16 Aralık 2012, Pazar 08:38:38

AMAÇ SLOT'A KONMAK!

Akşam Gazetesi havacılık yazarı Tolga Turgut bu hafta köşesinde
  • bu yazılar için yazana para ödeniyor mu acep, bu kadar boş ve derinlikten yoksun laf salatalarına herhalde bir şey ödenmiyordur, yazan zevkine yazıyordur.
  • Aman efendim bende Delta Virgin'in ucaklarini begendiginden hisse almislar sanmistim. Aydinlattiginiz icin tesekkur ederiz.

ABD'li Delta havayolları bugünlerde, kurucusu dünyanın marka yaratma dahilerinden Richard Branson olan Virgin Atlantic Havayolları'nın Singapore Havayolları'na ait yüzde 49'luk hissesini satın almak üzere resmi görüşmeler yapıyor.

Hatırlanacağı üzere Delta, 2008 yılında ABD'li Northwest ile birleşerek dünyanın en büyük ikinci havayolu grubunu oluşturmuştu. Birleşmeyi takiben yaratılan sinerjiyle her yıl kar eden havayolu uluslararası trafikte pazar payını daha da fazla arttırmak istiyor.

Bilindiği üzere dünyanın en fazla uluslararası uçuş trafiği Londra Heathrow Havalimanı'nda gerçekleşiyor. Bu nedenle slotlar (uçuş hakları) havayolları için altından daha değerli. Nitekim Delta'nın Virgin Atlantic ile ortak olma niyetinin ardındaki en büyük sebep Virgin grubunun Heathrow'da haftada 304 slota sahip olması.

Gerçekleşmesi muhtemel bu ortaklıkla Delta,  Heathrow Havalimanı'nı Avrupa aktarma merkezi olarak kullanabilecek. Singapore Havayolları 2000'de yüzde 49 hisse satın almak sureti ile ortak olduğu Virgin Atlantic'e tam 962 milyon Dolar ödemişti. Pazarlıklar sonuçlanmadan bu ortaklığın Delta'ya ne kadara mal olacağını kestirmek güç olsa da, tahminler Delta'nın yüzde 49 oranındaki Virgin Atlantic hissesine 300 ila 500 milyon Dolar civarında bir bedel ödemesi yönünde.

AMAÇ SLOT'A KONMAK!

Yorumlar

TT ~ 11 yıl önce
bu yazılar için yazana para ödeniyor mu acep, bu kadar boş ve derinlikten yoksun laf salatalarına herhalde bir şey ödenmiyordur, yazan zevkine yazıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesekkurler ~ 11 yıl önce
Aman efendim bende Delta Virgin'in ucaklarini begendiginden hisse almislar sanmistim. Aydinlattiginiz icin tesekkur ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000