05 Nisan 2008, Cumartesi 08:15:32

Yeni terminal pahalıya patladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da uzun zamandır beklenen Heathrow Havaalanı 5'inci terminali maliyeti ile olduğu kadar açılış sonrası yaşanan fiyasko ile de gündemde kalmayı sürdürüyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da uzun zamandır beklenen Heathrow Havaalanı 5'inci terminali maliyeti ile olduğu kadar açılış sonrası yaşanan fiyasko ile de gündemde kalmayı sürdürüyor. İnşası 4.3 milyar sterline malolan terminalin açılışında yaşanan uçuş iptalleri ve kayıp bavullar British Airways'e 16 milyon sterline patladı.

Terminal 5'in British Airways'e maliyeti giderek artıyor. Sadece British Airways (BA) uçuşlarına açık olacak olan ve açılışı 27 Mart'ta yapılan Heathrow Havalimanı'nın 5. terminali o tarihten bugüne kadar İngiliz Havayolu şirketine 16 milyon Sterlin kaybettirdi.

İngiliz Bayrak taşıyıcı British Airways tarafından yapılan açıklamada bagaj kayıpları ve yaşanan gecikmeler sonrası 300 uçuş iptal edildiği bunun ise şirkete maliyetinin en az 16 milyon Sterlin civarında olacağının hesaplandığı belirtildi.

Yeni terminal pahalıya patladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000