01 Nisan 2009, Çarşamba 08:03:27

Bilet satışları dibe vurdu!

Ekonomik krizin turizme etkileri kestirilmeye çalışılırken krizin turizmi ilk yansıması uçak biletleri satışlarındaki düştü bütün çıplaklığı ile ortaya çıktı.
  • durumlar hakkaten iç açıcı değil. bu yazılan 10 şirketin en buyuk oldukları söylenm9ıs fakat içlerinde 3 aydır çalışanlarına maaş veremeyen şirketlerde mevcut. bu sene olmasada krız böyle devam ederse bu şirkertlerin 30% u malesef iflas bayraklarını çekecekler...

Yurtdışı bilet satışı yapan IATA seyahat acentelerinden derlenen verilere göre yılın ilk iki aylık dönemi olan ocak-şubat’ta uçak bileti satışları yüzde 30.8 düştü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini savuna dursun, yayınlanan her veri bu iddiayı yalanlıyor.

Ekonomik krizin turizme etkileri kestirilmeye çalışılırken krizin turizmi ilk yansıması uçak biletleri satışlarındaki düşüştü bütün çıplaklığı ile ortaya çıktı.

Yurtdışı bilet satışı yapan IATA seyahat acentelerinden derlenen bilgilere göre yılın ilk iki aylık dönemi olan ocak-şubat’ta yurtdışı bilet satışları yüzde 30 düştü.

turizmgazetesi.com’un IATA’cı seyahat acentelerinden edindiği bilgi ve bu acentelerde derlediği verilere göre 2008’in ilk iki aylık döneminde satılan toplam yurtdışı bilet miktarı 93.4 milyon TL iken bu rakam 2009’un aynı döneminde 64.6 milyon TL olarak gerçekleşti.

Buna göre yılın ilk iki aylık dönemindeki bilet satışları yüzde 30’ün üzerinde düştü.

turizmgazetesi.com’un bilet satan acentelere de doğrulattığı verilere göre, uçak biletlerinde yaşanan bu gerilemeye karşın pazarın lideri Trek turizm.

Yurtdışı bilet satışı pazarının ilk 10 acentesi ise şöyle Trek, Vista, Setur,Viking,Babil,Entaş,Za-Na,Hey,İda ve Pe-Tour.

(Turizmgazetesi)

Bilet satışları dibe vurdu!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
durumlar hakkaten iç açıcı değil. bu yazılan 10 şirketin en buyuk oldukları söylenm9ıs fakat içlerinde 3 aydır çalışanlarına maaş veremeyen şirketlerde mevcut. bu sene olmasada krız böyle devam ederse bu şirkertlerin 30% u malesef iflas bayraklarını çekecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000