06 Ocak 2010, Çarşamba 10:00:32

SHYO öğrencileri uzmanlarla buluşuyor

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu her öğretim yılında havacılık sektöründen uzmanları Yüksekokula davet ederek öğrencileri ve öğretim elemanlarını uzmanlar ile buluşturuyor.
  • nerede kulllanıyorsun peki. takıp soktugun lastigin emniyet teli ruzgarda surtunme yapar mı diye hesap yapıyorsun. MEL ve AMM ne diyorsa dışına çıkamazsın. istersen aerodinamik prof'u ol, verilen task cardlar dışında hiçbirşey yapamazsın ve onları yapman içinde 5 sene ilim irfan öğrenmene gerek yok. yaptıgın işi birine 1-2 saatte nasıl yapıldıgını göster bakalım. ondan sonra senle onun arasındaki farkı kim anlıyor. dun temizlik yapan birçok adam bugun uzman teknisyen diye dolanıyor ortada..
  • Yazık yazık liseliler aşağılık koplekslerini ortaya dökmüş bu gayet normal ama 5 yıl okuyupta ne Eskişehir gibi çağdaş bir kentten ve nede onun güzide ünüversitesinden hiçbir şey kapmamış okul mezunları da saçmalamışya işte o insanı üzüyor.Vida sıkmakta tabiki bir marifettir ancak insanlar üniversitelerde yalnızca meslek öğrenmezler hatta hiçbir meslek tam manasıyla okulda öğrenilmez.Üniversite insana ayrıca bilgi , görgü , kültür , yaşama biçimi , analitik düşünme , problem çözme , olayların bütünü görme vs. vs. burada örnekleri daha da çoğaltabilirsiniz gibi nosyonlar yükler.Bugün sektörün her alanında varolabilmiş ve belli yerlere gelmiş birçok arkadaşımız var.En bariz örneği ise ENDER Hocanız.Yeni mezunlar biraz sabır lütfen.Rıza E.
  • herkezin bir öncekinden birşeyler kapmaya çalıştıgı mesleğe amelelik denir.havacılıkta bir öncekinden degil referansından bir şeyler kapmak,ammden ipcden fault isolation manuellerden bir şey kapmak vardır.yoktur öyle amele usulü görerek öğrenmek bu işte.
  • aerodinamik termodinamik teknisyen olarak hiç bir işine yaramaz diyen arkadaş.işallah sen teknisyen degilsindir.yoksa o flapların slatların üzerindeki ayak izleri seninmi?
  • liseliden ne fazlanız var? 5 senenizi boşa harcıyorsunuz. o okulda okuyacağınıza meslek lisesini bitirin, o 5 yılı da uçak üzerinde çalışmaya ayırın. O okulda okurken dediler ki siz mezun olana kadar size UÇAK BAKIM MÜHENDİSİ titrini alacağız. Şimdi bakıyorum da yaklaşık 10 sene geçmiş, bırakın mühendislik almayı, elinizdeki LİSANSları da kaybetmişsiniz. HErgün kötüye gidiyor o okul. Orada okyan parlak zekalı öğrencilerinize yazık.
  • beynin gençliğin paranın ve ülke kaynaklarının ziyan edildiği yere SHYO denir. uzman pilot teknisyen trafikçi vb yetiştirdiğini söyleyen SHYO sektörde çoğunluğu sağlmış olabilir. ama yapılan işlerle alınan eğitim gereksizliği ortadır. 1 senede pilot teknisyen vb olabirken gençlerin 5 yıllarının heba edilmesi yazık değil midir?
  • ne biliyorsun ki 2 senelik lise mezunun altında çalışamıyorsun. baştan kaybetmişssin sen... bu okul kurulmadan önce kimse üniversite mezunu değildi ve herkes kendisinden önce başalayan birinden bişeyler kapmaya çalışırdı. sen niye gocunuyorsun peki. adam senden 1 gun once bile başlasa geçmen gereken biri olarak gormen lazım. üniv mezunuysan daha çabuk geçmen lazım. 10 senedir çalışıp vida sökemeyen üniv mezunları var. okudugun aerodinamik termodinamik teknisyen olarak sektörde hiçbir işine yaramaz bilgine sunulur.
  • siz bakmayın bu gözboyamalara . mezun olduğunuzda uçak üstünde çalışmaya başladığınızda göreceksiniz gerçeği. bu gözboyamalar ancak siz işbaşı yapana kadar işe yarar. gerçi lisansınız olmadan ne kadar iş bulursunuz o da ayrı konu tabi.başınıza geleceği söyliyim: işe başlıyacaksınız orada sizden 3-5 sene önce mezun olmuş bir meslek liselile karşılaşacaksınız. adamda lisans var.ve size diyecek ki. sen 5 sene üniversite okurken ben uçakta çalışıyordum ve lisans aldım. sen 5 sene OKUDUN DA NE OLDU? bişey diyemiyeceksiniz tabi. o alırken 2000 euro maaş siz alacaksınız 600 euro. adaletmi? 5 yılın karşılığımı? Yönetim bu işleri bıraksın size lisans versin. gerisi boş
  • Kısacası tek yorum:sivil havacılık okulu mezunu olmak hepinize yeterli. lisans varsın verılmesın, sertifika sahibi varsın olunmasın, çalışın,mutlaka biryerlere gelirsiniz,çünki farkınız var.Siz Sivil Havacılık Okulu mezunusunuz,Müttalıp yollarını boşuna aşındırmadık biz. üzerinde lise öğrencisi olan arkadaşta üzülmesin,biz de aynı yollardan geçtik, şimdiki pozisyonum oldukça iyi.Gurur duyun kendinizle.Sadece trust and take-off.
  • uzman gelse ne olacak, YÖK başkanı ile okul yönetimi karşılıklı oturup bu eğitim sonrasında verilecek ünvan hakkında bir sonuca varmaları gerekir. işe bir kaç ay oldu gireli başıma 2 yıldır çalışan liseliyi veriyorlar, nerde benim aldığım eğitimi kullanma fırsatı nerde 5 yıl okuduktan sonraki farkım. söylermisin sayın gerede ve sayın cavcar???

Anadolu Üniversitesi tarafından davet edilen uzmanlar, havacılığa ilişkin çeşitli konularda seminerler veriyor. Öğrenciler ise hem konu hakkında bizzat uzmanından bilgi alıyor hem de sektörle ilgili sorularına cevap buluyorlar. Bu seminerler okulda verilen eğitimi önemli ölçüde destekliyor. Ayrıca bu seminerler öğrenciler için önemli birer motivasyon kaynağı...

Diğer yandan seminerler sayesinde Yüksekokul öğretim elemanları çalışmaları ve araştırmaları hakkında uzmanlar ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyorlar.

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ender GEREDE gelecek hafta düzenlenecek bir seminere ilişkin şunları söyledi:

“Tailwind Havayolu İşletmesi Kalite Direktörü Dr. Vahap ÖNEN Yüksekokulda Havayolu İşletmelerinde İş Planlama Sürecinin Temel Adımlarına ilişkin bir seminer verecek. Yeni kurulmuş bir havayolu işletmesinin kuruluş süreçlerinde görev almış, değerli ve deneyimli bir uzmanın Yüksekokulumuzda seminer vermesi öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız için son derece yararlı olacak. Bu seminerin verilmesi için okulumuza destek veren Tailwind Havayolu İşletmesi yönetimine çok teşekkür ederiz. Konuya ilgi duyan herkesi 6 Ocak 2010 Çarşamba günü saat 13.30’da Yüksekokulumuza bekliyoruz.”

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda en son 10 Aralık 2009’da Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) Kalite Müdürü İlhan Böke “Yer Hizmetlerinde Kalite ve AB Uyum Sürecinde Çevre Politikaları” adlı bir seminer verdi.

SHYO öğrencileri uzmanlarla buluşuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
nerede kulllanıyorsun peki. takıp soktugun lastigin emniyet teli ruzgarda surtunme yapar mı diye hesap yapıyorsun. MEL ve AMM ne diyorsa dışına çıkamazsın. istersen aerodinamik prof'u ol, verilen task cardlar dışında hiçbirşey yapamazsın ve onları yapman içinde 5 sene ilim irfan öğrenmene gerek yok. yaptıgın işi birine 1-2 saatte nasıl yapıldıgını göster bakalım. ondan sonra senle onun arasındaki farkı kim anlıyor. dun temizlik yapan birçok adam bugun uzman teknisyen diye dolanıyor ortada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazık yazık liseliler aşağılık koplekslerini ortaya dökmüş bu gayet normal ama 5 yıl okuyupta ne Eskişehir gibi çağdaş bir kentten ve nede onun güzide ünüversitesinden hiçbir şey kapmamış okul mezunları da saçmalamışya işte o insanı üzüyor.Vida sıkmakta tabiki bir marifettir ancak insanlar üniversitelerde yalnızca meslek öğrenmezler hatta hiçbir meslek tam manasıyla okulda öğrenilmez.Üniversite insana ayrıca bilgi , görgü , kültür , yaşama biçimi , analitik düşünme , problem çözme , olayların bütünü görme vs. vs. burada örnekleri daha da çoğaltabilirsiniz gibi nosyonlar yükler.Bugün sektörün her alanında varolabilmiş ve belli yerlere gelmiş birçok arkadaşımız var.En bariz örneği ise ENDER Hocanız.Yeni mezunlar biraz sabır lütfen.Rıza E.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkezin bir öncekinden birşeyler kapmaya çalıştıgı mesleğe amelelik denir.havacılıkta bir öncekinden degil referansından bir şeyler kapmak,ammden ipcden fault isolation manuellerden bir şey kapmak vardır.yoktur öyle amele usulü görerek öğrenmek bu işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aerodinamik termodinamik teknisyen olarak hiç bir işine yaramaz diyen arkadaş.işallah sen teknisyen degilsindir.yoksa o flapların slatların üzerindeki ayak izleri seninmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
liseliden ne fazlanız var? 5 senenizi boşa harcıyorsunuz. o okulda okuyacağınıza meslek lisesini bitirin, o 5 yılı da uçak üzerinde çalışmaya ayırın. O okulda okurken dediler ki siz mezun olana kadar size UÇAK BAKIM MÜHENDİSİ titrini alacağız. Şimdi bakıyorum da yaklaşık 10 sene geçmiş, bırakın mühendislik almayı, elinizdeki LİSANSları da kaybetmişsiniz. HErgün kötüye gidiyor o okul. Orada okyan parlak zekalı öğrencilerinize yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beynin gençliğin paranın ve ülke kaynaklarının ziyan edildiği yere SHYO denir. uzman pilot teknisyen trafikçi vb yetiştirdiğini söyleyen SHYO sektörde çoğunluğu sağlmış olabilir. ama yapılan işlerle alınan eğitim gereksizliği ortadır. 1 senede pilot teknisyen vb olabirken gençlerin 5 yıllarının heba edilmesi yazık değil midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne biliyorsun ki 2 senelik lise mezunun altında çalışamıyorsun. baştan kaybetmişssin sen... bu okul kurulmadan önce kimse üniversite mezunu değildi ve herkes kendisinden önce başalayan birinden bişeyler kapmaya çalışırdı. sen niye gocunuyorsun peki. adam senden 1 gun once bile başlasa geçmen gereken biri olarak gormen lazım. üniv mezunuysan daha çabuk geçmen lazım. 10 senedir çalışıp vida sökemeyen üniv mezunları var. okudugun aerodinamik termodinamik teknisyen olarak sektörde hiçbir işine yaramaz bilgine sunulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz bakmayın bu gözboyamalara . mezun olduğunuzda uçak üstünde çalışmaya başladığınızda göreceksiniz gerçeği. bu gözboyamalar ancak siz işbaşı yapana kadar işe yarar. gerçi lisansınız olmadan ne kadar iş bulursunuz o da ayrı konu tabi.başınıza geleceği söyliyim: işe başlıyacaksınız orada sizden 3-5 sene önce mezun olmuş bir meslek liselile karşılaşacaksınız. adamda lisans var.ve size diyecek ki. sen 5 sene üniversite okurken ben uçakta çalışıyordum ve lisans aldım. sen 5 sene OKUDUN DA NE OLDU? bişey diyemiyeceksiniz tabi. o alırken 2000 euro maaş siz alacaksınız 600 euro. adaletmi? 5 yılın karşılığımı? Yönetim bu işleri bıraksın size lisans versin. gerisi boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kısacası tek yorum:sivil havacılık okulu mezunu olmak hepinize yeterli. lisans varsın verılmesın, sertifika sahibi varsın olunmasın, çalışın,mutlaka biryerlere gelirsiniz,çünki farkınız var.Siz Sivil Havacılık Okulu mezunusunuz,Müttalıp yollarını boşuna aşındırmadık biz. üzerinde lise öğrencisi olan arkadaşta üzülmesin,biz de aynı yollardan geçtik, şimdiki pozisyonum oldukça iyi.Gurur duyun kendinizle.Sadece trust and take-off.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uzman gelse ne olacak, YÖK başkanı ile okul yönetimi karşılıklı oturup bu eğitim sonrasında verilecek ünvan hakkında bir sonuca varmaları gerekir. işe bir kaç ay oldu gireli başıma 2 yıldır çalışan liseliyi veriyorlar, nerde benim aldığım eğitimi kullanma fırsatı nerde 5 yıl okuduktan sonraki farkım. söylermisin sayın gerede ve sayın cavcar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000