17 Temmuz 2013, Çarşamba 10:18:53

YENİ HAVALİMANINA RAKİP OLACAK

Cumhuriyet tarihinin en büyük bedeliyle ihale edilen İstanbul'un yeni havalimanı projesine İngiltere'den rakip çıktı. İngiltere'de hayata geçirilecek olan "The London Britannia" projesi 65 milyar dolara mal olacak...
  • Şekil olsun diye suyun ortasına havalimanı yapmak çok büyük saçmalık! Havalimanın gitmek için tekneye para mı verecem? Ya beni tekne tutuyorsa? Çok kibar biriymiş gibi görünebilirim ama böylesi bir durum muhtemel.
  • Bilen biri ltfn'e Istanbul konumu itibariyle Afrika, Uzak dogu, Amerika gibi noktalara iyi bir baglanti noktasi.. Heathrow suanda dunyanin en cok kullanilan aktarma noktalarindan birisi, ve Turk sivil havaciligi sahip oldugu bu potansiyeli avantaja cevirebilmesi icin yani transit yolcu pazarindan pay alabilmesi icin yuksek kapasiteli bir belki bir kac havalimani ve genis filolara sahip olmasi lazim. 3. Havalimani da bu yonde bir atilim. Ingilizler de hali hazirda dunyada ilk 10da bulunan ve 70-80 milyonlara dayanan bir havalimanina sahipken bunu kaybetmek istemezler.. ucak tonajina tipine yolcu sayisina gore ucret alinir, 2saat uzeri icin 900 euro. ILS kullanimi ucretli 55 EURO. Pist isigi vs. Bile ucretli oldugunu dusunurseniz, ve her yolcu icin 3-5Euro ucret ve otoparki airport ici kira vs vsdusunurseniz. Sanirim mantikli gelecektir.
  • Bu işleri bilen biri Londra'daki havalimanı ile Türkiye'deki havalimanı arasında nasıl bir ilişki kurulabildiğini açıklarsa çok memnun olurum. İstanbul Londra'yı nasıl etkiliyor doğrusu anlamış değilim. Hangi aklı evvel, İngiliz Parlamentosu'nun İstanbul havalimanını neden ve nasıl kıskandığını ve kararını değiştirdiğini açıklayacak doğrusu merak ediyorum.
  • Spotterların tekne sahibi olmaları ya da tekne kiralamaları gerekecek :( bu bir anti-spotter harekettir.
  • Alıntı: "Daha önce bu projeye olumsuz cevap veren parlamentonun Ulaşım Komitesi, Türkiye'nin yeni havalimanı planının ardından çark etti ve tam destek kararı aldı." Hüseyin ÇELİK, Gezi olaylarının altında yatan gerçek sebeplerden birinin yeni havalimanı (Fatih Sultan Mehmet Han Havalimanı) olduğunu, Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinin bundan rahatsız olduğunu söylediğinde bazı zavallılar minicik akıllarıyla dalga geçmeye kalkmıştı. Meselenin aslında iki ağaç olmadığını; Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Fatih Sultan Mehmet Han Havalimanı'nın ve Kanalİstanbul'un Türkiye düşmanları üzerinde oluşturduğu korkunun gerçek sebep olduğunu ispatlayan, yerinde bir haber...
  • ne feribotu ne arabası , o nehirin altından raylı sistem döşenecek londra merkez 30 km. 7-8 dakikada ordasın , o biçim bir favalimanı olum:):):)
  • uçağa da bindik heey allah, uçantan indik heeey Allah... feribota bindik heeey Allah, feribottan indik heeey Allah, Arabaya bindik heeey Allah vs... bu nassı bi havalimanı olummm :)
  • Şu denizin üstüne yapılan meydanları, hep su üstü platformları olarak görmüşümdür. Hani inşaat yaparsında lüks barakalarda yöneticilerin mühendislerin memurların teknisyenlerin oturmasını toplantı yapmasını, çalışmasını sağlarsın. Ama barakadır en nihayetinde anladınmı? Bence bizimki buna bin çekecek. Ama bu Londra meydanı bu haliyle kara üstünde bir meydan olsaydı o zaman gıkım çıkmaz imrenirdim. Zira ilk resimdeki şafşata ikinci resimde yok olmuş gitmiş.

'The London Britannia' adlı proje, 4 uçuş pistiyle İngiltere'nin 'yüzer havalimanı' olacak. Londra'da Thames Nehri'nin ucuna inşa edilecek yeni havalimanının; hem şehrin ulaşım sorununu çözmesi hem de farklı mimarisiyle uluslararası rakiplerini geride bırakacağı ifade edildi.

KOMİTE ARTIK KARŞI DEĞİL

Yılda 150 milyon kapasiteli olacak olan bu havalimanı, Heathrow Havalimanı'nın yarattığı sıkıntıyı da bitireceğine dikkat çekildi. Daha önce bu projeye olumsuz cevap veren parlamentonun Ulaşım Komitesi, Türkiye'nin yeni havalimanı planının ardından çark etti ve tam destek kararı aldı. Projenin bağlantı projeleriyle birlikte 65 milyar dolara mal olacağı iddia edildi. Yolcuların Thames'in kuzey-güney yönlerinden ve üçüncü olarak da Londra'nın merkezindeki Canary rıhtımından giriş yaparak havalimanına ulaşması planlandı.

KRALİÇE II. ELİZABETH'İN DESTEĞİ TAM

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'un oğlu Boris Johnson, Londra Belediye Başkanı olarak çok önemli işlere imza attı. Bu yeni havalimanı için "Hayatımın en önemli projesi" diyen Başkan Johnson, Kraliyet Ailesi'nin de tam desteğini almış durumda.



YENİ HAVALİMANINA RAKİP OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Suya mı açılacaz? ~ 11 yıl önce
Şekil olsun diye suyun ortasına havalimanı yapmak çok büyük saçmalık! Havalimanın gitmek için tekneye para mı verecem? Ya beni tekne tutuyorsa? Çok kibar biriymiş gibi görünebilirim ama böylesi bir durum muhtemel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bilen biri ltfn'e Istanbul konumu itibariyle Afrika, Uzak dogu, Amerika gibi noktalara iyi bir baglanti noktasi.. Heathrow suanda dunyanin en cok kullanilan aktarma noktalarindan birisi, ve Turk sivil havaciligi sahip oldugu bu potansiyeli avantaja cevirebilmesi icin yani transit yolcu pazarindan pay alabilmesi icin yuksek kapasiteli bir belki bir kac havalimani ve genis filolara sahip olmasi lazim. 3. Havalimani da bu yonde bir atilim. Ingilizler de hali hazirda dunyada ilk 10da bulunan ve 70-80 milyonlara dayanan bir havalimanina sahipken bunu kaybetmek istemezler.. ucak tonajina tipine yolcu sayisina gore ucret alinir, 2saat uzeri icin 900 euro. ILS kullanimi ucretli 55 EURO. Pist isigi vs. Bile ucretli oldugunu dusunurseniz, ve her yolcu icin 3-5Euro ucret ve otoparki airport ici kira vs vsdusunurseniz. Sanirim mantikli gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen biri ltf. ~ 11 yıl önce
Bu işleri bilen biri Londra'daki havalimanı ile Türkiye'deki havalimanı arasında nasıl bir ilişki kurulabildiğini açıklarsa çok memnun olurum. İstanbul Londra'yı nasıl etkiliyor doğrusu anlamış değilim. Hangi aklı evvel, İngiliz Parlamentosu'nun İstanbul havalimanını neden ve nasıl kıskandığını ve kararını değiştirdiğini açıklayacak doğrusu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayna ~ 11 yıl önce
Hani bazi aynalar vardir ya, baktigin zaman seni oldugundan cok daha büyük, cok daha önemli gösterir. Sen artik evrenin merkezindesindir. Herkes herseyi ya senin yolunu tikamak icin, ya senden korktugu icin, ya seni kiskandigi icin ya da seni karistirmak icin yapar, cünkü dünya senin etrafinda dönüyordur ve atilan hicbir önemli adimin seninle alakali olmama ihtimali yoktur. Ama baskalari sana o aynadan degil direk bakar, senin gercek boyutunu görür ve bir süre senin sahte özgüvenine anlam veremeden baktiktan sonra gülüp gecer. Bilmem anlatabildim mi...
Spotter ~ 11 yıl önce
Spotterların tekne sahibi olmaları ya da tekne kiralamaları gerekecek :( bu bir anti-spotter harekettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 11 yıl önce
neyine dislike ettiniz be hocam, adam gayet hoş bir espri yapmıs.
Laleli Lions ~ 11 yıl önce
Alıntı: "Daha önce bu projeye olumsuz cevap veren parlamentonun Ulaşım Komitesi, Türkiye'nin yeni havalimanı planının ardından çark etti ve tam destek kararı aldı." Hüseyin ÇELİK, Gezi olaylarının altında yatan gerçek sebeplerden birinin yeni havalimanı (Fatih Sultan Mehmet Han Havalimanı) olduğunu, Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinin bundan rahatsız olduğunu söylediğinde bazı zavallılar minicik akıllarıyla dalga geçmeye kalkmıştı. Meselenin aslında iki ağaç olmadığını; Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Fatih Sultan Mehmet Han Havalimanı'nın ve Kanalİstanbul'un Türkiye düşmanları üzerinde oluşturduğu korkunun gerçek sebep olduğunu ispatlayan, yerinde bir haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konu ~ 11 yıl önce
dostum konuyu nerelere getirdin ya. dediklerin ile bu konu ne alaka ? demek ki birikmiş basıncını bu şekilde ayarladın.
bilen ~ 11 yıl önce
ne feribotu ne arabası , o nehirin altından raylı sistem döşenecek londra merkez 30 km. 7-8 dakikada ordasın , o biçim bir favalimanı olum:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben küçükken ~ 11 yıl önce
uçağa da bindik heey allah, uçantan indik heeey Allah... feribota bindik heeey Allah, feribottan indik heeey Allah, Arabaya bindik heeey Allah vs... bu nassı bi havalimanı olummm :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tunelle ~ 11 yıl önce
metroyla. etrafini gezip gormek isteyenler icin de feribot seferleri koyup tur olarak satar.
Misafir ~ 11 yıl önce
Şu denizin üstüne yapılan meydanları, hep su üstü platformları olarak görmüşümdür. Hani inşaat yaparsında lüks barakalarda yöneticilerin mühendislerin memurların teknisyenlerin oturmasını toplantı yapmasını, çalışmasını sağlarsın. Ama barakadır en nihayetinde anladınmı? Bence bizimki buna bin çekecek. Ama bu Londra meydanı bu haliyle kara üstünde bir meydan olsaydı o zaman gıkım çıkmaz imrenirdim. Zira ilk resimdeki şafşata ikinci resimde yok olmuş gitmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka? ~ 11 yıl önce
Kansai havaalanı da öyle değil mi? Baraka gibi mi görünüyor senin oradan? Bir de şafşata diye bir kelime yok. Belki şatafat demek istedin, belki safsata, hatta belki bunları da bilmiyorsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000