar diye geri göndermezsin.Belli zaten bunlar ekip..Üzerini elindeki cihazla ararsın.Ha çok mu şüphelendin.O zaman çeker kenara elle ararsın. Ama şu anda yapılan ne : Ekip gelir..Suratlar asık, sinirler gerili.Bir günaydın vs.denmez.Laptopunu, kemerini çıkarttırırlar..(sanki yolcuyuz)..Ötersen bir de elle ararlar oranı buranı sıkarlar.Sonra laptopu yerine takmakla kemerinle falan uğraşırsın yolcuların garip bakışları arasında.Tüm ekibin aynı şekilde geçmesini beklersin..ha bi de aynı işkenceyi aprona açılan kapıda ikinci defa çekersin.o da var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kayıştan ne istiyorsun be adam. Kayıştan bomba mı olacak uçuş ekibinde.Ayrıcalık tabiki olacak uçuş ekibine.hergun geçiyoruz ordan.Yolcu gibi muamelemi göreceğiz. Yabancıda yapıyor ama 1 kez. Onunda ayrı kapısı var. Senin sorunun başka arkadaşım.Yetkiyi hazmedecek seviyede değilsin sen. Mesele bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlara bu kadar yetki verirsen kullanır tabi adam..Diğer hava alanlarındaki güvenlik görevlileri yanlış, bi Antalya doğru sanki !..Kitaba bakarsan öyle malesef.Birşey diyemezsin..Ya kanun değişecek ya da bu işkence böyle sürüp gidecek.itiraz hakkımız yokmuş...vicdanınız da mı yok ??? Bizler terörist miyiz.Yoğun zamanlarda kapıda personel sıra oluyor..Zaman kaybı zaten had safhada.Havalar ısınıyor.Sinirlerimizi daha uçmadan yerde neden bu kadar geriyorsunuz ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Apron kartini alan herkes arinmis mi kabul ediliyor? Yarin bir gün ucakta kabin ekibinden bir sorun oldugunda ve bu düzgün aranmamasi sebebi ile olursa hesabini kimse soracaklar.Bir tahmin edelim.Tabi ki niye dikkatli aramadiniz diye güvenlige hesap soracaklar.Kimsenin babasinin oglu degilsiniz,kimse size güvenmek zorunda degil.Yoksa öyle mi sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eline yetki verilen çingene hesabı kullanıyor yetkisini kardeşim tatmin olmak için başka yol bul. Uçuş ekibi hergun geçiyor ordan.Apron kartı takılı ise ne diye zorluk çıkarıyosun. O kart için guvenlik kaydımız var kayışımızda bomba mı götüreceğiz uçaga. Antalya havaalanı güvenlik yetkilisi arkaaşım kendine gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya arakadaşlar Bu Antalya Güvenlik Personeli ve keyfi davranışlarının verdigi İMAJ zararlarının artık yorumlanması hakketden BAYDIRICI hale GELDİ.Düzelmiyor işte bu adamlar böyle artık Yorumlasanız !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÖNCE ANTALYA DAN BAŞLASIN.PERSONELSIN KARTIN HERYERE AÇIK SİNYAL VERMESENDE KEMER ÇIKACAKMIŞ .SAÇMALIK BIZI PERSONELI KURTARSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tokat a hergün aktarmasız direk istanbul uçuşu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalya güvenliğe sesleniyorum.Her gun uçuşa giden biz ekiplere her turlu eziyet çektiriliyor. Bıktık artık ya. İzmir güvenlik gibi adam olun.Sorununuz nedir.Anladık yetkiniz var.Ama Yetki kullanırken biraz elastiki olun ekipler teroristmi be kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000