27 Ocak 2010, Çarşamba 16:15:20

2009 kâbus yılı oldu!

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 2009 yılının, uçak yolcusu trafiğinde, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yanaki en büyük düşüşün yaşandığı yıl olduğunu açıkladı...
  • ne diyim allah agzindan duysun, zaten gereginden fazla acente ve hava yolu var piyasada....
  • Boyle giderse 2010, 2009 dan daha kotu olacak, cunku dis hat ucuslari cok pahali. bu sene fiyatlar 6 ay oncesinden 500 euro anadolu sehirlerine minimal fiyatlar var, cogu kisi mecburen arabayla izine yoneliyor. Boyle giderse cok acente ve havayolu sirketleri iflas edecektir...

IATA Başkanı Giovanni Bisignani, "Talep açısından 2009, hava taşımacılığı sektöründeki en kötü yıl olarak tarihe geçti." dedi.

2009'da yolcu trafiği bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,5 oranında düştü. Ekonomik resesyonun talebi de düşürmesi sonucu, uçakla kargo taşımacılığı da yüzde 1*,1 oranında azaldı.

Bununla birlikte Aralık ayı verileri, uçak yolcusu trafiğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 1,6 oranında artış olduğunu gösteriyor.

Çetin bir yıl

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 2009 sonunda ilerleme gözlenmesine rağmen, 2010 yılının dünyadaki tüm havaayolları açısından zor bir yıl olacağını belirtti.

IATA Başkanı Giovanni Bisignani, "Hava taşımacılığı sektörü 2010 yılına aşılması gereken çok büyük zorluklarla başlıyor." dedi.

Bisignani, en kötü dönemin geride bırakıldığını ama zamanın, kutlama zamanı olmadığını söyledi ve "Hava taşımacılığının büyümesinde 2,5 ile 3,5 yıl arasında bir süredir verilen kaybın getirdiği düzenlemeleri yapan havayolları, yine çetin bir yıl geçirecek. Dikkatli bir şekilde, eldeki kapasite ile talep arasında uyum sağlanmasına ve maliyetlerin kısılmasına odaklaşılması gerekiyor." dedi.

2009 Yılını en büyük zararla kapatanlar, yolcu talebinde yüzde 6,8 düşüş yaşayan Afrika'daki havayolları oldu.

Asya-Pasifik ve Kuzey Amerika bölgelerindeki havayolları, talepte yüzde 5,8, Avrupa havayolları ise yüzde 5 oranında düşüş yaşadı.

Orta Doğu havayollarıysa, uçak yolculuğu talebinde yüzde 11,3'lük bir artışa; Latin Amerika havayolları da yüzde 0,3 oranında yükselmeye tanık oldu.

IATA, geçen yıl tüm havayollarının toplam 11 milyar dolar zarara uğradığını; bu yıl da 5,6 milyar dolar daha zarar beklendiğini bildirdi.

2009 kâbus yılı oldu!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ne diyim allah agzindan duysun, zaten gereginden fazla acente ve hava yolu var piyasada....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boyle giderse 2010, 2009 dan daha kotu olacak, cunku dis hat ucuslari cok pahali. bu sene fiyatlar 6 ay oncesinden 500 euro anadolu sehirlerine minimal fiyatlar var, cogu kisi mecburen arabayla izine yoneliyor. Boyle giderse cok acente ve havayolu sirketleri iflas edecektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000