11 Ekim 2008, Cumartesi 21:28:27

Türk doktor Heathrow'da tutuklandı

Çantasından 20 cm'lik bıçak çıkan doktor, Heathrow Havalimanı'nda gözaltına alındı.
  • Haberin tam detaylarini bilmiyoruz. Acaba bu sahis sustali bicak tasimaktanmi yoksa bunu havalimanina sokmaktanmi ceza almis? Tirnak caksi tasimak yada bunu havalimanina sokmaktan bahsetmiyoruz. Genede talihsiz bir olay bence.
  • Eşi için korunma amaçlı satın alınmış diyor doktor bey. Demek o zaman İST çıkışında yanında varmış. Peki İST çıkışta o zaman kabin içinde yanında bulunuyormuş ve İST çıkışında güvenlik işi aksatmış. Fakat ben İST güvenlik aksattığını sanmıyorum çünkü hepimiz biliyoruz çalışmaları iyi ve sadece bir kontrol yapılmamakta. Bu işte iş var doktor bey. İyi savunamamış ve 15 gün hapis cezası almış, bu şinunu göstermektedir. Türk konsolosluğu vatandaşına gerekli desteği vermemektedir. Vatandaş gözaltına alınacak ve savunması yetersiz olacak..? Bir İngiliz vatandaşı İstanbul'da bakın nasıl ilgi görüyor ülkesinin konsolosluğundan.
  • Varmi buna bir itiraziniz.20 cm lik bir bicak.Eger bu bicak bavulda olsa idi,bana göre problem olmaz idi.Türkiye'de ic hatlarda Ablam ile bir cenazeye uctuk.Ablamin cantasindaki 10 cm tirnak törpüsünü emniyet kontrolünde aldilar.Tabii ki polise götürmediler.Sebebi bir suc aleti olmadigi icin.Bu suc aleti ile bizim polisde kimseyi bogazda gezdirmez.Gereken kanuni islem yapilir.Yabanci ülke Konsolosluklari belki bizimkiler daha fazla Vatandasi ile ilgilenebilirler.Bunu sebebide bizdeki Hukuk sistemi ve hapishanelerimizin durumundandir.Geceyarisi Filmini unutmayalim.Biz halen bu film ile taninmaktayiz.
  • aynı durum ingiliz birinin basına istanbulda gelse idi adam bogazda gezdirilirdi

Hepatit ile ilgili uluslararası bir kongre için 3 günlüğüne Londra’ya gelen Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği Doktoru Bülent Yaşar (36), Çarşamba günü Londra Heathrow Havaalanı’ndan İstanbul’a dönüş için uçağa binerken el çantasında 20 santim bir sustalı bıçağın bulunması üzerine İngiliz polisi tarafından terörist zanlısı olarak gözaltına alındı.

Perşembe günü Uxbridge Mahkemesi’nde yargıç önüne çıkan tanınmış dahiliye uzmanı, iyi savunulamadığı için 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yeşil pasaport sahibi Türk doktorun, seyahata çıkarken yanına doktor eşi Şirin Yaşar’ın çantasını kontrol etmeden aldığı, çantanın içinde de çakının olduğu anlaşıldı.

Çantadan sustalı bıçak çıkınca beyninden vurulmuşa dönen Bülent Yaşar, eşi 2-3 kez kapkaççıların saldırısına uğrayınca, kendini savunması için bu silahı satın aldığını belirtti.

Eşi Şirin Yaşar, yaptığı açıklamada, "Yeşil pasaportlu bir Türk vatandaşının zamanında devreye girilip daha iyi savunulması gerekiyordu. Şimdi kocamın davasını temyize götürmeye ve kefaletle serbest bırakılmasına çalışıyoruz" dedi.

Türk doktor Heathrow'da tutuklandı

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Haberin tam detaylarini bilmiyoruz. Acaba bu sahis sustali bicak tasimaktanmi yoksa bunu havalimanina sokmaktanmi ceza almis? Tirnak caksi tasimak yada bunu havalimanina sokmaktan bahsetmiyoruz. Genede talihsiz bir olay bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Eşi için korunma amaçlı satın alınmış diyor doktor bey. Demek o zaman İST çıkışında yanında varmış. Peki İST çıkışta o zaman kabin içinde yanında bulunuyormuş ve İST çıkışında güvenlik işi aksatmış. Fakat ben İST güvenlik aksattığını sanmıyorum çünkü hepimiz biliyoruz çalışmaları iyi ve sadece bir kontrol yapılmamakta. Bu işte iş var doktor bey. İyi savunamamış ve 15 gün hapis cezası almış, bu şinunu göstermektedir. Türk konsolosluğu vatandaşına gerekli desteği vermemektedir. Vatandaş gözaltına alınacak ve savunması yetersiz olacak..? Bir İngiliz vatandaşı İstanbul'da bakın nasıl ilgi görüyor ülkesinin konsolosluğundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Varmi buna bir itiraziniz.20 cm lik bir bicak.Eger bu bicak bavulda olsa idi,bana göre problem olmaz idi.Türkiye'de ic hatlarda Ablam ile bir cenazeye uctuk.Ablamin cantasindaki 10 cm tirnak törpüsünü emniyet kontrolünde aldilar.Tabii ki polise götürmediler.Sebebi bir suc aleti olmadigi icin.Bu suc aleti ile bizim polisde kimseyi bogazda gezdirmez.Gereken kanuni islem yapilir.Yabanci ülke Konsolosluklari belki bizimkiler daha fazla Vatandasi ile ilgilenebilirler.Bunu sebebide bizdeki Hukuk sistemi ve hapishanelerimizin durumundandir.Geceyarisi Filmini unutmayalim.Biz halen bu film ile taninmaktayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
aynı durum ingiliz birinin basına istanbulda gelse idi adam bogazda gezdirilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000