20 Mayıs 2014, Salı 08:07:55

HAVALİMANINDA YAKALANDIĞI PARALARLA NE YAPACAKTI?

Londra Heathrow Havalimanı'nda Ocak ayında iç çamaşırında 20 bin Euro ile yakalanan genç kadının paraları İstanbul üzerinden Suriyeli muhaliflere ulaştırmayı planladığı öne sürüldü. Genç kadın mahkemede suçlamaları reddetti.

Londra Heathrow Havalimanı'nda geçen Ocak ayında İstanbul uçağına binmek üzereyken, iç çamaşırında 'Suriyeli muhaliflere ulaştırılmak üzere' taşıdığı iddia edilen 20 bin Euro ile yakalanan genç kadın, çıkarıldığı mahkemede suçlamaları reddetti.

The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Nawal Masaad, 16 Ocak'ta Türkiye'ye uçup iç çamaşırında taşıdığı binlerce euro'yu Suriyeli muhaliflere ulaştırması için İstanbul'da daha önceden anlaştığı birine vermeyi planlıyordu.

Havaalanı güvenlik kontrolünden geçerken Masaad'ın iç çamaşırında streç filme sarılı 500 Euro'luk banknotlar halinde toplam 20 bin Euro bulundu.

Çıkarıldığı mahkemede Masaad'ın, 27 yaşındaki Amal el Vahabi tarafından görevlendirildiği ve parayı İstanbul'da El Vahabi'nin kocası Aine Davis'e teslim etmesi için anlaşmaya vardığı belirtildi.

Mahkemede Davis'in de Suriye'deki "terör faaliyetleriyle bağlantılı" olduğu iddiası dile getirildi.

Her iki kadın da suçlamaları reddetti. El Vahabi ve Masaad, suçlu bulunmaları durumunda 14 yıl hapis cezasına karşı karşıya kalacak.

The Daily Mail gazetesi de Masaad'ın Facebook sayfasında 'masum olduğunu ve cihatçılarla bağlantısı olduğu' iddialarını yalanladığı mesajını aktarıyor.

Facebook'taki mesajında Masaad şöyle diyor:

"16 Ocak 2014'te Heathrow Havaalanı'nda gözaltına alınım ve terör amaçlı Suriye'ye para taşımakla suçlandım."

"Suriye'ye gitmiyordum, Türkiye'ye, Suriye sınırından çok uzaktaki İstanbul'a seyahat ediyordum."

'Adım Natalie olsaydı...'

Daily Mail'in haberine göre Fas kökenli Masaad kendisini "Müslüman bir İngiliz" olarak tanımlıyor ve ırkından dolayı hedef seçildiğini söylüyor.

Masaad Facebook'ta paylaştığı mesajda, "Adım Natalie olsaydı ve Surrey'de yaşasaydım yetkililer yine bana terör suçlamaları yöneltir miydi merak ediyorum" diyor.

Kefaletle serbest bırakılan El Vahabi ve Masaad'ın davası 7 Temmuz'da başlayacak.

The Daily Telegraph, biri beş yaşında, diğeri yedi aylık iki çocuk annesi Masaad'ın mahkeme salonuna bileğinde elektronik kelepçeyle gülümseyerek geldiğini yazıyor.

Haberde, Masaad ve El Vahabi'nin Suriye'deki çatışmalarla bağlantılı "terör suçlamalarından" yargılanacak 'ilk İngiliz vatandaşı kadınlar' olduğu belirtiliyor.

Gazete, aybaşında 17 yaşında iki genç kızın Heathrow havaalanında İstanbul seferi yapan bir uçağa binmek üzereyken gözaltına alındıklarını ve beş günlük sorgularının ardından serbet bırakıldıklarını da hatırlatıyor.

HAVALİMANINDA YAKALANDIĞI PARALARLA NE YAPACAKTI?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000