23 Nisan 2008, Çarşamba 02:43:01

Havacılık sektöründe uzlaşma SÖZÜ

Havacılık sektöründe önde gelen üretici firmaların liderleri havayolu ulaşımının çevreye verdiği zararı azaltmak için işbirliği sözü verdi.

Rakip şirketler Boeing ve Airbus da havacılık ve iklim değişikliğine ilişkin anlaşmaya dahil olan 13 şirket arasında yer alıyor.
Anlaşma, Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği IATA'nın Cenevre'deki toplantısında gündeme geldi.

BBC muhabiri Imogen Foulkes'un aktardığına göre, varılan anlaşma, havayolu ulaşım sektörünün çevrenin korunması sorumluluğu olduğunu kabul ediyor.
Airbus ve Boeing'in yanı sıra Bombardier, Embrya ve Rolls Royce şirketleri, bu anlaşmayla daha az yakıt kullanan yeni teknolojilere yönelmeyi taahhüt ediyorlar.
Şirketler aynı zamanda havayolu ulaşımında güzergahların planlanmasında ve hava trafiği düzenlemesinde de işbirliği vaat ediyorlar.
Bu süreçte sera etkisine yol açan gaz salımlarının azaltılması hedefleniyor ama IATA aynı zamanda Avrupalı hükümetlere, tek bir Avrupa hava sahası oluşturmaları yolunda çağrıda bulunuyor.

Havacılık uzmanları, bunun karbon salımlarının azaltılmasına da katkı sağlayacağı görüşünde. Boeing ve Airbus'ın anlaşmaya destek vermiş olmaları kilit önem taşıyor, zira bu iki şirket havacılıkta üretim sektöründe büyük söz sahibi.   

Havacılık sektöründe uzlaşma SÖZÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000